22 Nisan 2019, Pazartesi 09:15:18

Hava-Sen'den çok sert açıklama!

Hava-Sen Sendikası, geçtiğimiz günlerde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sonrası bir açıklama yayınladı.
  • Bende bu şirkette çalışıyorum ama hiç kimsenin ekmeğinde gözüm olmadı... İmkanın kriterlerin uygunsa başvuru yap katıl sende kokpit ekibine... NEferet söylemleri ile bir yere varamazsın... Şirket içinde belki ekonomik olarak en zorlanan insanlardan biriyim ama asla başkasının cebinde gözüm olmadı seninde olmasın... Yapabiliyorsan gir aralarına yoksa sus edebinle...
  • Hava-sen in değerli yöneticileri, güzel açıklamalar yapıyorsunuz ama icraate gelince bir şey göremiyoruz sizlerden. Kabin ekiplerini sürekli sendikaniza üye olmamakla suçluyorsunuz ama kabin personeli sizin gibi lisansa tabi değil, şirkete göre 2 ayda yerine yenisi gelebilecek birileri. İnsanlar sendikasini değiştirmekten korkuyor çünkü bir gecede işsiz kalmak istemiyorlar. Bu şirkette eğer işten atılacaksaniz illa bir yol bulunuyor zaten. Peki sizler bu süreçte neler yapıyorsunuz?? Bir defa olsun Tk nin yönetim kuruluna görüşme talebinde bulundunuz mu? Sayın Cumhurbaşkanına gidip dertlerinizi anlatmak için bir çabanız oldu mu? Bunları yapamadınız diyelim, Hiç olmazsa şirkette yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzlukları kamuoyuna aktarabilmek için ulusal basına bir demeç verdiniz mi? Hava-sen e üye olduğu için atılanlar hakkında neler yapabildiniz?
  • havaciva sen şimdi de cumhurbaşkanını yalamaya başlamış
  • HAVA-İŞ DENEN SÖZDE SENDİKANIN ZORAKİ ÜYESİYİM...ZERRE KADAR HAVA-İŞ E GÜVENMİYORUM.İŞVERENİN TALİMAT İLE KURDURDUĞU PARTİ ÜYELERİNİN YÖNETİCİLİK YAPTIĞI HAVA-İŞ ADLI SÖZDE SENDİKAYA GÜVENECEK KADAR APTAL DA DEĞİLİM...HAVA-SEN ÜYESİ OLMASAMDA SONUNA KADAR HAVA-SEN İN TÜM DEDİKLERİNE GÜVENİYORUM...ALLAH HAVA-SEN DEN RAZI OLSUN TAMAMEN ÇIKARSIZ TÜM MEMURLARA DESTEK VERİP YÖN GÖSTERİYORLAR...EĞER PİLOT OLSA İDİM GİDİP HAVA-SEN E ÜYE OLURDUM ... BİR BALTAYA SAP OLAMAMIŞ MEMUR OLDUĞUM İÇİN PARAM KESİLMESİN DİYE MECBURİ HAVA-İŞ TEYİM... HAVA-İŞ E ZERRE KADAR HAKKIM GEÇMİŞ İSE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...HAKKIM HEM HAVA-İŞ E HEM DE THY YÖNETİMİNE HARAM OLSUN...İÇİMDEN GELDİM PAYLAŞTIM THY ÇALIŞANLARININ BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR ONADA EMİNİM...BİRAZDAN BİR KAÇ TROL GELİR YORUMUMU KARALAMAYI , ONLARI İSİMLERİNE KADAR BİLİYORUM ...
  • Hava-Sen’in açıklamasını beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı ancak Hava-İş’in hazırladığını söylediği ve açıkladığı TİS maddelerinden hiçbirisini kabul ettiremediği de bir gerçek olarak önümüzde duruyor.Ek protokolle ilave maddelerin TİS’e ekleneceği söyleniyor olsada bu saatten sonra sendikanın eli acaba ne kadar güçlü olur tartışılır.Sosyal hakların hepsi bir köşeye atılmış bekliyor...
