12 Nisan 2019, Cuma 16:51:59

HAVA-SEN'den 'protokol' açıklaması

Hava-Sen Sendikası, Hava İş sendikası üyesi olmayanlara 25. dönem TİS'te belirlenen ücretlerin yüzde 3 oranında eksik ödenmesine ilişkin protokolle ilgili açıklama yaptı.
  • bu sendika yöneticilerinde hiç utanma arlanma yok mu ? thy çatisi altinda sadece kokpit ve kabin mi var. tgs kaç kişi oldu haberiniz varmi! yoktur eminim neden sendikaya dahil edilmiyoruz cevap yazin bilelim ya bizden nemalanamayacaksiniz yada kontrolu kaybederiz diyemi düşünuyorsunuz sendikacilar tgs için bir açiklama yaparlarsa iyi olur
  • Ya birakin allasen ya
  • Hava Sen sendikası yönetimi, Hak verilmez alınır.Mücadele etmeden sadece hukuk yolu ile olmaz bu işler.Sadece bazı pilotların derdini çözelim diye uğraşan bir yer sendikada değildir.Thy yönetimi ve sarı sendika size bakınca gülme krizine giriyor.Sendika gibi davranın,pilotlar derneği gibi değil.
  • Fark etmez yahu, sirketin parayla satin alabilecegi adam var, hicbir seyle satin alamayacagi adam var, insan utanmasini kaybetmeye gorsun, surekli kendisine yalan soyler, “ bosver abicim sen parana bak”, “ salla kaptan dunyayi sen mi kurtaracaksin”, “ isten atarlar sen kabin memurusun kaptanlar yapsinne yapacaksa”, “ hava is sendika degil ama korkudan yerimizden kipirdayamiyoruz” gibi gibi, lakin insan evladi tarih boyu buna benzer imtihanlardan hep gecmistir, bizim yoneticiler gibi zalimler oldugu surece de hep gececektir, imtihandan cakanlar olur gecenler olur, adam olan topluma ve ailesine karsi olan tek sorumlulugunun para olmadiginin farkinda olan ve ona gore pozisyon alan, haklinin, dogrunun yaninda yer almasini bilendir. Varsin yuzde uc eksik maas versinler, ben yine senede 16 ton yakit tasarrufu yapmaya, emniyetle, huzurla, guleryuzle ucus yapmaya devam edecegim, AYIP sahibinindir, o evrakta kimlerin imzasi varsa zulmeden onlardir, ayni ise eksik maas veren, OLCUYU FAZLA kaciranlar onlardir, Allah yar ve yardimcilari olsun, dilerim hakkini yedikleri insanlar haklarini helal etsin, onlar da dunya hayatlarini bosa gecirmemis olsun. Gerisi bostur, yalandir, ustunde durmaya degmez.
  • behcet bitmezzzz
  • Vallah imzaları atmışlar krar da vermişler
  • O zaman 100 de 3 karsilik en az 10% intikam diz bilirsiniz işinizi kaptanlar anladınız değilmi?
  • Hava-sen kurulmadan önce 24 saat kuralı kaldırıldığı vakit çıkmıştım sendikadan diğer ay hemen %3 kesinti yapmışlardı.
  • Hukuk varmi saniyon
  • Olanlar tamamen bizim suçumuz, birlesemedik havasende. Olacak olan her sey bir nevi bizim eserimiz

Hava-Sen Sendikası, Hava İş sendikası üyesi olmayanlara 25. dönem TİS'te belirlenen ücretlerin yüzde 3 oranında eksik ödenmesine ilişkin protokolle ilgili açıklama yaptı.

Konuyu yargıya taşıyacaklarını açıklayan Hava Sen: 'Sendika ve işveren üye olmayanlardan kesinti yapacaklarını, yani üçüncü kişilerden para alacaklarını kararlaştıramazlar' ifadelerine yer vererek söz konusu protolü de sitesinde yayınladı.

Hava-Sen açıklaması:

