09 Kasım 2018, Cuma 13:57:17

Hava-Sen’de kıyamet kopuyor…

Türk Hava Yolları pilotlarının önderliğinde kurulan Hava-Sen adlı sendikada yöneticiler birbirine girdi.
  • Ne kadar nankörsünüz bu adamlar en başından beri kendilerinden çok sizin haklarınız için çalıştı ama siz küçük çocuklar gibi ilk olayda,hatada ağlamaya başlıyorsunuz. Kendiniz bir cesaret gösterip bırak sendika kurmayı sesinizi çıkaramazken bu adamlar herkesin hakkını savunmaya çalışıyor. Yeni bir kurum kuruluyor sizin haklariniz için para vermeden bir de cebinizi doldurmasını bekliyorsunuz. Ya siz gerçekten dünyadan bir habersiniz ya da yapabildiğiniz tek şey oturduğunuz yerden insanları kötülemek yaptıkları işler hakkında ileri geri konuşmak. Yazık çok yazık
  • Bizim sendikamız hava iş tir. 2018 ocaktan beri 3 kere zam aldik. Yaklasik %70 zam. Yaşasın tam bağımsız hava iş.
  • Ayda 700 800 bin tl toplayıp işten çıkarılan arkadaşlara destek olamamak ne demek. Sonuçta sizin sebep olduğunuz bir durumdan o arkadaşlar işlerinden oldular. Bu toplanan paralar ile madem destek olamayacaksınız, nerelere harcıyorsunuz onca parayı. Sanırım size bir denetim lazım ama kesin sizde Atilay aycin gibi cicekcilere matbaalara vs işyerlerine şişirilmiş faturalarla çıkarsınız personelin karşısına değil mi? Milleti kandırmak için ceplerinizi doldurmak için gecmediniz mi O koltuklara? Yazık yazık
  • CPT dan sendika başkanı olmaz,CPT,lardan sendika yönetimide olmaz ,helede bu ekibin arkasında daha önceki muhaliflerin yanında gözüken ,muhalif olarak çalışan ve kendini devamlı arka planda tutan sendika yönetimine gizli önderlik yapan ALİ GÜLÇİÇEK varsa bu işinde maalesef sonu belli.
  • Havasen kurucuları ve yönetimi,çalışanların haklarından bahsediyorsunus ama sadece Cpt sendikası kurmuş gibi kabine ve yer çalışanlarına yaklaşamıyorsunuz bu yüzden de size inanmakta zorluk çekiyoruz.
  • Atılay AYÇİN nin özellikle son iki döneminden bu yana sendikal mücadele adı altında muhalif gözüken ve her zaman muhalif grupların içinde yer alan ALİ GÜLÇİÇEK şimdide HAVASEN cinleri mı yoketmeye çalışıyor.
  • Siz Hava-sen’i karalamak için bu yayını yapmışsınız fakat aklı başında olan anlar ki, bu yayın Havasen’ in aslında ne kadar doğru yolda olduğunu açıklıyor! İskender Kaptan’ın yazdıklarını okuyanlar da görecek ki, Havasen işten atılanlara aylardır destek vermiş! Ama bu süresiz mi olacak! Net görülüyor ki Havasen sendika olarak paramızı kimseye yedirmiyor! Ayakta durmaya çalışıyor! Arkadaşlara da gereği kadar yardım yapmış zaten! Para kesilince Havaseni taşladılar! İskender kaptan doğruları yazmış! Doğru davranmış, helal olsun!
  • Hava-sen Türkiye'de sivil havacılığın ve demokratik girişimin son örneğidir! Tarihe geçmiştir! Ve tarih araştırmalarında Türkiye'de hak arayışının belkide en önemli parçası olarak anılacaktır! Hava-sen ayaktadır! Türkiye için demokrasi için hukuk için emek için AİLE için evet uçarken aynı zamanda AİLEMİZİ de yaşayabilmek için ayaktadır! Hava-iş diktatörlüğünün altında başını ezdirenler ve THY'yi sevmeyen korkaklar sizi gibi umursamaz! HAVA-Sen THY için ayaktadır!
  • şimdi anladınız mı, Ankara nın neden havasen nın yanında yer almadığını.çünkü hiç bir inandırıcılığı olamadığı ve güven vermeyen sözde yönetimi çalışanların haklarını korumak adına yola çıktıklarını anlatsalarda BİZ ÇALIŞANLAR HİÇ BİR ZAMAN İNANMADIK.
  • Ya havasen bitti havasen soyle havasen boyle havaisten hic cıkmadım diyorsunuz. Be cahil bir bak yapılan muameledeki farka. Havaislisin maasına noldu? Havasenlinin maasına noldu? Basta birazcık kafayı calıstırıp geride kalmasaydınız simdi nolacaktı... Biraz dusun.

