29 Mart 2022, Salı 09:48:12

Havalimanlarındaki grev işe yaradı... Anlaşma sağlandı

Almanya'da Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) arasında havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin saatlik ücret artışı görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
  • diyecem ama nerdeeeee
  • Bakin bu yonetim kokuyle degisecek yakindir demedi demeyin tk tgs hepsinin degismesi lazim neyine guveniyorsun kabininden kokpitine harekat yolcu hizmetleri uçak alti hepsini zorla tehtitle ilave mesaiyle donduruyor personel yok ama personel de almiyor kar ustune kar var ama tehtitle zorla alana getiriyor her vardiya erkene ekibin yarisi devama diger yarisi bir gun saglam patlicaksiniz ama o gunde is isten gecmis olacak grev filan degil kuş uçmayacak uçaklarda yer yok hepsi - de fule ful gidiyor ama personele yansiyan hic bisey yok utanmasapar lojman yapicaklar eve gondermicekler ucretli kolelik sistemine dogru gidiyoruz... YONETİMİNBUDURUMAELATMAZSABİZGEREKENİYAPARİZ BİZİMDE HAYATİMİZ VAR EVİMİZE GİDEMİYORUZ SUSMAYİN UCRETLİ KOLELİGE HAYİR VARDİYAM BİTTİ EVİME GİTMEK İSTİYORUM ŞANTAJLA TEHTİTLE İŞ YAPİLMAZ. KALMAYİN BAKALİM KİMSE KALMAYİNCA NAPİCAKLAR.

Almanya'da Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) arasında havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin saatlik ücret artışı görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Ver.di'den yapılan açıklamada, bir ay içinde ikinci kez greve gidilmesinin ardından güvenlik görevlilerinin ücretlerinin artırılmasına yönelik altıncı tur görüşmelerde BDLS ile bir anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Sendika ile BDLS arasındaki anlaşma, güvenlik görevlilerinin ücretlerine 24 ay içerisinde üç aşamada zam sağlarken, saatlik ücretlere 2022'de yüzde 4,4 ila yüzde 7,8 arasında zam yapılacak.

Ücretlerde mutabık kalınan artışlar, işverenlerden gelecek 12 ay boyunca havalimanı güvenlik görevlisinin ücretine saat başına en az 1 avro artırmasını isteyen Ver.di sendikasının taleplerine yakın oldu.

Doğu Almanya'da çalışan havalimanı güvenlik görevlilerin saatlik ücretleri de Ocak 2024'e kadar Batı Almanya seviyelerine yükseltilecek.

Söz konusu ücret anlaşmazlığının Paskalya tatilinden iki hafta önce anlaşmayla sonuçlanması dikkati çekti.

Almanya'da büyük havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin 22 Mart'ta ikinci kez uyarı grevine gitmesi, uçak seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirmişti.

Bu yıl Covid-19 kısıtlamalarının çoğunluğunun kaldırılmasıyla Paskalya tatilinde Almanya'da havalimanlarında yolcu sayısının keskin şekilde artması bekleniyor.

Havalimanlarındaki grev işe yaradı... Anlaşma sağlandı

Yorumlar

darısı bize ~ 2 yıl önce
diyecem ama nerdeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Bakin bu yonetim kokuyle degisecek yakindir demedi demeyin tk tgs hepsinin degismesi lazim neyine guveniyorsun kabininden kokpitine harekat yolcu hizmetleri uçak alti hepsini zorla tehtitle ilave mesaiyle donduruyor personel yok ama personel de almiyor kar ustune kar var ama tehtitle zorla alana getiriyor her vardiya erkene ekibin yarisi devama diger yarisi bir gun saglam patlicaksiniz ama o gunde is isten gecmis olacak grev filan degil kuş uçmayacak uçaklarda yer yok hepsi - de fule ful gidiyor ama personele yansiyan hic bisey yok utanmasapar lojman yapicaklar eve gondermicekler ucretli kolelik sistemine dogru gidiyoruz... YONETİMİNBUDURUMAELATMAZSABİZGEREKENİYAPARİZ BİZİMDE HAYATİMİZ VAR EVİMİZE GİDEMİYORUZ SUSMAYİN UCRETLİ KOLELİGE HAYİR VARDİYAM BİTTİ EVİME GİTMEK İSTİYORUM ŞANTAJLA TEHTİTLE İŞ YAPİLMAZ. KALMAYİN BAKALİM KİMSE KALMAYİNCA NAPİCAKLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000