Üyelerimize ve Basınımıza Duyuru,

Sendika & İşveren Ortaklığı…. 2016 yılında renkli bir sendika ve işveren oturup bir protokol hazırlamışlar ve sendika üyesi olmayanlardan %3 kesinti yapacaklarını imza altına almışlar.
1. Sendika ve işveren birleşip üyelerine % 3 fazla verebilirler. Ancak üye olmayanlardan kesinti yapacaklarını, yani üçüncü kişilerden para alacaklarını kararlaştıramazlar.
2. Protokol hiç sendikalı olmayanlar dahil kimseye uygulanmamış. Ancak HAVA – SEN kurulduktan sonra akıllarına gelmiş.
3. Protokol sadece sendikalı olmayanları kapsamış. Hava-İş veya HAVA – SEN ayrımı yapmamış. HAVA – SEN Devletin onayladığı ve e-devlette yer verdiği binlerce üyesi olan resmi sendikadır. Üyelerimize bu protokolu uygulayamazlar.
4. Dayanışma aidatlarını kesmemek, farkları vermiyeceğini duyurmak, % 3 kesinti yapmak, işten atmakla tehdit etmek, buradan istifa ettirip sevgili sendikalarına geçmeye zorlamak ve daha niceleri…..
5. Dayanışma aidatı kesmeyen İşveren bu gizli protokole dayanarak arkadaşlarımızın maaşlarından % 3 kesinti yaptı ve bunu bordronun hiç bir yerinde göstermediği gibi kendilerini de bilgilendirmedi.
6. Hukuk herkese gerekli. Bu konuyu hukuk önüne taşımak için halen haberi olmayan arkadaşlarımızın desteği ile gerekli girişimi yapacağımızı kamu oyuna duyururuz.


HAVA-SEN'den 'protokol' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

tgs ~ 5 yıl önce
bu sendika yöneticilerinde hiç utanma arlanma yok mu ? thy çatisi altinda sadece kokpit ve kabin mi var. tgs kaç kişi oldu haberiniz varmi! yoktur eminim neden sendikaya dahil edilmiyoruz cevap yazin bilelim ya bizden nemalanamayacaksiniz yada kontrolu kaybederiz diyemi düşünuyorsunuz sendikacilar tgs için bir açiklama yaparlarsa iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birak allasen ~ 5 yıl önce
Ya birakin allasen ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mücadele Haktır ~ 5 yıl önce
Hava Sen sendikası yönetimi, Hak verilmez alınır.Mücadele etmeden sadece hukuk yolu ile olmaz bu işler.Sadece bazı pilotların derdini çözelim diye uğraşan bir yer sendikada değildir.Thy yönetimi ve sarı sendika size bakınca gülme krizine giriyor.Sendika gibi davranın,pilotlar derneği gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus isletme calisanlarindan skp. ~ 5 yıl önce
Fark etmez yahu, sirketin parayla satin alabilecegi adam var, hicbir seyle satin alamayacagi adam var, insan utanmasini kaybetmeye gorsun, surekli kendisine yalan soyler, “ bosver abicim sen parana bak”, “ salla kaptan dunyayi sen mi kurtaracaksin”, “ isten atarlar sen kabin memurusun kaptanlar yapsinne yapacaksa”, “ hava is sendika degil ama korkudan yerimizden kipirdayamiyoruz” gibi gibi, lakin insan evladi tarih boyu buna benzer imtihanlardan hep gecmistir, bizim yoneticiler gibi zalimler oldugu surece de hep gececektir, imtihandan cakanlar olur gecenler olur, adam olan topluma ve ailesine karsi olan tek sorumlulugunun para olmadiginin farkinda olan ve ona gore pozisyon alan, haklinin, dogrunun yaninda yer almasini bilendir. Varsin yuzde uc eksik maas versinler, ben yine senede 16 ton yakit tasarrufu yapmaya, emniyetle, huzurla, guleryuzle ucus yapmaya devam edecegim, AYIP sahibinindir, o evrakta kimlerin imzasi varsa zulmeden onlardir, ayni ise eksik maas veren, OLCUYU FAZLA kaciranlar onlardir, Allah yar ve yardimcilari olsun, dilerim hakkini yedikleri insanlar haklarini helal etsin, onlar da dunya hayatlarini bosa gecirmemis olsun. Gerisi bostur, yalandir, ustunde durmaya degmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben thy teknik ten ~ 5 yıl önce
behcet bitmezzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alman ~ 5 yıl önce
Vallah imzaları atmışlar krar da vermişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 de 3 ~ 5 yıl önce
O zaman 100 de 3 karsilik en az 10% intikam diz bilirsiniz işinizi kaptanlar anladınız değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 5 yıl önce
Hava-sen kurulmadan önce 24 saat kuralı kaldırıldığı vakit çıkmıştım sendikadan diğer ay hemen %3 kesinti yapmışlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulkede ~ 5 yıl önce
Hukuk varmi saniyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tşk. ~ 5 yıl önce
Olanlar tamamen bizim suçumuz, birlesemedik havasende. Olacak olan her sey bir nevi bizim eserimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 5 yıl önce
Biz birlestik canim kokpit ekibi olarak. Birlesemeyenler kimler biliyoruz. Ama sakin Hava-Sen’e gecmeyin, sirket isten atiyormus. Hatta ve hatta cift maaslar yatmiyormus, aman diyim.
göz var ~ 5 yıl önce
gördük birleşenleri korku ülkesi olduk attılar ceza verdiler mobing yaptılar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000