13 Nisan 2018, Cuma 11:07:36

Havayolu ile tehlikeli madde taşımacılığına sınırlama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yeni yönetmeliğine göre, tehlikeli maddelerin havayoluyla taşınmasına sınırlama getirildi.
  • zaten hali hazırda tehlikeli madde prosedründe bu mevcut
  • Bi kagit ile tehlikeli maddeler tehlikesiz hale gelecek... Gelsin paralar.
  • ICAO ve IATA kapsamında yapılan taşımanın ilk kez bir yasal yönetmeliği olmuş oldu. Yeni olan kavramlar Tehlikeli Madde faliyet belgesi acenta ve yer hizmeti vb. kuruluşlata ve Tehlikeli Madde Sorumlusu atanması mecburiyeti.TMGD ve kat 6 sertifikası olan.ve Bugün itibari ile bu yönetmeliğin- “İdari para cezası MADDE 26 :c) 9 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen Tehlikeli Madde Sorumlusu istihdam etme veya bu hususta hizmet alma zorunluluğuna uymayan işletmelere beş bin Türk Lirası (5.000­TL.), “ sektör %99,9 u cezaya uygundur. hayırlı olsun:)
  • Bu zaten böyle idi. Sadece revize edildi, olağan ve rutin bir uygulama.
  • Yanlış yönetmelik yüklenmiş

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından "Tehlikeli Maddelerin Havayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre, taşınması yasaklanan tehlikeli maddeler havayoluyla taşınamayacak.

Tehlikeli madde taşımacılığı faaliyetinde bulunmak isteyen operatörlerin, "Tehlikeli Madde Taşıma Yetki Belgesi" almaları gerekiyor. Operatörler, bu belge olmadan tehlikeli madde taşımacılığı yapamayacaklar.

Bakanlık, tehlikeli maddelerin havayoluyla taşınmasında, taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümleri uyarınca istisnalar uygulayabilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN YÖNETMELİĞE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Havayolu ile tehlikeli madde taşımacılığına sınırlama

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

:)) ~ 6 yıl önce
zaten hali hazırda tehlikeli madde prosedründe bu mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jenk ~ 6 yıl önce
Bi kagit ile tehlikeli maddeler tehlikesiz hale gelecek... Gelsin paralar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen ~ 6 yıl önce
ICAO ve IATA kapsamında yapılan taşımanın ilk kez bir yasal yönetmeliği olmuş oldu. Yeni olan kavramlar Tehlikeli Madde faliyet belgesi acenta ve yer hizmeti vb. kuruluşlata ve Tehlikeli Madde Sorumlusu atanması mecburiyeti.TMGD ve kat 6 sertifikası olan.ve Bugün itibari ile bu yönetmeliğin- “İdari para cezası MADDE 26 :c) 9 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen Tehlikeli Madde Sorumlusu istihdam etme veya bu hususta hizmet alma zorunluluğuna uymayan işletmelere beş bin Türk Lirası (5.000­TL.), “ sektör %99,9 u cezaya uygundur. hayırlı olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 6 yıl önce
Bu zaten böyle idi. Sadece revize edildi, olağan ve rutin bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akademi ~ 6 yıl önce
Yanlış yönetmelik yüklenmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000