17 Eylül 2015, Perşembe 08:10:25

'Havayolu şirketleri gelirlerini artırabilir'

Frost & Sullivan’ın Amadeus adına hazırladığı ‘Havayollarının Finansal Süreçlerini Verimli Hale Getirmek’ adlı rapor, perakende ve bankacılık gibi sektörlerin tecrübelerinden yola çıkarak havayolu sektöründe finansal süreçlere çözümler sunuyor.
  • Personel maaşlarını düşürürsünüz hatta kovun herkesi maraba pazarından kahvelerden ucuz işci toplayın

Frost & Sullivan’ın Amadeus adına hazırladığı ‘Havayollarının Finansal Süreçlerini Verimli Hale Getirmek’ adlı rapor, perakende ve bankacılık gibi sektörlerin tecrübelerinden yola çıkarak havayolu sektöründe finansal süreçlere çözümler sunuyor. Rapordaki bulgular 17 Eylül 2015’te Barselona’da düzenlenecek IATA Dünya Finans Sempozyumu’nda sunulacak.

Havayolu şirketleri, kazanç firesi, karmaşık gelir akışları, vergi beyanı gibi finans yönetimi konularında ve çok pazarlı faaliyetlerde uyumluluk süreçlerinde zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Bunun yanı sıra finansal süreçlerde geleneksel yaklaşımın yaygınlığı, finansal yönetim konusunu inovasyona açık bir alan olarak ortaya çıkarıyor.

Amadeus Bilgi Teknolojileri adına, Frost & Sullivan tarafından hazırlanan rapor, havayolu şirketlerinin finansal süreçleri entegre etmek, otomasyonu artırmak ve analitik öngörülerden faydalanmak yoluyla bilançolarında brüt gelirden net kâra kadar her kalemde önemli fırsatlar elde edilebileceğine işaret ediyor.

Raporun başlıca bulguları şöyle:

• Günümüzde havayolu şirketlerinin CFO’ları, firmalarını yüzde 3’e kadar etkileyebilen kazanç fireleriyle karşı karşıya kalıyor.
• Finansal süreçlerin daha kapsamlı entegrasyonu, ortalama bir havayolu şirketinin kazancını yılda 1,5 milyon Dolar artırabiliyor.
• Bitcoin gibi yeni nesil ödeme metotlarını müşterilere sunan firmalar rekabet avantajlarını artırıyor. Daha da önemlisi, böyle bir teknolojinin sunduğu tek, güvenli ve şeffaf bir küresel hesap defteri sistemi, şirketler için muhasebe alanında devrimsel bir değişim anlamına geliyor.
• Havayolları arası anlaşmaların geliştirilmesiyle, uygun araç ve standartları kullanan havayolu firmaları sektörde yıllık 500 milyon Dolar kaybı önleyebiliyor.
• Finans yönetimini geliştiren firmalar sundukları ürünlerde fark yaratırken, karşılığında da müşteri memnuniyeti ve sadakatinde artış elde ediyor.

Çalışmayı yürüten Frost & Sullivan’ın Dijital Dönüşüm Direktörü Alexander Michael şöyle konuştu: “Günümüzde havayolu şirketleri genellikle, herhangi bir uçuştan elde ettiği geliri bile tam olarak bilemeyebiliyor. Havayolu şirketlerinin sadece kazanç firesi ve diğer verimsizlikleri ortadan kaldırmak için değil, analitik öngörülerden yararlanarak müşteri odaklı bir yaklaşım benimsemeleri ve mali verilerini iyileştirmeleri için de tüm finansal süreçlerini entegre edip verimli hale getirmeleri gerekiyor.”


Amadeus Havayolu BT Stratejik Pazarlama Başkanı Patricia Simillon ise şöyle dedi: “Bu rapor havayolu şirketleri için önemli bir fırsatı ortaya koyuyor.  Finansal süreçlerini entegre etmek, optimizasyon ve verimlilik kazanmalarını sağlayacak. Amadeus olarak, havayolu sektöründe faaliyet gösteren iş ortaklarımızla birlikte sektördeki finansal yönetim anlayışını değiştirmek için gerekli çabayı göstermek stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor.” 

Frost & Sullivan Dijital Dönüşüm Direktörü Alexander Michael, hazırlanan bu rapordan bulguları 17 Eylül Perşembe günü Barselona’da düzenlenecek IATA Dünya Finans Sempozyumu’nda sunacak.

'Havayolu şirketleri gelirlerini artırabilir'

Yorumlar

Mümkündür ~ 9 yıl önce
Personel maaşlarını düşürürsünüz hatta kovun herkesi maraba pazarından kahvelerden ucuz işci toplayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000