  • "ÇAKMA" diye neye denir?bilmediğini varsayıyorum.ama yok bilerek kullandıysan o zaman durum daha vahim.GERÇEKTE ÇAKMA OLAN SENDİKA, BİZİM HAKLARIMIZI SAVUNUYOR"MUŞ" GİBİ YAPAN HAVA-İŞ'in TA KENDİSİDİR.T.İ.S.SÜRECİNDE YATIP YATIP SON ANDA ÖNÜNE KONAN METNİ ŞAK DİYE İMZALAYAN, BİR YANDAN BİZDEN ALACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ AİDATLARIN HAYALİNİ KURARKEN,UTANMADAN "BENDEN OLMAYANLARA %3 EKSİK MAAŞ VERİN" DİYE GİZLİ ÜSTELİK YASAYA AYKIRI PROTOKOLLERİ İŞVERENE DAYATAN GERÇEK SENDİKA OLAMAZ.DÜNYA ÜZERİNDE BİR ÖRNEĞİ DAHA YOKTUR.İŞ BARIŞININ KÖKÜNE DİNAMİT KOYAN BU DURUMA BAŞTA YERLİ VE MİLLİ OLDUĞU VARSAYILAN İŞVEREN OLMAK ÜZERE,KİMSENİN GÖZ YUMMAMASI GEREKİR.EĞER HALA YERLİ VE MİLLİ İSE TABİİ Kİ.
  • Hiç birşey değişmez olan çalışana olur hep korku ve stres içinde birileri rahat yaşasın diye kendi ömründen verir sesini çıkartamaz... Hz. Ömer adaleti olan yöneticilerin hayatımızda olabilmesi dileğiyle....
  • Yine giren çıkan kabine. 95nci maddeyi bıraktılar komisyona. Komisyondan ne çıkacak, herhalde kabin maaşları artsın, mesailer düzelsin değil. Şirket büyüme planlarından vazgeçmediği sürece pilotlara gebe. Elinde tutmak için yine onlara pasta verecek geçen sefer olduğu gibi. Sendikam yok, birine kaptan sendikası dediniz geçmedim, öbürü de şirketin sendikası bize iteleme peşinde ondan da çıktım. Millet atıp tutsun yok kaptan sendikası imiş bilmemne imiş. Ee iyi de senin şirket sendikasında ne işin var. Hazır kurulmuş sendika var geçelim komple, sayımız fazla nasılsa, HavaSen'i kabin sendikası yaparız ilk seçimde. Ona da yemiyor. O zaman ağlamasın kimse sağda solda. Ben gidiyorum dostlar, gitmesem zaten şirket yakında kapının önüne koyar, yüzde 55lik alır 3 yılda amir yapar. Emniyetli olur olmaz bilemem zaten şirketin umurunda da değil
  • Buradan 'onurlu' bır durus gostererek gostererek , coluk cocuk rızkı dıye .. maas farkı alamayacagım dıye kosarak hava ıs e geri donen tum 'onurlu' !! kaptanlarıma selam olsun .... Hava-is e kimse kızmasın ... bize mustahak ... ha bir de .. hava is bedava simit dagıtıyor yeni binada .. sakın almayı unutmayın ... eve de goturun .. coluk cocuk hep beraber yersınız ... afiyet olsun ... ))))
  • Burada bir sürü yorum vs olacak kimisi pc başında kimisi kokpitte kimisi kabinde kendi işlerini yapıyorlar. Fakat benim değinmek istediğim gece 9 daki mesaiye aksam üstü saat 17:45 te çıkıp gidiyorum. Kimi diyecekki pilotlar hiç terlemiyor ama bilmiyorlar ki kumanda başında sağdan mı soldan mı kaçınma yapalım bir de bunun iniş kalkışı yeni başlayan fo su kaptanı var. Kabindeki arkadaşlarım da en zor işi yapmalarına rağmen en Zor şartlarda çalışıyorlar. Uçak biletini alıp uçağı satın aldığını sanan yolcular gibi. Fakat olay burada kimin ne iş yaptığı değil büyük resme bakmak lazım. Herkes bir operasyonu sorunsuz bitirip evlerine güvenle dönmek istiyorlar. Ve an az 2 3 saat yollarda vakit geçiriyoruz. Bu şartlarda daha ne kadar güvenli çalışıp evimize dönebiliriz ? Ve ne zaman bu duruma bir dur diyeceğiz ? 3 maymunu oynayanlar ( sağır dilsiz ve kör ) ne zaman bu durumlarından vazgeçicekler ?