Türk Hava Yolları pilotlarının önderliğinde kurulan Hava-Sen adlı sendikada yöneticiler birbirine girdi. Sendikada yaşanan kavganın sebepleri sendika yazışma platformlarında küfürlü boyutlara geldi. İşten atılan kabin memurlarına verilen vaatler ise yerine getirilmedi. Üstelik THY’den atılan ...... de bu kavgaların tuzu biberi oldu. İşte detaylar.

Hava-İş Sendikası’na alternatif olarak kurulan Hava-Sen adlı sendikada her geçen gün üye istifaları devam ederken, sendika içinde de kavga büyüyor. Sendikal sebeplerle işten atılan kabin memurlarına “mağdur edilmeyeceksiniz” sözlerinin de yerine getirilmediği iddia ediliyor.

Sendikada ipler kopma noktasına gelirken, üye ve yöneticiler arasında da çekişmeler en üst noktaya ulaştı. Sendikaya danışman olarak alınan THY’den kovulan ....’in getirilmesi de “Bu uğurda işinden olan arkadaşlarımız varken neden Ali Gülçiçek sendikadan para alıyor” şeklinde tartışma yaşanıyor.

Sendikanın yazışma platformunda yaşanan bu tartışmalar ofislere de yansıdı. Atatürk Havalimanı ofisi 29 Ekim itibari ile kapatılırken burada nöbet tutan işten atılan kabin memurlarına da “sendika merkezine gelmeyin, başınızın çaresine bakın” denildiği iddia ediliyor. Bu sözler üzerine şok yaşayan Hava-Sen mağduru bazı kabin memurlarının şehri terk ettiği başka şehirlere göç ettikleri kaydediliyor.
Sendika yöneticileri arasından alevlenen bu tartışmalar üzerine Hava-Sen başkanı İskender Çarkçı yazışma platformunda üyelere ve yöneticilere hitaben yazdığı yazıda ağır ifadelere yer verdi.

İskender Çarkçı,  “Sayın Delegeler,

Son bir hafta içinde yazılanları izlerken yaşadıklarımı size kelimelerle anlatamam. Hepsine verecek cevabım var ancak herkes eteğindeki taşları döksün diye bekledim. Dostum ile düşmanımı görebilmek için, bu davaya inanan ile ihanet edenleri,  menfaatini düşünenler ile toplumu düşünenleri, hainlerin dolduruşuna gelen saflar ile hinlik peşinde olanları, dışarıdan gazel okuyanlar ile içeriden kalemşörlük yapanları görebilmek için. İşte bildiklerim, yaşadıklarım ve yaptıklarım... Sizler karar verin” diyerek başladığı yazısında

“1. Hepinizin bildiği gibi Eylül 2017 de Zeytin Dalı grubunu kurduk. % 75 çoğunluğu oluşturduğumuz % 90 gelirini ödediğimiz % 25 ile temsil edildiğimiz, fetöcülerin  getir götür memurunun bodyguardlarının cirit attığı ve bizim 120 kamyoncuya ezdirilerek sömürüldüğümüz sendikaya karşı. Sonuna kadar mücadele ettik ama kazanmamız mümkün değildi ve olmadı. Konuştuğumuz hukukçular ve arkadaşlarım tek yolun yeni sendika olduğunu söylediler. Biz de 11 kişi ile Hava Sen’i kurduk ve e-devlet sayfasında yerimizi aldık. Kuruculardan sadece ...., ....,....,....,’ü tanıyordum. Başlangıçta bizi ciddiye almadılar ama çığ gibi büyüyünce Nisan ayında ben bildirimsiz fesih diğer 14 arkadaşım bildirimli fesih ile atıldık, işler değişti. Hukuk Başdanışmanı tarafından bizim lehimize .....’e  mesajlar gönderildi ama karşımızda aklı başında mantıklı bir adam yoktu. Türk-iş başkanı, Hak-iş başkanı, Danışmanlar, müsteşarlar ve ileri gelen bürokratlar aradılar ama kimse onun bu kadar pervasız, tutarsız ve menfaatperest olduğunu düşünemedi. Anayasayı çiğnediler. Atıldık. Yeni durumda biz kendimizden çok kabin ekibi arkadaşlarımız için kahrolduk. Ama gördük ki atılanlardan daha çok çalışan, kurucu üye olan arkadaşlarımız değil de öteki sendika ve şirketin içinde birilerinin seçtiği isimlerdi atılanlar. Atılma kriterlerini burada sizlerle paylaşamam ama yüz yüze geldiğimizde anlatabilirim. Kendim için şunu söyleyebilirim. Daha önce fetöcülerin gayretleri ile iki defa disiplin kuruluna bildirimsiz fesih isteği gönderilmiştim. Onlar hala görevdeler” diyerek ön bilgilendirme yaptı.

