14 Ocak 2015, Çarşamba 08:07:47

HAVAYOLU SEYAHATİNE YENİ ÖNLEMLER

Avrupa Birliği, Charlie Hebdo'ya saldırı sorasında teröre karşı yeni önlemler alıyor.
  • Evet Katliamı yapanlar da zaten shengen vizesi ile gezmeye gitmişlerdi bi gidin ya..
  • Gerçekten acınacak durumda olan ülke bizim ülkemiz. Başbakan Pariste'ki yürüyüşte ön sırada olmak için mücadele verirken, diğer liderlerle kolkola girmeyi unuttu. Tüm önde bulunan liderler kol kola girmişlerdi. Basit bir detay belki ama benim dikkatimi çekti her nedense :)
  • Dinde Ortaçağ'ı yaşayan ümmetin bir ferdinden ancak senin yorumun gibi bir yorum gelebilirdi.
  • Yıllardır terörün ana kucağı Avrupa teröre karşı göstermelik tedbir aldırıyor... Bir yandan da islamafobiyi körüklüyor... Zavallı '' hasta '' avrupa,acınacak durumdasınız.

Avrupa Birliği, Charlie Hebdo'ya saldırı sorasında teröre karşı yeni önlemler alıyor. Havayolu yolcu kayıtlarının ortak bir havuzda toplanması, bilgi ve istihbarat paylaşımının artırılması ve Schengen bölgesinde kontrollerin etkinleştirilmesi tartışılıyor.

Avrupa Birliği, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı sonrasında terörle mücadeleyi güçlendirecek tedbirleri tartışıyor.

Fransa'nın davetiyle Paris'te geçen Pazar günü, ABD Adalet Bakanı Eric Holder'ın da katıldığı 11 ABüyesinin içişleri bakanlarının gayriresmi buluşmasında değerlendirilen ilave önlemlerin AB dışişleri bakanlarının 19 Ocak, ve AB içişleri bakanlarının 28 Ocak ve AB liderlerinin 12 Şubat'taki toplantılarında şekillenmesi bekleniyor.

AB Komisyonu'nu tarafından hazırlanan Avrupa havayolu yolcu kayıt sistemi (PNR) üç yıldır Avrupa Parlamentosu'nun (AP) onayını bekliyor. AB içinde İngiltere başta olmak üzere toplam 16 üye PNR sistemine sahip olsa da mevzuat eksikliği nedeniyle bu veriler Birlik genelinde etkin olarak paylaşılamıyor.

Avrupa Parlamentosunda (AP) Sosyalistler, Liberaller ve Yeşiller ile aşırı sol üyelerin özel hayatın gizliliğini ihlal ya da hukuka aykırılık gerekçesiyle muhalefet ettiği PNR düzenlemesinin geçmesi için üye ülkelerden ve AB kurumlarından yapılan çağrıların Charlie Hebdo saldırısıyla birlikte arttığı gözleniyor.

AP Adalet ve Temel Haklar Komisyonu'nda geçen yıl reddedilen PNR düzenlemesinin raportörü İngiliz Muhafazakar Timothy Kirkhope, taslak raporunu revize ederek tekrar komisyona sunacağını açıkladı.

Kirkhope, yaptığı yazılı açıklamada, PNR'ın terörle mücadelede hayati önemde olduğu savunarak havayolu yolcularının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve kredi kartı detayları gibi rezervasyon bilgilerinin nasıl saklanacağı ve kimlerle paylaşılacağı konusunda AB genelinde yasal bir çerçeveye kavuşturulmasının istihbarat kurumlarına Suriye ve Irak'ta savaşıp Avrupa'ya geri dönenler başta olmak üzere teröristleri ve suç örgütlerini takipte mühim bilgiler sağlayacağını belirtti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB PNR sistemi üzerindeki çalışmayı ilerletmesi için parlamentoya çağrı yaptı. Tusk, AP Genel Kurulundaki konuşmasında, "Eğer tek Avrupa PNR sistemi oluşturmazsak sonunda, yamalı bohçaya dönen 28 ulusal sistemimiz olabilir. Bunlar vatandaşlarımızın özel hayatının gizliliğini ihlal edebilir ama güvenliklerini gereken şekilde sağlamaz. Tek bir Avrupa sistemi güvenlik ve özgürlükler açısından daha iyi olacaktır" dedi.

HAVAYOLU SEYAHATİNE YENİ ÖNLEMLER

Yorumlar

Komiksiniz ~ 9 yıl önce
Evet Katliamı yapanlar da zaten shengen vizesi ile gezmeye gitmişlerdi bi gidin ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erman ~ 9 yıl önce
Gerçekten acınacak durumda olan ülke bizim ülkemiz. Başbakan Pariste'ki yürüyüşte ön sırada olmak için mücadele verirken, diğer liderlerle kolkola girmeyi unuttu. Tüm önde bulunan liderler kol kola girmişlerdi. Basit bir detay belki ama benim dikkatimi çekti her nedense :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo'ya Yanıt ~ 9 yıl önce
Dinde Ortaçağ'ı yaşayan ümmetin bir ferdinden ancak senin yorumun gibi bir yorum gelebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 9 yıl önce
Yıllardır terörün ana kucağı Avrupa teröre karşı göstermelik tedbir aldırıyor... Bir yandan da islamafobiyi körüklüyor... Zavallı '' hasta '' avrupa,acınacak durumdasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000