27 Haziran 2008, Cuma 09:18:20

HAVAYOLLARINI YENİ BİR KRİZ BEKLİYOR!

Petrol fiyatlarındaki dengesiz artış hızla devam ederken yeni bir yakıt krizinin kapıda olduğu konuşuluyor. Peki, petrol fiyatları daha ne kadar artacak?
  • Artan bu petrol fiyatları ve üyksek fiyatlarla syhatlar gitdikce zorlanıyor.bizler karstan izmire 2 saatda gidiyoruz yişne bizi 30 saata mahkum etmeyin. yanlız uçak yakıtlarına indirim yapın.uzun menzilli uçuşlara karsa.vana.sayın bakanım inanıyorum genel müdürümle bu konoyu halladip biz işadamlarını sıkıntıya sokmazlar
  • Türkiyedeki özel havayollarından THY ye uçaklarını ekibi ile kiralayanların durumu daha iyi olur . THY ye uçak kiralamak içinse partiye yakın olmak gerekiyor . Bakalım kim bu işi becerecek .

Ham petrol stoklarının geçen hafta artmasından sonra geçtiğimiz gün 5 dolardan fazla değer kaybeden ham petrolün varil fiyatı dün yeniden 138 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı 3,60 dolar artarak 138,15 dolar, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 3,50 dolar yükselişle 137,83 dolar oldu.

Petrol fiyatlarındaki bu dengesiz hareketlilikten en çok etkilenen sektörlerin başında ise havacılık geliyor. Havayolu şirketlerinin masrafları arasında en önemli kalemlerin başında gelen yakıt fiyatlarındaki bu artış devam ederse birçok şirketin bilet fiyatlarına yeni zamlar yapması bekleniyor.

Son yıllarda düşük bilet fiyatları ile en cazip seyahat aracı olan uçaklara binmek artık büyük bir çoğunluk için yeniden lüks olma yolunda hızla ilerliyor.

Petrol fiyatlarının yükselişinde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Dönem Başkanı Şekip Halil'in, petrol fiyatlarının bu yaz 150, hatta 170 dolara çıkabileceği açıklaması, ABD dolarının avro ve Japon yeni karşısında değer kaybetmesi ve Nijerya'daki istikrarsızlığın sürmesi etkili oldu.

©AirportHaber.com

HAVAYOLLARINI YENİ BİR KRİZ BEKLİYOR!

Yorumlar

KARSLI ~ 16 yıl önce
Artan bu petrol fiyatları ve üyksek fiyatlarla syhatlar gitdikce zorlanıyor.bizler karstan izmire 2 saatda gidiyoruz yişne bizi 30 saata mahkum etmeyin. yanlız uçak yakıtlarına indirim yapın.uzun menzilli uçuşlara karsa.vana.sayın bakanım inanıyorum genel müdürümle bu konoyu halladip biz işadamlarını sıkıntıya sokmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muro ~ 16 yıl önce
Türkiyedeki özel havayollarından THY ye uçaklarını ekibi ile kiralayanların durumu daha iyi olur . THY ye uçak kiralamak içinse partiye yakın olmak gerekiyor . Bakalım kim bu işi becerecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000