09 Kasım 2015, Pazartesi 13:44:10

Havated resmen kuruldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir grup teknik personel tarafından 11 Mart 2015 tarihi itibariyle Havacılık Teknik Elemanları Derneği (HAVATED) resmen kuruldu.
  • Yanlış bilginin düzeltilmesi gerekiyor.DHMİ elektrik ve elektronik birimi çalışanları kendi isimleri altında ve yalnızca kendi alanlarında iki ayrı dernek kurarak halen faaliyetlerini sürdürmektedirler. DHMİ'de derneği olmayan grup olarak; inşaat, makine, harita, maden v.b mühendis unvanlı personel ve teknik öğretmenler ile makine, motor, sıhhi tesisat v.b birimlerde çalışan tekniker, teknisyen v.b unvanla çalışan ve sayısı yaklaşık ikibine ulaşan personelin herhangi bir derneği bulunmadığından tüm teknik elemanları kapsayacak şekilde büyük bir çoğunluğunda olumlu görüşüyle yeni bir oluşuma gidilmiştir. Kaldı ki HAVATED'e üye olmak için DHMİ çalışanı veya teknik personel olmaya da tüzük gereği zorunluluk bulunmamaktadır.
  • Kürşat bey ARFF Teşkilatı'nın bütün sorunlarını çözdü. Sizin sorunlarınızı da en kısa zamanda çözer.
  • HAVELTED isminde bir dernek vardı zaten ikinci bir dernek kurmaya ne gerek vardı. İlk kurulan derneğin çatısı altında toplansaydınız.
  • ARFF Teşkilatı'nın iki Derneği var. Teknik çi arkadaşlarımız da ikinci Derneği kurdular. İkinci derneğin Kurucuları arasında ARFF şube müdürü Kürşat Özer de var. ARFF de ikinci derneğin kurulmasına en büyük eleştiriyi kendisi yapmıştı fakat görüyorum kendisi teknikçilerin ikinci Derneğinin kurucusu olmuş.
  • DHMİ de bir an önce görevde Yükselme sınavı yapılması gerek. Ben adil bir şekilde sınava girip müdür olmak istiyorum. Çeşitli oyunlarla atıl durumda olan bir Havalimanına kısa süreliğine müdür atanıp ondan sonra şube müdürü kadrosu verilmesini istemiyorum. İnsanların hakkına tecavüz etmek istemiyorum. Şube Müdürlüğü bu kurumda görevde Yükselme sınavına tabi. Kanun var hukuk var. illegal yollarla şube müdürü olanlar adalet den bahsedemezler....
  • Tokat a müdür olarak atanıp sonra da şube müdürü yapılanlar arasında Genel Müdürlükte Şube Müdürü olan Murat Başaran ve Kürşat Özer de var. Şimdi de dernek kurmuşlar. Haksızlıkları savunacaklar.
  • Orhan Birdal ın sayesinde Tokat Havalimanı Müdür üretme Çiftliği olmuştu bir aralar. Görevde Yükselme Yönetmeliği rafa kaldırıldı ve git Tokat'a al kadroyu. Sınavla olması gereken şube müdürlüğü haksız uygulamalar ile kadro verildi. Git Tokat'a al kadroyu.....
  • Ben yakında yeni bir dernek kuracağım. Derneğimin adı; Hülle atama ile Müdür olanlar Derneği.
  • Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar...
  • Dernekten icraat bekliyoruz. Dugun nisan sunnet torenleri kutlamasi olan bir dernek olacaksa hic olmasin daha iyi. Bircok dernegi goruyoruz dugunlerde altin takmaktan cenazelere cicek gondermekten oteye gecemiyor. Dhmi de kac tane dernek var hala bir tatca nin karsisina gecip dik duramiyor. Tatca ne derse o oluyor. Ulastirma bakanindan randevu alinip bu tazminat isi cozulmeli. Havaalanlarini insaat emlak dairesi yapiyor ama parayi seyrusefer dairesi aliyor. Bu carpik duzen son bulmali. Gercek calisanlar hakkini almali. Bunun icinde diger magdur derneklerle bir olmali. Havelted arff apron dernek baskanlari bir araya gelmeli ve siyasetcilere bu haksizligi anlatmalidir. Bir makine insaat muhendisi neden elektronik muhendisinden aylik 2000 lira eksik aliyor. Bir elektronik teknisyeninden bile 1000 lira eksik aliyor. Bu zulum son bulmali.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir grup teknik personel tarafından 11 Mart 2015 tarihi itibariyle Havacılık Teknik Elemanları Derneği (HAVATED) resmen kuruldu. HAVATED'in kuruluş amacı,