İskender Çarkçı “Genel Kuruldan bir gün önce ağırlıklı olarak atılan arkadaşlarımız olmak üzere bir grup ile konuştuk. Özgür bir şekilde ellerinden kendi kafalarındaki yönetim denetim disiplin kurulları önerilerini aldım ve buradan çıkardığım listeye kendi görüşlerimi de dahil ederek gece 23.00 da kendilerine gönderdim. Kendi el yazıları ile yazdıkları listelerdeki oylamalar ve benim hazırladığım listeyi yazının sonunda sizlere sunuyorum siz karar verin ne değişmiş. ...'in yerine ..., ....nın yerine ......, .....'ın yerine ..... liste içinde yer değiştirdi. Genel Kurul salonunda tüm delegelerin önünde rezil olmakla tehdit edildim. O zaman siz bir liste çıkarın ben girmeyeceğim dedim. Hayır sen gireceksin ve bizim istediklerimiz listede olacak diye zorladılar. Kim bunlar; ...., ....,....,...., ....,...., ...., .... ve ismini şu an hatırlayamadığım bir kaç kişi daha. Ben, siz arkadaşlarımızın önünde daha ilk genel kurulda o şerefsiz sendikacılar gibi avanta kavgası yapma görüntüsü vermemek için daha fazla itiraz etmedim benim için önemli olan kişiler değil inandığımız hedeflerimiz ideallerimizdi. Herkesin elinden geleni yapacağını umuyordum. Heyhat...” diye devam etti.

İstifaları kabul etti ve sayının düştüğünü söyledi.

....’nın yazışmaları bununla sınırlı kalmadı ve 3. Atıldık, 4650 yi bulan sayımız yavaş yavaş azalmaya başladı. Kabin üyeleri korkup kaçtılar. Pilotlar halen duruyor ve destekliyor ama kabin memurları yavaş yavaş azalıyordu 4 binlere indik. Kabinde çalışmaları için arkadaşlarımızı zorladık ama kimse dişe dokunur birşey yapmadı. ...... ve ......’n büyük bir mücadelesi sonucu geri aldığımız Tav ofis atıl kalmıştı ve kabin ekiplerine  en yakın yerimizdi. Yeşilköy ofiste yapılması gereken hiç birşey yapılmıyordu. En azından temas noktasını kaybetmemeliydik. Orası için emekli purser arkadaşları işe alalım dedik hem karşı çıkıldı hem onlara fazla  para verecek durumda değildik. Bu durumda biz de Danışma Kurulu adı altında huzur hakkı ödediğimiz atılan arkadaşların bu işi üstlenmelerini istedik. Her zaman olduğu gibi direnç ile karşılaştık ve sonunda orasını .... bey kapatma kararı aldı... Zaten aylık kirası bin euroyu bulan o ofis anlaşmamız 29 Ekime kadardı. İstesek uzatılabilirdi ama mevcut şartlarda bize yük olmaktan öteye gitmedi.
4. Gelelim para meselesine; Zeytin Dalı delegelerinin topladığı parayla (ki toplayan arkadaş için öteki sendika suç duyurusunda bulunmuştu) yeni sendikamızı kurduk. 6 Mayıstaki Genel Kurulumuza kadar bu parayı cebimizden takviye yaparak idare ettik. Ancak atılanlara da sahip çıkmak için önce kaptanlardan zarflar topladık ve aidat toplama kararı aldık. Atılan pilotlar olarak para almadık ve zarfların kontrol ve takibini ...... ve .....'e verdik” şeklinde bilgi verdi.

İskender Çarkçı’nın yazmış olduğu yazının içinde işten atılan personele ne kadar para ödedikleri de açıklandı, fakat bu paraların miktarlarının yazıldığı o kısmı sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde yayınlamayı uygun görmedik.

İskender Çarkçı yazısında devamla şöyle dedi “Bazıları bizim hareketimizi hala anlayamamış ve beni tanımamışlar. Emek meclisi falan diyen genel başkan yardımcısı ... Hanım gökkuşağından. Hani salona girmeyerek oylamaya katılmayan gruptan.  ..... aylardır sendikaya uğramıyor küstürüldüğü için. ...... bugüne kadar çırpınan tek yönetici. Danışman diye aldığımız ....'nin hiç bir söz hakkı yok. Kendisini sadece yer personeli temaslarında kullanıyoruz. Uzun yıllar bu işin içinde olduğu için ankaradaki diğer sendika ve danışman irtibatlarını biz kullanıyoruz. Aynen ......'ın erzincanlılar vasıtası ile meclis başkanına ulaşmamız, ..... vasıtası ile MHP ye ulaşmamız, ..... vasıtası ile CHP ye ulaşmamız gibi. Ama iktidar partisinin kurucularından olduğunu söyleyen ......'nın bu kanalda bize hiç bir katkısı olmadı. ....' in çok yakın akrabasının türkiyenin ikinci adamının kankası olmasına rağmen tek bir adım atmadı. .....'nin danışman olarak alınması kararının altında tüm arkadaşlarımızın imzası var. Toplanıp istemiyoruz diyerek karar aldırmaya çalışmak yerine aralarında her ne geçtiyse dedikodudan öteye gitmediler. Hatta benim itirazıma rağmen onunla birleşip 1 Mayıs mitingine katıldılar. .... benim emrimde çalışan birisi ve onun irtibatlarını kullanıyorum. Bize katkısı olacağına inanmasam bir gün bile sendikaya giremez. Danışman olarak bu güne kadar iki defa 215 tl metrobüs kartı aldık, iki defa da toplam 2000+3000= 5000 tl verdik. Eğer .....'nin sendikayı ele geçirmek düşüncesi varsa (ki teorik olarak bile mümkün değil) boşuna gayret sarfettiğini anlayacak kadar akıllıdır.