Hava-Sen Sendikası, geçtiğimiz günlerde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sonrası bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Hava-İş Sendikası'na yüklenen Hava-Sen; 'Uçuculardan bir tek oy bile alamadan yetkili sendika olanlar nasıl o koltuklarda oturup kendilerini garantiye alırlar' ifadelerine yer verdi.

Hava-Sen açıklaması:

26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi büyük gayretler sonucu 105 gün sonra imzalandı. 225 gün ( yetki aldıkları 1 eylül 2018 den beri ) anlamsız bir şekilde hiç bir şey yapmadan  çalışanı oyalayıp son gün son dakikada işverenin önlerine attığı evrakın içine kendilerini garantiye alacak maddeleri de dahil ederek imzalamak ne büyük başarıdır !!!

Bu sendika kime hizmet etmektedir ?  imzalanan TİS çalışana ne getirmekte ne götürmektedir. Hangi görüşmede hangi maddelerde anlaşma sağlanmıştır. Hatırlayınız ; 24 ve 25. TİS ler son dakikada arka odadan imzalı olarak önlerine gelmişti. Neden 3 yıllıktır ?  3 yıllık TİS kimin menfaatlerini korur. Bu güne kadar mevcudunun % 75 ini oluşturan ve aidat gelirinin % 90 nı ödeyen uçuculardan bir tek oy bile almadan yetkili sendika olanlar o koltuklarda nasıl oturup kendilerini garantiye alırlar. Anayasa ve Kanunların suç saydığı ‘Sendikal ayrımcılığı’ sonuna kadar yapıp anayasayı bile çiğneyenler bu gücü nereden alıyorlar. Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır ve er geç bir gün mutlaka tecelli edecektir. Ancak çalışanın emeğini, alın terini kendilerine menfaat ve ikbal malzemesi olarak kullananlar bunun hesabını nasıl vereceklerdir ? Bize üye olanlar da olmayanlarda oynanan oyunun farkındalar. Yetkili sendikaya üye olmayanlar bu şirketin bu günlere gelişinde, milyar dolar kârlarında hiç mi katkısı yok. Şimdi onlardan nasıl şevkle hizmet bekleyeceksiniz. Neye dayanarak % 3 eksik ödeme  içeren protokolu imzalarsınız. Yani yetkili sendikaya üye olmayanın cebinden para alıyorsunuz , bunu kendisine bildirme gereğini bile duymuyorsunuz. Farkederse de efendim protokol var diyorsunuz. Hukuk bunun neresinde ? Şirketimiz 58 yıllık sendikal yaşamda bu tür hatalara düşmediğini gördük, yine düşmeyeceğini umut ediyoruz. Aksi halde adaletin vereceği kararlara hep beraber şahit ve razı olacağız.
A0 kadrosunu kabul ederek legal hale getirdiniz. Uçucular ile ilgili konuları ötelemişsiniz yani bundan sonra  işveren kabul etmezse yapacak bir şeyiniz yok. Veya işverenin istediği gizli protokolları imzalamaya devam ederek geçen dönem olduğu gibi pek çok hak kaybına sebebiyet verirsiniz. Sabaha kadar uçup 06.00 da uçuştan geleni, akşam 18.00 da tekrar uçuşa göndermeyi taahhüt ediyorsunuz.  Madde 95  3/d benti ‘’uçuş mesaisinin bittiği gün içinde başka mesai açılamaz’’ şeklinde düzeltilmelidir. 12 saat minimum dinlenmenin 4 saati yollarda . Kalan 8 saat şahsi temizlik, dinlenme, iaşe , sosyal ihtiyaçların giderilmesi ve yeni uçuşa hazırlanma.  Tek kelime ile ‘’insaf ‘’ .  Uçucuları Avrupanın kendi şartlarına göre hazırladığı  FTL’e teslim ediyorsunuz. İnsani değerlerde hiç bir düzenleme yok. Hâla yeni meydana nasıl gideceğini kara kara düşünenler var. 18 saatlik mesaiden dönen arkadaşımıza direksiyona geçip evine gitsin diyorsunuz. Nasıl olsa benzin parasını verdik demek doğru mu ? Kaç arkadaşımız bu durumlarda kaza yaptı, hatta hayatını kaybetti biliyormusunuz. Düşük maaş grubundaki arkadaşlara seyyanen zam, pas ve upgrade şartları, haksız atılanların durumu, sinyorite listesi, durum fişi onaylanmadan kabin amiri uçurulanlar, yol ve taksi nedeniyle uzayan mesailer, sıcakta karda kışta açık ve uzak park yerlerinin durumu, babalara  kreş yardımı, terminal ve apronda görev yapanların sorunları, en doğal ihtiyaç olan personelin mesaide yemek sorunu, vs..Yetkili sendika bunları neden görüşmez. Kendi yaptığınız duyurulardaki hangi konuyu TİS kapsamına aldırabildiniz. Kuzey Anadolu otoyolundaki tırlar, kamyonlar daha mı önemli. Yoksa önünüze atılanı imzalamak durumunda mı kaldınız. 225 günde hiç bir maddede anlaşma olmadan ( çünkü görüşemedin bile ) bir günde nasıl tüm maddelerde anlaşıp TİS’i imzaladın. Yoksa yetkin mi düşüyordu ?
FTL in gizli protokollerinde imzaları olanları unutmayacağız, unutturmayacağız.

