17 Ocak 2020, Cuma 17:20:26

Havalimanlarımız Avrupa'da zirveye çıktı

2019 yılının Kasım ayı verilerine göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen iki havalimanı Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanı oldu.
  • Siz hiç uçak inmeyen havalimanı gördünüz mü, gördünüz değil mi? Vizyonsuzlar 10 yıl sonrası göremez, geçmişte Sabiha'yı göremeyenler bugün de İGA'yı göremezler. Önce vizyon lâzım...
  • Daha düne kadar Sabiha Gökçene çamur atan sizler birden bu havalimanına aşık oldunuz. Sabiha Gökçen büyümeye devam edecektir ancak bu İSL nin büyümesi için engel değil olamazda.
  • ellerinden gelse Yeni havalimanı çalışsın diye Sabiha Gökçen'i kapatacaklar
  • Saw a ikinci pisti yapmayı bunca zamandır geciktirmenin asıl sebebi Yeni Hava Limanına olacak ilgiyi azaltacağı içindi. Şimdi bu sınırlama ile iyice Saw ın büyümesine engel oluyorlar. Bırakın artık kimse İGA yı kullanmak istemiyor. Neden Saw ı daha etkin kullandırtmıyorsunuz. İnsanlar burayı tercih ediyor artık kabullenin ve biran önce Saw ın tüm uçuşlara açılması için devlet elinden gelen her türlü yardım ve yatırımı yapsın.
  • Airport haber Saw’ı haber yapmışsınız çok güzel. İstanbul havalimanı’da birinciliği kapmış onu neden haber yapmıyorsunuz. Bir takdir etmek çok mu zor be. Hep muhalif kafası.
  • Ucak inmeyen yere havalimani yaparsanız sonucu bu olur.
  • herşey iga için
  • Tk burdan çekiliyor bunlarda pgs nin burda daha çok büyümesini istemiyor. Başka bir açıklama olmaz herhalde.
  • Düpedüz iga yı daha da zengin etme çalışması. Yoksa sabiha nın pisti çok daha önce biterdi. Açgözlü simsarların eline düştük. Popüler tabirle “çatlasanız da patlasanız da” iga dan uçmayacağım, avrupa bağlantılı uçuşlar çok daha ucuz. İga nın kazıkladığı thy ile kazıklanmayacağım.
  • "Hepimizinde bildiği sebeplerden ötürü Sabiha Gökçen havalimanının kullaniminin arttığını hepimiz biliyoruz. Öteki tarafta da asrın projesi var. Tabi ki gölge de kalmasını istemeyiz ondan dolayı gereksiz hızlı büyüyen PGS nin pervasizligini kesmek gerekiyordu. Ondan bunu böyle şeyettik" diyecek halleri yoktu ya... Ilahi sizde)))

2019 yılının Kasım ayı verilerine göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen iki havalimanı Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanı oldu.

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından açıklanan verilere göre; yılda 25 milyondan fazla yolcu ağırlayan havalimanları kategorisinde Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanları ilk iki sırada yer aldı.

Antalya Havalimanı yüzde 10,9'luk büyüme ile Avrupa'daki havalimanları arasında zirvenin sahibi olurken, Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 10,2'lik bir büyüme ile ikinciliği kaptı.

Avrupa'nın en büyük 5 havalimanı içerisinde ise yüzde 6,5'lik büyüme kaydeden İstanbul Havlaimanı en fazla gelişme gösteren havalimanı olarak gösterildi. İstanbul Havalimanı'nı yüzde 3.3'lük büyüme ile Paris-Charles de Gaulle Havalimanı, yüzde 2'lik büyüme ile de Londra Heathrow Havalimanı takip etti.

SHGM YENİ SLOT HAKKI VERİLMEYECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Avrupa'nın en hızlı büyüme gösteren havalimanları arasında zirveyi zorlaması akıllara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından alınan kararı getirdi. 

SHGM, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na kısıtlama getirmişti. Otorite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yerli/yabancı, tarifeli/tarifesiz, dönemsel/münferit olarak mevcut uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvuruları bu aşamada Genel Müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilmeyecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

ACI Europe tarafından açıklanan veriler sonrası havacılık sektörü kulislerinde "SHGM Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yükselişine engel mi olmak istiyor?" sesleri yükselmeye başladı.