6. Arkadaşlar biz yola çıkarken ne dedik;  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, dürüst, şeffaf, havacılık çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunacak bağımsız ve siyasetten uzak bir sendika olacağız.  Hiç bir ideoloji ve kişinin temsilcisi değiliz. Öngörülerimiz maalesef hemen hepsi birer birer gerçekleşiyor. Daha iki hafta önce bir uçak inişteyken kaptan fenalaştı ve f/o uçağı indirdi. Mesaisi dolmuş başka bir ekip bularak dönüş uçuşunu tamamlayabildiler. Şimdilik para vererek sorunlar halının altına süpürülüyor ama havacılığın içinde daha kötü durumlar da var. Bunları önlemek istedik ama vurulduk. Yapılan pek çok düzeltmeler bizim varlığımızın baskısıyla oldu. Şimdi TİS var göreceğiz neler olacağını. Biz hala aynı fikir ve ideal içinde buradayız. Makam para ünvan peşinde olmadık, olmayız. Bu sendikayı bu ideallerle daha ileriye götürecek kim varsa yarın  bırakmaya hazırım. Ancak sırtımdan vurulmaya dayanamıyorum. Atılanlardan gidip öbür sendika ile konuşup Hava Sen’in kapatılması karşılığında işe dönüş garantisi almaya çalışanlar var ve dolduruşa getirdiği, konudan bihaber hamasi söylemlere kananlar var. Şimdiki patlamanın temelinde olan bu. Haklı oldukları tek nokta maalesef siz delegelerin sendikaya sahip çıkmamaları. Oyumu verdim, aidatımı verdim atılmadım da, kalanını bunlar yapsın bana ne deniyor.

Hatta ‘ ‘siz orada durdukça biz zam alıyoruz  bu yüzden Hava Sen devam etmeli ‘’ diyenler var. Bizim başarıya ulaşmamız kabinin de bize katılmasıyla olabilir ama onlar korkutuldular ve atılan arkadaşlarımız o noktaya yeterince eğilmediler. ..... kaptana hain demeye varanlar oldu. Kamyoncu ve fetöcü sendikanın söylemleriyle grevci, 305 çi diye bizi ayırmaya çalıştılar kısmen de başardılar. Böl parçala yönet. Tek savunma birlik olmak ama şimdi aynı minvalde içimizdeki irlandalılar vasıtasıyla bizi vuruyorlar. Bekledim herkes eteğindeki taşı döksün diye. Görelim kim kimdir , mağduriyetleri kullanılan arkadaşlar ne kadar dayanabilecek , kimler inancını yitirmiş yolumuzdan kaçacak , ITF bizi üyeliğe davet ettiğinde kimler bunu bahane edip kazan kaldıracak . Sonunda döküldüler. Kendi sosyal medya kanallarında alenen bana küfredenler var hem de yönetici olan atılmış arkadaşlardan. İki kişiyi daha bekliyorum onlar da yazacaklar. Atıldılar mağdurlar yönetime girdiler danışman oldular gücümüz oranında para ödedik hiç bir katkıda bulunmadılar daha fazlasını istediler, yetmedi işe dönmek için bu sendikayı düşmanlarımızla pazarlık konusu yaptılar. Siz olsanız ne yapardınız? Biz hala aynı yerdeyiz geri gitmedik. Her şeyi yazıya dökemiyorum,5 Kasım Pazartesi ve 6 Kasım Salı günleri öğlenden sonraları siz delegelerin sorularını cevaplamak için  Yeşilköy ofisimizde bekliyor olacağım.

7. Ne olacak şimdi ? sizlere söz vermiştik bilgi ve onayınız olmadan belirtiğimiz özelliklerimize halel getirecek hiç bir girişimde olmayacağız diye. Bu nedenle ITF davetine cevap vermek için olağanüstü genel kurul planlamıştık. Bizleri beğenmiyen ve bu sendikayı daha ileriye götüreceğine inanan arkadaşlara fırsat, gelsinler imza versinler ve kurulda  seçimle yeni kadrolara bırakalım. Ben tek başıma yoruldum, yıprandım ve sırtımdan vuruldum. Bu toplum için  ben ve ailem daha nekadar devam edebiliriz. Gelmezseniz olağanüstü kurulu da ITF onayını da, bize destek olmaları ve atılanların işe dönmesi için yaptığımız görüşmeleri de bir kenara bırakabiliriz. Zaten bunlar için ben ve .....'den başka çalışan yoktu. Makus talihimize boyun eyer  sizleri kamyoncu ve fetöcülerin sendikasına bırakır, sonumuzu bekleriz. Karar sizlerin.

