09 Nisan 2018, Pazartesi 09:46:06

Havalimanlarına gürültü sistemi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, havalimanlarında tesis edilen gürüldü ölçüm ve kontrol sistemleriyle ilgili bilgileri paylaştı.
  • Keşke haber yapmasaydınız. Dünya gelişmiş ülkeleri bunu yıllardır uyguluyor. Daha yeni mi haber oluyor bu. Ülkenin nereden nereye geldiğini gösteren ibretlik bir durum.
  • Çok büyük bir eksiklikti, iki güne dolar 2 TL ye düşer enflasyon hızlı düşer borsa yükselişe geçer ...İyi oldu güzel oldu...
  • Park pozisyonunun altından çıkıp uçağa enerji verilebilecek mi. Bütün bagaj traktörleri elektrikli olacak mı. Bir de Air Condition sistemlerini yerin altına alabilirsek gürültü katsayısını istediğimiz seviyelere çekebiliriz. (GATE lerde zaten var) Danimarkada 13 yıl önce öyleydi. Bunu başarabilirsek 3. Havalimanında avrupanın 13 yıl önceki halini yakalamış oluruz. Büyük olmak kadar yüksek kalite standartlarına sahip olmamız da önemli.
  • Açıklamasını okuyan, uygulanmakta olan kalkış yönteminin, İstanbul için uygun olmadığını görür. Kalkış yakınlarında yerleşim varsa, en azından NADP 1 uygulanır. Şimdi Atatürk kalkış istikametinde kaç milyon kişi yaşıyor? Nadp 1 yapmayarak, onlarca hastane, milyonlarca insanı rahatsız ediyorsunuz. İnsanın değerş olmayan, şovun bol olduğu ülke. Gürültü haritası çıkmışta, falan filan. Kaç lira tazminat ödüyorsunuz, mahkemelere?
  • Güzel gelişme olmuş ama neden saw yok...en yoğun meydanlardan biri...ayrıca bu olay süratle devreye girmeli avrupada yıllardır var...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, havalimanlarında tesis edilen gürüldü ölçüm ve kontrol sistemleriyle ilgili bilgileri paylaştı.

Funda Ocak açıklaması:

Büyük projeler ve üstün hizmetleriyle havacılığın parlayan yıldızı haline gelen DHMİ'nin bir belirgin özelliği de çevre dostu, toplum sağlığına önem veren bir kuruluş oluşu. Bugün sizlere bu alandaki önemli bir projemizden söz edeceğim.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ''Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'' kapsamında Esenboğa, Atatürk, Antalya ve Adnan Menderes Havalimanlarımıza tesis edilen Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme ve Kontrol Sistemleri ile gürültü emisyonları anlık olarak izleniyor.

TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi) ile DHMİ arasında İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Antalya ve İzmir Adnan Menderes, Kayseri, Kahramanmaraş, Batman ve Van Ferit Melen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritası Oluşturulması Projesi tamamlandı.

Ayrıca, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ve DHMİ tarafından ortaklaşa ''Türkiye'de DHMİ Tarafından İşletilen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması'' bu ay itibariyle tamamlanmış bulunuyor.

Böylece toplam 40 Havalimanımız şu an itibari ile Stratejik Gürültü Haritalamalarına sahip bulunmakta.

İşte o havalimanlarımız:

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Antalya, İzmir Adnan Menderes, Kayseri, Kahramanmaraş, Batman, Van Ferit Melen, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Trabzon, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Erzurum, Gaziantep, Adıyaman, Ağrı Ahmed-i Hani, Amasya Merzifon, Elazığ,

Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Diyarbakır, Erzincan, Hatay, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Samsun Çarşamba, Siirt, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, Tekirdağ Çorlu, Tokat, Uşak, Bingöl, Şırnak Şerafettin Elçi, Adana.

Stratejik gürültü haritalarına yönelik bilgilerin bilgi teknolojilerinden yararlanılarak kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Mevzuat çerçevesinde bu bilgiler projenin tamamlandığı 40 havalimanlarımızın internet sayfaları vasıtasıyla ilan ediliyor. (Örnek: http://www.adnanmenderes.dhmi.gov.tr/havaalanlari/sayfa.aspx?hv=3&mnu=4987#.Wsn-_IhuaM8)

Mevzuat gereği bu konudaki eylem planları ilgili belediyelerin görev ve sorumluluk alanında bulunuyor.

Bu nedenle gürültü haritalarına ait nihai rapor ve ekleri  ''Çevre Düzeni Planları, Nazım İmar Planları ve Uygulama İmar Planlarının'' hazırlanması aşamasında göz önünde bulundurulması için belediyelerimizle de paylaşılıyor.






Havalimanlarına gürültü sistemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

DHMI ~ 6 yıl önce
Keşke haber yapmasaydınız. Dünya gelişmiş ülkeleri bunu yıllardır uyguluyor. Daha yeni mi haber oluyor bu. Ülkenin nereden nereye geldiğini gösteren ibretlik bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Behzat Ç. ~ 6 yıl önce
Çok büyük bir eksiklikti, iki güne dolar 2 TL ye düşer enflasyon hızlı düşer borsa yükselişe geçer ...İyi oldu güzel oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground Power kabloları ~ 6 yıl önce
Park pozisyonunun altından çıkıp uçağa enerji verilebilecek mi. Bütün bagaj traktörleri elektrikli olacak mı. Bir de Air Condition sistemlerini yerin altına alabilirsek gürültü katsayısını istediğimiz seviyelere çekebiliriz. (GATE lerde zaten var) Danimarkada 13 yıl önce öyleydi. Bunu başarabilirsek 3. Havalimanında avrupanın 13 yıl önceki halini yakalamış oluruz. Büyük olmak kadar yüksek kalite standartlarına sahip olmamız da önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NADP 2 ~ 6 yıl önce
Açıklamasını okuyan, uygulanmakta olan kalkış yönteminin, İstanbul için uygun olmadığını görür. Kalkış yakınlarında yerleşim varsa, en azından NADP 1 uygulanır. Şimdi Atatürk kalkış istikametinde kaç milyon kişi yaşıyor? Nadp 1 yapmayarak, onlarca hastane, milyonlarca insanı rahatsız ediyorsunuz. İnsanın değerş olmayan, şovun bol olduğu ülke. Gürültü haritası çıkmışta, falan filan. Kaç lira tazminat ödüyorsunuz, mahkemelere?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hty ~ 6 yıl önce
Güzel gelişme olmuş ama neden saw yok...en yoğun meydanlardan biri...ayrıca bu olay süratle devreye girmeli avrupada yıllardır var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000