15 Nisan 2008, Salı 08:14:37

Havayolu iflasları hızlanabilir!

ABD’de havayollarında peş peşe yaşanan mali başarısızlıklar ve artan yakıt fiyatları birçok şirketi iflas sürecine getirdi. Bu dalganın Avrupa’ya da yayılabileceğine dikkat çekiliyor.
  • Cok Yakinda Bizdede ikitane Havayolu Sirketimiz Gidiyor Cok Yakinda Hepimiz Burdan Yorumlara Baslariz.
  • her kesin otobüs bilet fiatına uçtuğu bir ortamda lütfen senaryo yazmayalım. sayğılar....

Uluslararası havayolu pazarında başlayan ABD merkezli kriz büyüyor. Artan yakıt maliyetleri karşısında daha da zor durumda kalan havayolu şirketlerinin sıkıntılarına mali alandaki başarısızlıklar da eklenince pazarda iflas dalgası esmeye başladı.

ABD’de başlayan havayolu şirketleri iflaslarının Avrupa’ya da yayılabileceği belirtiliyor.

Başta havayolları olmak üzere oteller ve seyahat pazarının diğer kesimlerine de sigorta ve garanti seçenekleri sunan International Passenger Protection (IPP) şirketi konuyla ilgili yaptığı uyarıda; küresel kredi krizinin yakıt fiyatları tırmanışı ile birlikte havacılık sektöründeki iflasları körükleyebileceğine, bunun da iflas açıklayan şirket sayısını tırmandıracağına dikkat çekti.

Kriz büyüyebilir

International Passenger Protection şirketi yöneticilerinden Paul Mclean, yaptığı değerlendirmede, özellikle ABD pazarında sayısı 10’lara yaklaşan iflasların, küresel kredi krizleri gibi büyük nedenlerle de beslenerek daha da artabileceği uyarısında bulundu.

MAXjet, ATA, Aloha Airlines, Oasis Hong Kong Airlines ve son olarak Frontier Airlines’den gelen iflas ve mali zorluklar haberleri ile birlikte bu şirketlerle birlikte diğer havayolu şirketlerinin biletlerini satan acenta ve online şirketlerden de benzer açıklamalar gelmeye başladı.

İflas getirecek nedenler artıyor

IPP direktörü Paul Mclean, "Şu anda havayolu şirketlerini mali zorluklara ve iflaslara sürükleyebilecek pek çok neden var, hali hazırda yaşadığımız kredi krizi ve yüksek petrol fiyatları, pek çok şirketi zorluyor. Bu da 11 Eylül’den bu yana maliyet azaltıcı önlemlerle kara geçmeye çalışanları büyük bir sorunla karşı karşıya bırakıyor, ne yazık ki yakın zamanlarda, birkaç havayolu şirketinin daha bu zorluklarla karşı karşıya kalmasını bekleyebiliriz" dedi.

Tüketici hakları nasıl korunacak

Paul Mclean açıklamasında, "Şu anda seyahat sektörü şirketlerinden, süreçten korunma yöntemlerinin dışında, daha çok müşterilerinin haklarının korunması iyönünde sürekli yükselen bir taleple karşı karşıyayız" dedi.

2008’de iflas sürecine girenler ve mali zorluk içinde bulunan havayolu şirketleri

MaxJet
Aloha Airlines
Frontier Airlines
ATA Airlines
Oasis Airlines
Skybus Air
Adam Air

Havayolu iflasları hızlanabilir!

Yorumlar

ohy ~ 16 yıl önce
Cok Yakinda Bizdede ikitane Havayolu Sirketimiz Gidiyor Cok Yakinda Hepimiz Burdan Yorumlara Baslariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dagobel ~ 16 yıl önce
her kesin otobüs bilet fiatına uçtuğu bir ortamda lütfen senaryo yazmayalım. sayğılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000