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek yazısını bitiren İskender Çarkçı’nın böyle bir açıklama yazmasına neden olan tartışmanın Kaptan Pilot .... ..... aşağıdaki ağır eleştirilerinden kaynaklandığı öğrenildi.

.....’in “Bugün gelinen noktada aynı koltukta oturan yönetici herkese meydan okuyor ve çalışan herkesin geleceği o kişinin iki dudağı arasında.. Ta ki insanların cebine el uzatana kadar. Ne zaman ki kokpit maaşları ortadoğunun en düşük seviyesine indi; homurtular yükselmeye ve bir süre sonra da işe girmek için taklalar atılan Thy den kaçışlar başladı. Ne kadar umursamıyor gözükse de şirket tarihinde ilk defa kokpitin ücret skalası diğer birimlerden ayrı olarak değerlendirildi ve ciddi artışlar yapmak zorunda kaldı. Tehdit ve rest çekmelerle daha fazla devam edemeyeceğini gördü.

TİS te yer alan uçuş limitleri, tebliğ şartları, istirahat kısıtları değiştirilirken, SKPK lar rutin operasyon gereği haline dönüşürken söylense de itiraz etmeden uygulayan meslekdaşlarım işin ucu paraya dokununca sesini yükseltmeye başladı..

2000 yılında Cumhuriyet tarihinde ilk defa kalabalıklar ekonomik krizi protesto için sokaklara dökülmüştü. Hatta Osmanlı dönemindeki Patrona Halilden sonra ilk defa Mahmutpaşa esnafı kepenk indirip yürüyüş yapmış, bir esnaf yazarkasasını Başbakana fırlatmıştı.

Oysa ki şahit olunan yolsuzluklar, terör, siyasi istikrarsızlıklar vardı. Bebek katili Öcalan yakalanıp idama mahkum edilmişken 3 günde idam cezası bu ülkede kaldırılmış ,Yokluk ve yoksulluğa dayalı fuhuş son 2 yılda %86 arttı diye Devletin resmi kurumu istatistik yayınlamış kimsenin gıkı çıkmamıştı ama  cebindeki paranın pul olduğunu görünce ayaklanmıştı.

Thy de rutin dışı kokpit ücretlerinin artışından sonra “ ftl bahane para şahane “ sürecine girildi... Bu sürece nasıl gelindiğini ise herkes unuttu. Hatırlarmısınız Havasen diye bir sendika kurulmuştu. Hatta siz de üye olmuştunuz. Siz ben niye delege seçilmedim diye gönül koymuştu. Önce diğer sendika ciddiye almamış ve küçümsemiş , sonra işinizden olacaksınız tehditleri gelmişti. Üye sayısı 3000 i geçince de sahneye Thy ynt krl bşk ı çıkmış açık ve aleni olarak üyeleri ve üye olacakları tehdit etmişti. Ve tehdidini uygulamaya koyarak 6 kaptan ile birlikte 9 kabin memurunu/amirini işten atmıştı. Ülkenin eğitim seviyesi en yüksek ortalamaya sahip meslek grubu ve şirket çalışanları bir anda çil yavrusu gibi dağılıp korkusunu bastırmak için ıslık çalmaya başlamıştı. Bunların hepsi insanidir ve kabul edilebilir.

Ama bugün gelinen noktada bir kaptanın aylık geliri 60 bin tl üzerine çıkarken, önceki şartlara ilk itiraz eden, sesini yükselten insanlar dışarıda 6 aydır işsiz geziyorlar .. az sayıda duyarlı insan zarfın içinde üç beş kuruş getirip bu arkadaşlara destek olurlarken maalesef üyelerin % 70 i aidat bile ödemeyen bir sendikamız var artık. Üç beş ay üç beş kuruş destek olanlarsa biz bu arkadaşlar için herşeyi yaptık artık onlar da kendi başlarının çaresine bakmalılar deme hakkını kendilerinde görmeye başladılar. Bunlara üzülüp isyan etmeye fırsat bulamadan ise daha vahim bir durum yaşandı ...  Havasen başkanı İskender Çarkçı, bu işten atılan kabin memuru arkadaşlarımı yönetim kurulu toplantısında sendikadan kovdu....ekim ayı boyunca sendika yaptıkları hizmetin , ofis nöbetlerinin karşılığı olan 2bin - 3bin tl lerini bile ödemedi ...

Bizi biz yapan değerlerin başında VEFA duygusu vardır. MERHAMET duygusu vardır. Kimseye acındırmak için yazmıyorum bunları. Sadece insan olmanın kıstaslarını hatırlatıyorum...