"Kuruluş felsefesine uygun olarak; öncelikle DHMİ olmak üzere, havacılık sektöründe çalışan tüm teknik elemanların mesleki alanda yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulabilmek, mesleki menfaatlerini korumak, çalışanların yurtdışındaki önemli uluslararası havaalanlarında iş ve işleyişler de gözetilmek suretiyle mesleki bilgi ve birikimlerini geliştirmek, branşlarında ulusal ve uluslararası eğitim almalarına katkı sağlamak ve çalışma hayatında karşılaşılan sorunların yönetim bazında etkili bir şekilde dile getirmek adına yapılacak çalışmaları kendisine amaç edinmiştir.Havacılık sektöründe çalışan tüm teknik elemanların istek, ihtiyaç ve sıkıntılarının birlikte değerlendirebileceği, güçlü ve etkin bir ortak akıl olmak ve bu doğrultuda Havacılık sektörünün kendisini daha iyi tanıtması adına, Yukarıda kısaca belirttiğimiz amaçlarımıza ulaşma yolunda, birlikte daha güçlü olabileceğimizin bilinci ile meslek sınıfı ayrımı olmaksızın kendini bu topluluk içerisinde görmek isteyen, bizimle bir bütün halinde hareket ederek derneğimize katkı sağlayacak tüm havacılık sektörü çalışanlarını bu çatı altında birleşmeye davet ediyoruz" şeklinde açıklandı.

Havated Yönetim Kurulu

16.10.2015 günü yapılan ilk Genel Kurul Sonrası seçilen Dernek Yönetimi:
1- Murat BAŞARAN Başkan
2- Erkan ÖZ  Başkan Yardımcısı
3- Serhan KIR  Genel Sekreter
4- Yasin TERZİ  Sayman
5- Kürşad ÖZER  Hukuk İşleri Ve Koordinasyon Sorumlusu
6- Sevgi TOKGÖZ  Eğitim Ve Sosyal İşler Sorumlusu
7- Gonca ÇALIŞKAN Eğitim Ve Sosyal İşler Sorumlusu
8- Mustafa EROĞLU Havalimanları Koordinasyon Sorumlusu
9- Gülhan KARAKULAK Havalimanları Koordinasyon Sorumlusu

Havated’le ilgili bilgilere www.havated.org.tr internet adresinden ulaşılabilir, dilek ve önerilerinizi [email protected] e-mail adresine gönderebilirsiniz.

