30 Haziran 2009, Salı 08:03:44

Havalimanları son durakları oluyor!

İçişleri Bakanlığı'nın uçak kaçırma eylemlerini engellemek amacıyla iç hat yolcularına dönük başlattığı Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusuna çok sayıda aranan takıldı...
  • çünkü sözekonu bu havaalanlarında polis GBT sorgulaması yapmıyor.inanmayan kontrol edebilir.ben her gün oradayım. görüyorum.

Polis, sorgu sayesinde 6 bin 310 ayrı arama kaydı ile aranan 4 bin 360 kişiyi uçağa binemeden yakaladı.

Polis tarafından her yerde aranan Mehmet Gökşingöl, Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişimiyle gündeme geldi. Uyuşturucu madde üretmek ve satmak suçundan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce her yerde aranan sabıkalı Mehmet Gökşingöl, 10 Nisan 2007'de özel bir havayoluna ait Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırmaya kalkışmıştı. Cep telefonuna bomba süsü veren Gökşingöl, 175 yolcunun bulunduğu uçağın yönünü Tahran'a çevirmeye çalışmıştı. Gökşingöl'ün, arandığı halde uçağa binmesinin ardından gelen eleştiriler üzerine İçişleri Bakanlığı 43 havaalanında yeni düzenlemeye gitti. İçişleri Bakanlığı'nca havaalanı bulunan 43 il valiliğine gönderilen genelge ile polis GBT sorgulaması uygulamasına geçti.

Böylelikle dış hat yolcularından sonra iç hat yolcularının da uçağı binmeden önce aranıp aranmadığı sorgulanmaya başlandı. Uygulama kapsamında bugüne kadar 6 bin 310 arama kaydı ile çeşitli suçlardan aranan 4 bin 360 kişi havaalanlarında yakalandı. Isparta, Kayseri, Erzurum, Erzincan, Mardin, Malatya, Elazığ, Siirt, Diyarbakır, Çanakkale, Trabzon ve G.Antep gibi küçük–orta ölçekli havaalanları yakalama oranlarının en yüksek olduğu şehirler arasında yer aldı. İç ve dış hat yolcu kapasitesinin yüksek olduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya gibi uluslararası havalimanlarında ise yakalama oranı diğer alanlara göre düşük gerçekleşti.
Zaman

Havalimanları son durakları oluyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
çünkü sözekonu bu havaalanlarında polis GBT sorgulaması yapmıyor.inanmayan kontrol edebilir.ben her gün oradayım. görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000