Gelelim Havasende neler oluyor kısmına... ..... ..... bu ismi kaç kişi biliyor. Sendikada nasıl bir fonksiyonu var?? .... kim?? Ben sendikanın ofisine bile uğramadan üye oldum ve işten atılacağımızı bizlere savunma verilmeden 35 gün önce Admin grubuna yazdım. Sadece bir öngörüydü. Ama buna rağmen geri adım atmadım. Doğru bildiğim yolda çalışmalarıma devam ettim. Ama savunma elime tutuşturulduktan sonra sendikada yapılan toplantıda ismini cismini hiç duymadığım insanlarla karşılaştım. Halbuki ben üye olurken kim var sendikada, kimler bu işin başında diye soruşturduğumda , ....., ......, ........, ......, ......, ....., ....... isimlerini gördüm. Hepsini tanıyordum. Bunların amacı olsa olsa Hak mücadelesi olur diye inanacağım kişilerdi. Neden sonra gördüm ki akıl danışılan kişiler ......, ..... hukuki konularda danışılan kişi ise henüz hukuk öğrencisi bir kabin amiriydi... sorduğum hiç bir soruya tatmin edici bir cevap alamadığım gibi her konuda üst perdeden konuşuluyor ve sanki Cumhurbaşkanının himayesindeymiş imajı çiziliyordu. Yönetim kurulu belirlenirken kuruldan önceki gece saat 24 e kadar yönetim listesi açıklanmamış kapalı kapılar ardında hesaplar dönmüş ve gece 12 de akıllara zarar bir listeyi bizim baskılarımızla ...... bizlerle paylaşmak zorunda kalmıştı. Listedeki isimlere baktığımda daha önce sosyal medya platformumuz olan telegram ve Facebook ta hiç bir katılımını görmediğim, senkaya tek bir üye bile kazandırmamış ve halen Thy de aktif çalılan isimler vardı. Seçildikleri günden bu yana sendikaya hiç bir katkı sunmayan ynt krl toplantısında sadece ..... ve ....... ....'ın isteği doğrultusunda parmak kaldıran bu insanlarla sendika yönetiliyor. Kurul sabahı duyarlı bazı delegelerin baskılarıyla bazı isimler çizildi ve asıl sendika için mücadele eden insanların bir kısmına yönetimde yer verildi ama yönetim kurulunun çoğunluğunu elinde tutacak sayıyı koruyarak..

Savunmalarımızın istendiğinin ertesi haftası sendika ofisinde iki eli cebinde burnunu burnuma dayayarak “ ATILMAZSAN NE YAPACAKSIN ........” diye kabadayılanıp eleştirilerimi etkisizleştirmeye çalışan ......, arkasında Cumhurbaşkanının desteği varmış blöfünde hala ısrar ederken fesihten sonra geçmiş olsun bile diyemedi.. Asıl mücadele edeceği zamanda 1 ay bile beklemeden gidip başka bir şirkette işe başladı. Her ay 20 gün Ciddede yatı yaparak sendikayı .......’e teslim etti.

Bunlara şahit olunca Thy ynt krl bşk’ ı nın bu sendikanın arkasında dış güçler var, Almanya var vs şeklindeki acımasız iddia ve teorilerine hak vermemek elde değil. Thy den ayrılalı yıllar olmuş insanların hala Thy ile hesabını Havasen üzerinden görmeye çalışması ve atılan bizlerin mağduriyeti üzerinden politika üretirken atılanların ofis görevlerinin karşılığında aldığı 3bin tl paraya göz dikmesi tüm delegelerin ve Havasen üyelerinin bilmek ve tepki göstermek zorunda olduğu bir hal almıştır. Bugün üyeleri gün be gün azalan Havasen sendikasının Talpanın himmetiyle verdiği binada 9/17 mesai yapan ......’i ve diğerlerini danışman sıfatıyla orada oturtup arpalık haline getiren yönetimden hesap sormak zorundasınız. Bunu yapmaya yüreğin ya da enerjin yetmiyorsa da onların seni sizi kullanmalarına fırsat vermeyip istifanızı vermelisiniz.

Hava İş başkanı atılan bizlerin işe iadesi için uğraşacağı sözünü verirken, üzerinden 1 ay geçtikten sonra ....... ile konuştuğumda ben .....'la muhatap olmam diyerek kendini çok yukarılarda konumlandırması ve hatta 1 nisanda işten atılmamızı engellemek için 150 kaptanla birlikte Thy genel müdürlüğe gidilmesi kararı alındığı halde sabahında herkes toplanmış olmasına rağmen ben içeri girmem aranızdan sözcü seçin onlar gitsin diyen ve bu kafayla sendika yönetmeye çalışan , işe iade kararımız yerel mahkemede verildiği halde bu kararın bozulması için davası reddedilen bir arkadaşımızı kışkırtarak Thy avukatlarına yollamaya kalkışanların yönettiği bir sendikaya daha ne kadar destek olacağınızı merak ediyorum.