İmza öncesinde verdiğiniz vaatleri, ‘’kırmızı çizgilerinizi ‘’ unutmayacağız, unutturmayacağız.

Odadan çıkıp uslu çocuklar gibi imzaladığınız TİS’ i ne karşılığında imzaladığınızı unutmayacağız , unutturmayacağız.

Patronunuz işverenin önünüze attığı TİS i imzalama derdinde iken yeni hava alanına taşınma öncesinde, taşınma sürecinde , taşınma sonrasında personelin yaşadıklarına kulaklarınızı tıkamanızı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Personeline yemek çıkaramaktan aciz işverenle mücadele etmesi gerekirken, aylık 4 milyon aidat toplayan yetkili sendikanın, yeni havalanında nöbetçilere 1 liralık simit dağıtarak dalga geçmesini unutmayacağız, unutturmayacağız.

Unutmayacağımız diğer önemli bir konu da, sendikal baskıların geldiği boyutta, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile yeni bir hukuki süreç başlatılmasının önünün açılmasıdır. Savcıları göreve çağıranların olduğu bu süreçte, hukukun nasıl harekete geçeceğini merakla takip ediyoruz. Elimizde her türlü sendikal baskının delilinin olduğu bu durumun adli yollarla çözülme şekli en çok HAVA- SEN üyelerine yarayacaktır. Şu anda yaşandığı iddia edilen sendikal baskıların  kat be kat daha fazlasını yaşamış bir sendika olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısının sonuçlanmasını umut ediyoruz. Uçuş emniyeti hiçe sayılarak,uçuş esnasında kokpitte işten atılma tehdidi yapılanlardan tutun da, salonlarda personele hangi sendikaya üye olmalarının söylendiği toplantılar tertip edilmesi, atılma tehdidinin yapılması ve sendika yöneticilerinin işten atılması dahil her türlü örneği yaşayan HAVA-SEN bu süreçte yine haktan ve hukuktan yana olacak ve görev işaret edilen savcılara her türlü desteği verecektir.

Sayın İşveren, bir grup görevli koskoca Türk Hava Yollarına kötülük yapma gayreti içinde. Yakın geçmişte bu tür kişilerin ülkemize yaptıklarını gördük. Eğer onlardan değilseniz Lütfen uyanın ve bu kumpasa onay vermeyin. İş barışını bozmayın, aidiyet duygusunu yıkmayın, çalışanın emeği alın teri, onur ve gururu ile oynamayın. Sendikal ayrımcılık yapmayın. THY tarihinde emsali olmayan  kötülüklerle anılmayın.  Sizler bir gün gideceksiniz ama bu Şirket ve çalışanları hep kalacaktır. Unutmayınız ki kanunlardaki boşluklar daima çalışan lehine yorumlanır.

Değerli arkadaşlar, senaryo ortadadır. Hiç bir şey yapmadan kanunun verdiği süreler sonuna kadar beklendi ve sonunda çaresizlikten işverenin hazırladığı TİS imzalanmak zorunda kalındı. Ve bu başarı hikayesi oldu. Çalışan, üreten ,  ömrünü, emeğini veren ve Şirketimizi yücelten, ayda 3-4 milyon lira aidat ödeyen sizsiniz.  Ama ezilen, umursanmayan, sömürülen de sizsiniz. Anayasa ve 6356 sayılı Kanun Madde 17 bent 3  ‘Hiç kimse sendikaya üye olmaya veya olmamaya zorlanamaz’ diyor. İstediğiniz ve sizi temsil edecek sendikaya geçmek elinizdeki telefon ile bile mümkün. Onuruyla ve gururuyla dimdik ayakta duran arkadaşlarımıza sizler de katılın. Sizin adınıza mücadeleye biz devam edelim. Böylesine elit bir çalışan grubuna ancak bu yakışır.
Saygılarımızla.

