14 Haziran 2017, Çarşamba 12:49:32

Havalimanlarında parmak izi dönemi başladı

ABD'de İki havaalanında kimlik ve biniş kartı yerine parmak izi kontrolü başladı. Kuyrukları azaltıp güvenliği artırması beklenen uygulama, dört hafta boyunca test edilecek.
  • Benim daha iyi bir fikrim var. Ardımıza bir çip taksınlar olup bitsin iş. Bu nedir arkadaş artık ya.
  • mendil ve tırnak kontrolü de geliyor hazır olun.
  • Bizim Ülkemizde başkasının parmağını keser insanlar...
  • Abd güvenlik konusunu bence antalya havalimanından öğrenmeli. A kapısından geçerken Apron kartınızı göstermeniz yeterli değil nüfus cüzdanı ve ikametgah ilmuhabiri göstermeniz de gerekli. Ayrıca xray spontane öter heryeriniz elle aranır. Çantanızı 4 kişilik heyet inceler atomlarına ayırır. 20 tane güvenlikçi geçebileceğinize kanaat getirirse geçersiniz. Apronda çalışan, uçağı tamir eden ve her türlü alet edevata sahip olan kişi olabilirsiniz yada kuleci olabilirsiniz hiç önemi yok. Önemli olan o kapıdaki güvenlik. Bu arada 2 km kuyruk olur geçmek isteyenler en az 45 dk kuyruk bekler mesela.
  • Bizdede başlasa, sistem otursa.. Bu işe yıllarımı verdim, keşke benim yerime makine vs. yapsa da bizde kurtulsak bu işlerden.. Ama zor, neden çünkü bizde fakir ve üç kağıtçı turist çok; bu tarz sistemleri birincisi Arap uçaklarında yapamazsın artı sonu "İstan" la biten bir ülke vatandaşına yemez. Keşke olsa. Bence fikir güzel ama bizim burda bu iş zor diyorum.
  • ben amerikka olsam istanbul ucuslarinda test ettirirdim, nasil olsa ne desek yapiyor bu turkler deyip

ABD'de İki havaalanında kimlik ve biniş kartı yerine parmak izi kontrolü başladı. Kuyrukları azaltıp güvenliği artırması beklenen uygulama, dört hafta boyunca test edilecek.

Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), havaalanındaki kuyrukları azaltmak ve güvenliği artırmak için bulduğu çözümü test ediyor. Bu hafta başlayan uygulama, Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı ve Denver Uluslararası Havaaalanında başladı.

Dört hafta sürecek test sonrasında kimlik ve uçuş kartı bilgilerini parmak izinden doğrulamada başarılı olunursa, uygulama yaygınlaşacak.

Deneme yapmak isteyenler TSA'nın PreCheck (Önceden kontrol) programına kayıt olarak parmak izlerini ekliyorlar. Bu biyometrik bilgi kimlik ve uçuş bilgilerinin yerini alabilliyor. Bu sayede de daha az kuyruk ve daha hızlı bir check-in (biniş) süreci ortaya çıkıyor.

Havalimanlarında parmak izi dönemi başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Aa ~ 7 yıl önce
Benim daha iyi bir fikrim var. Ardımıza bir çip taksınlar olup bitsin iş. Bu nedir arkadaş artık ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni sistem mi ~ 7 yıl önce
mendil ve tırnak kontrolü de geliyor hazır olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parmak ~ 7 yıl önce
Bizim Ülkemizde başkasının parmağını keser insanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 7 yıl önce
Abd güvenlik konusunu bence antalya havalimanından öğrenmeli. A kapısından geçerken Apron kartınızı göstermeniz yeterli değil nüfus cüzdanı ve ikametgah ilmuhabiri göstermeniz de gerekli. Ayrıca xray spontane öter heryeriniz elle aranır. Çantanızı 4 kişilik heyet inceler atomlarına ayırır. 20 tane güvenlikçi geçebileceğinize kanaat getirirse geçersiniz. Apronda çalışan, uçağı tamir eden ve her türlü alet edevata sahip olan kişi olabilirsiniz yada kuleci olabilirsiniz hiç önemi yok. Önemli olan o kapıdaki güvenlik. Bu arada 2 km kuyruk olur geçmek isteyenler en az 45 dk kuyruk bekler mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 7 yıl önce
Bizdede başlasa, sistem otursa.. Bu işe yıllarımı verdim, keşke benim yerime makine vs. yapsa da bizde kurtulsak bu işlerden.. Ama zor, neden çünkü bizde fakir ve üç kağıtçı turist çok; bu tarz sistemleri birincisi Arap uçaklarında yapamazsın artı sonu "İstan" la biten bir ülke vatandaşına yemez. Keşke olsa. Bence fikir güzel ama bizim burda bu iş zor diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 7 yıl önce
Yani ben gereksizin, benim yapacağım işi makineye verip beni işten atsınlar diyorsun öyle mi?
amerika ~ 7 yıl önce
ben amerikka olsam istanbul ucuslarinda test ettirirdim, nasil olsa ne desek yapiyor bu turkler deyip

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000