Üstelik desteğiniz sadece orada bir makam odası ile masturbasyon yapanlara yarıyor  ama asıl kuruluş amacımıza hiç bir katkı sağlamıyor ve bu sendika için samimi mücadele peşinde olanların yaşadığı işsizlik mağduriyetine de hiç bir katkınız olmuyor.

Bu sendika küçük te olsa yaşamalı diye ahkam kesenlerin elini taşın altına sürme vakti geçmiştir. Bunu yapmayacaksanız, en azından istifa ederek Thy ile şahsi kavgasını Havasen üzerinden sürdürmeye çalışan ..... gibilerin varlığına son verebilirsiniz.

Bu yazıma istinaden sendikaya başkanlık niyetinde olduğumdan tutunda Thy’nin sendikayı dağıtmak için beni kullandığına varıncaya kadar bir dizi iftiralara maruz kalacağımı, size şov yapmak için hakkımda hakaret ve iftira davası açacaklarını biliyorum ama Thy de çalışmazken üyeleri sadece Thy çalışanlarının olduğu bir sendikada yöneticilik yapmayı etik bulmadığım gibi mevcut görevimden ve üyeliğimden de istifa edeceğimi şimdiden ilan ediyorum.

Ve sizler işini kaybeden 6 aydır işsiz gezen 9 kabin memuru elindeki son kuruşlarla hangi haczi durdurmanın mantıklı olacağını düşünürken, yeşilköyde kadehlerinizi ŞİŞEN CÜZDANLARINIZA kaldırmaya devam edebilirsiniz.
Bu yazıyı 9 kader arkadaşım için dar bir zamanda yazdım. Amacım kimseyi rencide etmek değil, ama PİLOTLARLA BİR İŞ YAPILMAZ diyenlerin asıl kaypaklar olduğunu da bu yaşadığım süreçte görmüş oldum.”diyerek sendika başkanını ve yapılan yanlışları hedef alan bu yazısından sonra .... ......’nın açıklamalarına da aynı sertlikle cevap verdi.

........ ; “AÇIKLAMAZSAN NAMERTSİN”

“Şimdi ben de çok kısa bir açıklama yapacağım.

..... kaptan! Siz bel altı vuruşları bilmezsiniz. O yazıyı gerçekten siz mi yazdınız yoksa bugüne kadar kişiliğinizi mi gizlediniz?? Yaşananları, diyalogları tersyüz edip burada yazmak için ya cambaz olmalı insan ya da gerçekten hafıza sorunu yaşıyordur.

Gelelim işten çıkarılanların üye kazanımı meselesine :: şimdi net bir soru : bu arkadaşlar APRON KARTI olmadan , Thy cafe alanına girmeleri mümkün müdür?

Siz son yönetim kurulu toplantısında bu arkadaşları kovana kadar Tav ofis 1 gün kapalı kalmış mıdır. ??

Yönetim kurulu üyesi ...... ve Denetim kurulu üyesi ...... halen şirketteler atılmadılar. Bu arkadaşlar biz atıldıktan sonra devam ettikleri uçuşlarında SENDİKAYA KAÇ ÜYE KAZANDIRDILAR???

...... 4 yıllık memuriyet geçmişiyle amir bile değilken, psikolojik raporu varken hangi üstün vasfına istinaden ya da hangi çalışma ve gayrete istinaden yönetime getirilmiştir??? Beklentinizi karşılayacak ne yapmıştır???
Bir tek gün Tav da nöbet tutmuşmudur???? 22 -26 yıllık purser abi ve ablaları nöbete giderken bu arkadaşlar sadrazamın neresi nesiydi de nöbet tutmadılar???

Yeşilköy ofisten defalarca tariz edilerek gelmeyin burada işiniz yok diyen ..... kpt ve siz değilmiydiniz??

Havaişle görüşme meselesine gelelim??? Bunu size soru olarak yönelttim. Ve böyle bir karar alınırsa gider görüşürüm dedim. GÖRÜŞTÜM demedim. Yine görüşürüm diyorum ve hatta görüşeceğim de bu iftiralarınızdan sonra. Çünkü benim önceliğim evine arabasına haciz gelen arkadaşlarımdır. Sizin aksinize

HERKESLE MUHATAP OLURUM.

Gelelim işten çıkartılanların çalıştığı için değil başka GİZLİ SEBEPLERİNE... Adi ve alçakça buluyorum bu söylediğinizi.  Çünkü ben telegramın en sivri dilli yazılarını yazıyordum ve adım defalarca AİRPORTHABER de yorumlarda hedef gösterildi.
Atılanların hepsi 8 mart tarihinde alanda gül dağıtanların arasından seçildi. Bunun dışında kimin niçin atıldığı ile ilgili başka bildiğin varsa bunları burada açıkla. Açıklamazsan NAMERTSİN” diye bitirdi.

Öte yandan Hava-Sen’in olağanüstü kongre kararı aldığı ancak aldığı bu karardan da vazgeçtiği öğrenildi.