HAVA-SEN YÖNETİM KURULU

Hava-Sen'den çok sert açıklama!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Saçmaladın ~ 5 yıl önce
Bende bu şirkette çalışıyorum ama hiç kimsenin ekmeğinde gözüm olmadı... İmkanın kriterlerin uygunsa başvuru yap katıl sende kokpit ekibine... NEferet söylemleri ile bir yere varamazsın... Şirket içinde belki ekonomik olarak en zorlanan insanlardan biriyim ama asla başkasının cebinde gözüm olmadı seninde olmasın... Yapabiliyorsan gir aralarına yoksa sus edebinle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 yıl önce
Hava-sen in değerli yöneticileri, güzel açıklamalar yapıyorsunuz ama icraate gelince bir şey göremiyoruz sizlerden. Kabin ekiplerini sürekli sendikaniza üye olmamakla suçluyorsunuz ama kabin personeli sizin gibi lisansa tabi değil, şirkete göre 2 ayda yerine yenisi gelebilecek birileri. İnsanlar sendikasini değiştirmekten korkuyor çünkü bir gecede işsiz kalmak istemiyorlar. Bu şirkette eğer işten atılacaksaniz illa bir yol bulunuyor zaten. Peki sizler bu süreçte neler yapıyorsunuz?? Bir defa olsun Tk nin yönetim kuruluna görüşme talebinde bulundunuz mu? Sayın Cumhurbaşkanına gidip dertlerinizi anlatmak için bir çabanız oldu mu? Bunları yapamadınız diyelim, Hiç olmazsa şirkette yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzlukları kamuoyuna aktarabilmek için ulusal basına bir demeç verdiniz mi? Hava-sen e üye olduğu için atılanlar hakkında neler yapabildiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civasen ~ 5 yıl önce
havaciva sen şimdi de cumhurbaşkanını yalamaya başlamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMUR ~ 5 yıl önce
HAVA-İŞ DENEN SÖZDE SENDİKANIN ZORAKİ ÜYESİYİM...ZERRE KADAR HAVA-İŞ E GÜVENMİYORUM.İŞVERENİN TALİMAT İLE KURDURDUĞU PARTİ ÜYELERİNİN YÖNETİCİLİK YAPTIĞI HAVA-İŞ ADLI SÖZDE SENDİKAYA GÜVENECEK KADAR APTAL DA DEĞİLİM...HAVA-SEN ÜYESİ OLMASAMDA SONUNA KADAR HAVA-SEN İN TÜM DEDİKLERİNE GÜVENİYORUM...ALLAH HAVA-SEN DEN RAZI OLSUN TAMAMEN ÇIKARSIZ TÜM MEMURLARA DESTEK VERİP YÖN GÖSTERİYORLAR...EĞER PİLOT OLSA İDİM GİDİP HAVA-SEN E ÜYE OLURDUM ... BİR BALTAYA SAP OLAMAMIŞ MEMUR OLDUĞUM İÇİN PARAM KESİLMESİN DİYE MECBURİ HAVA-İŞ TEYİM... HAVA-İŞ E ZERRE KADAR HAKKIM GEÇMİŞ İSE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...HAKKIM HEM HAVA-İŞ E HEM DE THY YÖNETİMİNE HARAM OLSUN...İÇİMDEN GELDİM PAYLAŞTIM THY ÇALIŞANLARININ BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR ONADA EMİNİM...BİRAZDAN BİR KAÇ TROL GELİR YORUMUMU KARALAMAYI , ONLARI İSİMLERİNE KADAR BİLİYORUM ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 5 yıl önce
Hava-Sen’in açıklamasını beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı ancak Hava-İş’in hazırladığını söylediği ve açıkladığı TİS maddelerinden hiçbirisini kabul ettiremediği de bir gerçek olarak önümüzde duruyor.Ek protokolle ilave maddelerin TİS’e ekleneceği söyleniyor olsada bu saatten sonra sendikanın eli acaba ne kadar güçlü olur tartışılır.Sosyal hakların hepsi bir köşeye atılmış bekliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.Ö.Z. ~ 5 yıl önce