Havated resmen kuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

TEKNİK ~ 8 yıl önce
Yanlış bilginin düzeltilmesi gerekiyor.DHMİ elektrik ve elektronik birimi çalışanları kendi isimleri altında ve yalnızca kendi alanlarında iki ayrı dernek kurarak halen faaliyetlerini sürdürmektedirler. DHMİ'de derneği olmayan grup olarak; inşaat, makine, harita, maden v.b mühendis unvanlı personel ve teknik öğretmenler ile makine, motor, sıhhi tesisat v.b birimlerde çalışan tekniker, teknisyen v.b unvanla çalışan ve sayısı yaklaşık ikibine ulaşan personelin herhangi bir derneği bulunmadığından tüm teknik elemanları kapsayacak şekilde büyük bir çoğunluğunda olumlu görüşüyle yeni bir oluşuma gidilmiştir. Kaldı ki HAVATED'e üye olmak için DHMİ çalışanı veya teknik personel olmaya da tüzük gereği zorunluluk bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat ~ 8 yıl önce
Kürşat bey ARFF Teşkilatı'nın bütün sorunlarını çözdü. Sizin sorunlarınızı da en kısa zamanda çözer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVELTED ~ 8 yıl önce
HAVELTED isminde bir dernek vardı zaten ikinci bir dernek kurmaya ne gerek vardı. İlk kurulan derneğin çatısı altında toplansaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 8 yıl önce
ARFF Teşkilatı'nın iki Derneği var. Teknik çi arkadaşlarımız da ikinci Derneği kurdular. İkinci derneğin Kurucuları arasında ARFF şube müdürü Kürşat Özer de var. ARFF de ikinci derneğin kurulmasına en büyük eleştiriyi kendisi yapmıştı fakat görüyorum kendisi teknikçilerin ikinci Derneğinin kurucusu olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görevde Yükselme ~ 8 yıl önce
DHMİ de bir an önce görevde Yükselme sınavı yapılması gerek. Ben adil bir şekilde sınava girip müdür olmak istiyorum. Çeşitli oyunlarla atıl durumda olan bir Havalimanına kısa süreliğine müdür atanıp ondan sonra şube müdürü kadrosu verilmesini istemiyorum. İnsanların hakkına tecavüz etmek istemiyorum. Şube Müdürlüğü bu kurumda görevde Yükselme sınavına tabi. Kanun var hukuk var. illegal yollarla şube müdürü olanlar adalet den bahsedemezler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞUBE MÜDÜRÜ ~ 8 yıl önce
Tokat a müdür olarak atanıp sonra da şube müdürü yapılanlar arasında Genel Müdürlükte Şube Müdürü olan Murat Başaran ve Kürşat Özer de var. Şimdi de dernek kurmuşlar. Haksızlıkları savunacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKAT ~ 8 yıl önce
Orhan Birdal ın sayesinde Tokat Havalimanı Müdür üretme Çiftliği olmuştu bir aralar. Görevde Yükselme Yönetmeliği rafa kaldırıldı ve git Tokat'a al kadroyu. Sınavla olması gereken şube müdürlüğü haksız uygulamalar ile kadro verildi. Git Tokat'a al kadroyu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hülle Atama ~ 8 yıl önce
Ben yakında yeni bir dernek kuracağım. Derneğimin adı; Hülle atama ile Müdür olanlar Derneği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icraat bekliyoruz ~ 8 yıl önce
Dernekten icraat bekliyoruz. Dugun nisan sunnet torenleri kutlamasi olan bir dernek olacaksa hic olmasin daha iyi. Bircok dernegi goruyoruz dugunlerde altin takmaktan cenazelere cicek gondermekten oteye gecemiyor. Dhmi de kac tane dernek var hala bir tatca nin karsisina gecip dik duramiyor. Tatca ne derse o oluyor. Ulastirma bakanindan randevu alinip bu tazminat isi cozulmeli. Havaalanlarini insaat emlak dairesi yapiyor ama parayi seyrusefer dairesi aliyor. Bu carpik duzen son bulmali. Gercek calisanlar hakkini almali. Bunun icinde diger magdur derneklerle bir olmali. Havelted arff apron dernek baskanlari bir araya gelmeli ve siyasetcilere bu haksizligi anlatmalidir. Bir makine insaat muhendisi neden elektronik muhendisinden aylik 2000 lira eksik aliyor. Bir elektronik teknisyeninden bile 1000 lira eksik aliyor. Bu zulum son bulmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 8 yıl önce
sevgili kardeşim seni tebrik ediyorum.havalimanlarının yükünü teknik personeller kaldırıyor kaymagı sadrazamın akrabaları yiyor.bunadur diyecek gönüllü yigitlere ihtiyaç var.bir olursak iri olursak diri olursak bu zulüme dur diyebiliriz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000