©AirportHaber.com

Havalimanlarımız Avrupa'da zirveye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Vizyon ~ 4 yıl önce
Siz hiç uçak inmeyen havalimanı gördünüz mü, gördünüz değil mi? Vizyonsuzlar 10 yıl sonrası göremez, geçmişte Sabiha'yı göremeyenler bugün de İGA'yı göremezler. Önce vizyon lâzım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgayı gördük ~ 4 yıl önce
Görmeyenlerde görsün kötü haberde hükümete atıp iyi haberde biz yaptık demekle olmaz bu İşler...bura kötü yönetilince hükümetin ve devletin suçu olmaz olamazda.işletmeyi devlet yapmıyor özel yapıyor ve her skandal kararda kimse hükümete yüklenemez burayı işletende sorunsuz işletmek zorunda hepimiz için devletimiz milletimiz için bedava çalıştırmıyor
Vizyon'a ! ~ 4 yıl önce
500 milyar dolar dış borç var, işsizlik,ithalat,döviz rekorları kırılıyor,tarım ve hayvancılık bitti,ekonomi bitik,koca şirketler kapanıyor,herşeye hergün zam geliyor,alım gücü düştükçe düşüyor,milyonlarca suriyeli ülkeye girdi,askerlik ve vatandaşlık para ile satılıyor,adalet ve güvenlik yok,eğitim kalitesi yerle bir,hastanelerde adım atacak yer kalmamış vs. İşte senin şakşakladıklarının vizyonu bu !
Daha düne kadar ~ 4 yıl önce
Daha düne kadar Sabiha Gökçene çamur atan sizler birden bu havalimanına aşık oldunuz. Sabiha Gökçen büyümeye devam edecektir ancak bu İSL nin büyümesi için engel değil olamazda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 4 yıl önce
Arkadaşım ISL dediğin hava limanı büyüyemez. Hani bil diye söylüyorum orasi ATATURK Havalimanı ve sadece kargo özel jet çalışıyor....
fırat ~ 4 yıl önce
ellerinden gelse Yeni havalimanı çalışsın diye Sabiha Gökçen'i kapatacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calamity ~ 4 yıl önce
Firsatini bulsalar yaparlar, vizyon yok cunku..
Vatansever ~ 4 yıl önce
Sizin destekledikleriniz uçak inmeyen yere Havalimanı mı yapılır diyordu. Niye çünkü vizyon yok. Bu hükümetin çaba ve yatırımlarıyla İSG bu durumda. Vizyonsuzların sırf muhalefet olsun diye çamur attıkları İGA da gelişmesiyle bunları rezil edecek. Çok değil bir kaç yıl bekleyin
Qinayda ~ 4 yıl önce
Saw a ikinci pisti yapmayı bunca zamandır geciktirmenin asıl sebebi Yeni Hava Limanına olacak ilgiyi azaltacağı içindi. Şimdi bu sınırlama ile iyice Saw ın büyümesine engel oluyorlar. Bırakın artık kimse İGA yı kullanmak istemiyor. Neden Saw ı daha etkin kullandırtmıyorsunuz. İnsanlar burayı tercih ediyor artık kabullenin ve biran önce Saw ın tüm uçuşlara açılması için devlet elinden gelen her türlü yardım ve yatırımı yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif ~ 4 yıl önce
Airport haber Saw’ı haber yapmışsınız çok güzel. İstanbul havalimanı’da birinciliği kapmış onu neden haber yapmıyorsunuz. Bir takdir etmek çok mu zor be. Hep muhalif kafası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 4 yıl önce
Ucak inmeyen yere havalimani yaparsanız sonucu bu olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 4 yıl önce
herşey iga için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 4 yıl önce
Tk burdan çekiliyor bunlarda pgs nin burda daha çok büyümesini istemiyor. Başka bir açıklama olmaz herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Düpedüz iga yı daha da zengin etme çalışması. Yoksa sabiha nın pisti çok daha önce biterdi. Açgözlü simsarların eline düştük. Popüler tabirle “çatlasanız da patlasanız da” iga dan uçmayacağım, avrupa bağlantılı uçuşlar çok daha ucuz. İga nın kazıkladığı thy ile kazıklanmayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISG Vs SABiHA GOKCEN ~ 4 yıl önce
"Hepimizinde bildiği sebeplerden ötürü Sabiha Gökçen havalimanının kullaniminin arttığını hepimiz biliyoruz. Öteki tarafta da asrın projesi var. Tabi ki gölge de kalmasını istemeyiz ondan dolayı gereksiz hızlı büyüyen PGS nin pervasizligini kesmek gerekiyordu. Ondan bunu böyle şeyettik" diyecek halleri yoktu ya... Ilahi sizde)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000