"ÇAKMA" diye neye denir?bilmediğini varsayıyorum.ama yok bilerek kullandıysan o zaman durum daha vahim.GERÇEKTE ÇAKMA OLAN SENDİKA, BİZİM HAKLARIMIZI SAVUNUYOR"MUŞ" GİBİ YAPAN HAVA-İŞ'in TA KENDİSİDİR.T.İ.S.SÜRECİNDE YATIP YATIP SON ANDA ÖNÜNE KONAN METNİ ŞAK DİYE İMZALAYAN, BİR YANDAN BİZDEN ALACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ AİDATLARIN HAYALİNİ KURARKEN,UTANMADAN "BENDEN OLMAYANLARA %3 EKSİK MAAŞ VERİN" DİYE GİZLİ ÜSTELİK YASAYA AYKIRI PROTOKOLLERİ İŞVERENE DAYATAN GERÇEK SENDİKA OLAMAZ.DÜNYA ÜZERİNDE BİR ÖRNEĞİ DAHA YOKTUR.İŞ BARIŞININ KÖKÜNE DİNAMİT KOYAN BU DURUMA BAŞTA YERLİ VE MİLLİ OLDUĞU VARSAYILAN İŞVEREN OLMAK ÜZERE,KİMSENİN GÖZ YUMMAMASI GEREKİR.EĞER HALA YERLİ VE MİLLİ İSE TABİİ Kİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişmeyecek ~ 5 yıl önce
Hiç birşey değişmez olan çalışana olur hep korku ve stres içinde birileri rahat yaşasın diye kendi ömründen verir sesini çıkartamaz... Hz. Ömer adaleti olan yöneticilerin hayatımızda olabilmesi dileğiyle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 5 yıl önce
Yine giren çıkan kabine. 95nci maddeyi bıraktılar komisyona. Komisyondan ne çıkacak, herhalde kabin maaşları artsın, mesailer düzelsin değil. Şirket büyüme planlarından vazgeçmediği sürece pilotlara gebe. Elinde tutmak için yine onlara pasta verecek geçen sefer olduğu gibi. Sendikam yok, birine kaptan sendikası dediniz geçmedim, öbürü de şirketin sendikası bize iteleme peşinde ondan da çıktım. Millet atıp tutsun yok kaptan sendikası imiş bilmemne imiş. Ee iyi de senin şirket sendikasında ne işin var. Hazır kurulmuş sendika var geçelim komple, sayımız fazla nasılsa, HavaSen'i kabin sendikası yaparız ilk seçimde. Ona da yemiyor. O zaman ağlamasın kimse sağda solda. Ben gidiyorum dostlar, gitmesem zaten şirket yakında kapının önüne koyar, yüzde 55lik alır 3 yılda amir yapar. Emniyetli olur olmaz bilemem zaten şirketin umurunda da değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan .. ~ 5 yıl önce
Buradan 'onurlu' bır durus gostererek gostererek , coluk cocuk rızkı dıye .. maas farkı alamayacagım dıye kosarak hava ıs e geri donen tum 'onurlu' !! kaptanlarıma selam olsun .... Hava-is e kimse kızmasın ... bize mustahak ... ha bir de .. hava is bedava simit dagıtıyor yeni binada .. sakın almayı unutmayın ... eve de goturun .. coluk cocuk hep beraber yersınız ... afiyet olsun ... ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşi bilmeyen işten anlamayanlara ~ 5 yıl önce
Burada bir sürü yorum vs olacak kimisi pc başında kimisi kokpitte kimisi kabinde kendi işlerini yapıyorlar. Fakat benim değinmek istediğim gece 9 daki mesaiye aksam üstü saat 17:45 te çıkıp gidiyorum. Kimi diyecekki pilotlar hiç terlemiyor ama bilmiyorlar ki kumanda başında sağdan mı soldan mı kaçınma yapalım bir de bunun iniş kalkışı yeni başlayan fo su kaptanı var. Kabindeki arkadaşlarım da en zor işi yapmalarına rağmen en Zor şartlarda çalışıyorlar. Uçak biletini alıp uçağı satın aldığını sanan yolcular gibi. Fakat olay burada kimin ne iş yaptığı değil büyük resme bakmak lazım. Herkes bir operasyonu sorunsuz bitirip evlerine güvenle dönmek istiyorlar. Ve an az 2 3 saat yollarda vakit geçiriyoruz. Bu şartlarda daha ne kadar güvenli çalışıp evimize dönebiliriz ? Ve ne zaman bu duruma bir dur diyeceğiz ? 3 maymunu oynayanlar ( sağır dilsiz ve kör ) ne zaman bu durumlarından vazgeçicekler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000