©AirportHaber

Hava-Sen’de kıyamet kopuyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

Ak ~ 4 yıl önce
Ne kadar nankörsünüz bu adamlar en başından beri kendilerinden çok sizin haklarınız için çalıştı ama siz küçük çocuklar gibi ilk olayda,hatada ağlamaya başlıyorsunuz. Kendiniz bir cesaret gösterip bırak sendika kurmayı sesinizi çıkaramazken bu adamlar herkesin hakkını savunmaya çalışıyor. Yeni bir kurum kuruluyor sizin haklariniz için para vermeden bir de cebinizi doldurmasını bekliyorsunuz. Ya siz gerçekten dünyadan bir habersiniz ya da yapabildiğiniz tek şey oturduğunuz yerden insanları kötülemek yaptıkları işler hakkında ileri geri konuşmak. Yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt 777 ~ 5 yıl önce
Bizim sendikamız hava iş tir. 2018 ocaktan beri 3 kere zam aldik. Yaklasik %70 zam. Yaşasın tam bağımsız hava iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1.5 iskender ~ 5 yıl önce
Ayda 700 800 bin tl toplayıp işten çıkarılan arkadaşlara destek olamamak ne demek. Sonuçta sizin sebep olduğunuz bir durumdan o arkadaşlar işlerinden oldular. Bu toplanan paralar ile madem destek olamayacaksınız, nerelere harcıyorsunuz onca parayı. Sanırım size bir denetim lazım ama kesin sizde Atilay aycin gibi cicekcilere matbaalara vs işyerlerine şişirilmiş faturalarla çıkarsınız personelin karşısına değil mi? Milleti kandırmak için ceplerinizi doldurmak için gecmediniz mi O koltuklara? Yazık yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 5 yıl önce
CPT dan sendika başkanı olmaz,CPT,lardan sendika yönetimide olmaz ,helede bu ekibin arkasında daha önceki muhaliflerin yanında gözüken ,muhalif olarak çalışan ve kendini devamlı arka planda tutan sendika yönetimine gizli önderlik yapan ALİ GÜLÇİÇEK varsa bu işinde maalesef sonu belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 5 yıl önce
Havasen kurucuları ve yönetimi,çalışanların haklarından bahsediyorsunus ama sadece Cpt sendikası kurmuş gibi kabine ve yer çalışanlarına yaklaşamıyorsunuz bu yüzden de size inanmakta zorluk çekiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 5 yıl önce
Atılay AYÇİN nin özellikle son iki döneminden bu yana sendikal mücadele adı altında muhalif gözüken ve her zaman muhalif grupların içinde yer alan ALİ GÜLÇİÇEK şimdide HAVASEN cinleri mı yoketmeye çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinleyin ~ 5 yıl önce
Siz Hava-sen’i karalamak için bu yayını yapmışsınız fakat aklı başında olan anlar ki, bu yayın Havasen’ in aslında ne kadar doğru yolda olduğunu açıklıyor! İskender Kaptan’ın yazdıklarını okuyanlar da görecek ki, Havasen işten atılanlara aylardır destek vermiş! Ama bu süresiz mi olacak! Net görülüyor ki Havasen sendika olarak paramızı kimseye yedirmiyor! Ayakta durmaya çalışıyor! Arkadaşlara da gereği kadar yardım yapmış zaten! Para kesilince Havaseni taşladılar! İskender kaptan doğruları yazmış! Doğru davranmış, helal olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine Başladı Karalama Politikası! ~ 5 yıl önce
Hava-sen Türkiye'de sivil havacılığın ve demokratik girişimin son örneğidir! Tarihe geçmiştir! Ve tarih araştırmalarında Türkiye'de hak arayışının belkide en önemli parçası olarak anılacaktır! Hava-sen ayaktadır! Türkiye için demokrasi için hukuk için emek için AİLE için evet uçarken aynı zamanda AİLEMİZİ de yaşayabilmek için ayaktadır! Hava-iş diktatörlüğünün altında başını ezdirenler ve THY'yi sevmeyen korkaklar sizi gibi umursamaz! HAVA-Sen THY için ayaktadır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKARA ~ 5 yıl önce
şimdi anladınız mı, Ankara nın neden havasen nın yanında yer almadığını.çünkü hiç bir inandırıcılığı olamadığı ve güven vermeyen sözde yönetimi çalışanların haklarını korumak adına yola çıktıklarını anlatsalarda BİZ ÇALIŞANLAR HİÇ BİR ZAMAN İNANMADIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Komik ~ 5 yıl önce
Ya havasen bitti havasen soyle havasen boyle havaisten hic cıkmadım diyorsunuz. Be cahil bir bak yapılan muameledeki farka. Havaislisin maasına noldu? Havasenlinin maasına noldu? Basta birazcık kafayı calıstırıp geride kalmasaydınız simdi nolacaktı... Biraz dusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 5 yıl önce
Hosteslere 1 gram acimiyorum. Hak ettikleri maas 3000 tl. Selin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000