19 Ocak 2013, Cumartesi 11:25:17

HAVAYOLLARI "TEK FİYAT" BELİRLEMELİ

Avrupa Parlamentosu, havayoluyla seyahat eden yolcuların el ve yük bagajları için tek bir ücret uygulanması istedi. Gerekçe olarak da havayolu şirketlerinin tarifeyi istediği gibi uygulamasını gösterildi.
  • tolga bey low cost seyehat ederken exbag için ödeyeceğiniz bagaj tutarını hesaba katmazsanız elbette yüksek bedel ödersiniz. ancak bu firmanın değil sizin hatanız. exbag için ödediğiniz kg/€ oranı siz bileti daha almadan size bildiriliyor, okuyup hesaplayıp farklı bir firmadan uçsaydınız sizin için daha uygun olurmuş. alınan karar saçma ve uygulanamaz.
  • O zaman Easy Jetle ucmayin kardesim guzel bir havayolu sirketinden bilet alir ucarsin.Turkiyede de ayni degil mi?
  • Daha saçma bir öneri olabilir mi acaba? Bilet fiyatını belirlerken karışmayacaksın, ek bagaj ücretine karışacaksın... Bilet alırken ek bagaja ne ödeyeceğin zaten orada yazıyor. İşine gelen bileti ucuza alır, bagajı pahallıya taşıtır; işine gelen bileti pahallıya alır, bagajı bedavaya taşıtır.
  • bu çok önemli ve biran önce uygulanmalı.2012 temmuzda paris den portekize easyjetden aldığım bilet 53 eur valiz için ödediğimn miktar 60 eur.nerede kaldı low cost ?
  • burokratlar havayolu isletmeci saniyorlar kendilerini ve tabiki bol keseden atarlar. ucak tipleri ve giderleri degisiktir, ulkeye gore yakit fiyati ve handling fiyati degisir, tum giderler degisiktir. en onemlisi, serbest piyasa var. musteri secimini yapar, en uygun teklifi veren ayakta kalir..digerler gider.

Avrupa Parlamentosu, havayoluyla seyahat edenlerin el ve yük bagajları için tek bir ücret uygulamasına geçilmesini istiyor. Böylece yolcular yanlarına ne kadar bagaj alabileceklerini ve ne kadar ücret ödeyeceklerini tam olarak bilecekler ve bu uygulama istisnasız olarak tüm havayolları için geçerli olacak.

Mevcut duruma göre her havayolu bagaj için istediği tarifeyi uyguluyor. Özellikle düşük maliyetli havayollarının bagaj ücretleri bazen bilet ücretlerinden çok daha fazla olabiliyor.

KLM gibi firmalardan bilet alındığında 23 kilograma kadar olan ilk iki valiz bilet fiyatlarına dahilken, aynı bagaj için düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair’de en az 75 euro ödemek gerekiyor.

Hıristiyan Demokrat Partisi (CDA) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Corien Wortmann, "Bu durumda, düşük maliyetli havayoluyla yapılan bir seyahatin normal bir havayoluyla yapılacak seyahatten daha pahalıya mal oluyor’’ dedi.

HAVAYOLLARI "TEK FİYAT" BELİRLEMELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

PROMETHEUS ~ 11 yıl önce
tolga bey low cost seyehat ederken exbag için ödeyeceğiniz bagaj tutarını hesaba katmazsanız elbette yüksek bedel ödersiniz. ancak bu firmanın değil sizin hatanız. exbag için ödediğiniz kg/€ oranı siz bileti daha almadan size bildiriliyor, okuyup hesaplayıp farklı bir firmadan uçsaydınız sizin için daha uygun olurmuş. alınan karar saçma ve uygulanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucmayin kardesim ~ 11 yıl önce
O zaman Easy Jetle ucmayin kardesim guzel bir havayolu sirketinden bilet alir ucarsin.Turkiyede de ayni degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.., ~ 11 yıl önce
Daha saçma bir öneri olabilir mi acaba? Bilet fiyatını belirlerken karışmayacaksın, ek bagaj ücretine karışacaksın... Bilet alırken ek bagaja ne ödeyeceğin zaten orada yazıyor. İşine gelen bileti ucuza alır, bagajı pahallıya taşıtır; işine gelen bileti pahallıya alır, bagajı bedavaya taşıtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
bu çok önemli ve biran önce uygulanmalı.2012 temmuzda paris den portekize easyjetden aldığım bilet 53 eur valiz için ödediğimn miktar 60 eur.nerede kaldı low cost ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürpriz değil ~ 11 yıl önce
Sayın Hamburg, BU bir sürpriz değil ki, zaten bütün kurallar , ücretler yazıyor. o zaman gidip pahalı bir şirketten alıp, düşük valiz ödeyecektiniz. Bende valizsiz, sırtçantamla seyahat ediyorum, denen sizin gibiler yüzünden fazla para ödemek zorunda olayım ki :)
misafir ~ 11 yıl önce
burokratlar havayolu isletmeci saniyorlar kendilerini ve tabiki bol keseden atarlar. ucak tipleri ve giderleri degisiktir, ulkeye gore yakit fiyati ve handling fiyati degisir, tum giderler degisiktir. en onemlisi, serbest piyasa var. musteri secimini yapar, en uygun teklifi veren ayakta kalir..digerler gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000