07 Temmuz 2017, Cuma 09:27:11

Havalimanları için uyuma kapsülü geliştirdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Ece Mercan, havaalanları için uyuma kapsülü geliştirdi.
  • Evet biz türkler çok Akıllımıyız yoksa çok saf mı görünüyoruz. Bu kızımız var olan birşeyi kendine göre tasarlamış ve yeni icat etmiş gibi göstermiş. Fakat biz bu işi 3. havalimanında yapmak için yer ve usa li firma ile çalışma bile yaptık
  • İlk cep telefonu da yapılalı belki 20 yıldan fazla oluyor ama tasarımcılar "nasıl olsa yapıldı bu yeni tasarıma gerek yok" mu diyorlar sizce? "İlk yapmıyorsan hiç yapma" kafasından kurtulun artık. Kız "ben icat ettim" dememiş ki, yenisini tasarlamış. Bir ülkede bu kadar mendebur nasıl yetişiyor çok merak ediyorum.
  • Aferin güzel kızım kimsenin sözüne aldırma sen bu işi geliştirmeye bak bide imkanın olursa Rusya,Japonya,Amerika'nın en büyük havalimanlarına git benzer uygulamalar var,sen hepsinden iyisini yap ki farkını ortaya koy bu kıskançlarda çatlasın.Başarıların daim olsun.
  • Yeni bir şey değil, dünyanı bir çok yerinde var bunlardan. Ha Türkiye'de üretmiş, Türkiye'de uygulamaya sokmak için girişim yapıyordur eyvallah. Ama haber sanki yepyeni bir şey gibi servis edilmiş.
  • Ledli ekmek dolabi kadar olmasada başarılı
  • Yıllar öncesinden iki Rus genci geliştirdi ve patentini aldı. Halihazırda kullanılıyor.
  • Bu kapsül fikri yeni değil ki, kullanılan bir sürü havalimanı var. Copy/Paste yapmaktan kurtulamadık..
  • Tamamiyle fakeeeeee, daha önce 20 25 farklı havalimanında gördüm, bide tasarladı diyorlar ya
  • Sıvasız beton duvarlarını ve gereksiz parlatılmış vasat fikri görünce lan acaba dedim evet benim okul burası. İzmir ekonomi üniversitesi.
  • Onun içi gorgonzola peyniri gibi kokar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Ece Mercan, havaalanları için uyuma kapsülü geliştirdi. Özellikle uzun bekleyişlerde seyahat edenler, “Napport” adı verilen uyku kapsülünü uyumak, çalışmak ya da giyinmek için kullanabilecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Ece Mercan, “Napport” adını verdiği havaalanlarında kullanılacak kapsüller hakkında bilgi verdi. Ece Mercan, uçak yolculuklarının aktarmalarında 1 ile 4 saat arasında bekleme süresi olabildiğini, bu sürede dinlenmek veya çalışmak isteyenlere özel bir alan oluşturmayı amaçladığını belirterek, “4 saatten fazla beklenilen aktarmalarda, bu süre sonunda havayolu firmaları kişiye kalacak yer ayarlamak zorunda. Havaalanından ayrılmak istemeyenler için bir alternatif olarak uyku kapsülünü kullanabilirler. Özellikle öğrenciler için tasarladığım uyuma kapsülünde, uçağın kalkış saati sesli olarak ikaz ediliyor. Bu hizmetten yararlanabilmek için kullanıcılar, planladıkları uçuş saatine göre napport sitesinden veya telefonlarına uygulamasını indirerek rezervasyon yapabiliyor. Profil hesabı oluşturan yolcu, rezervasyon saatinde ürüne erişim sağlayabiliyor” dedi.

Kapsül nasıl çalışır?

Havaalanındaki yetkililerden rezervasyonların onaylatılmasının ardından firmanın yolcuya tek kullanımlık çarşaf, yastık verdiğini aktaran Mercan, kapsüle QR kodu okutularak erişim sağlandığını söyledi. Mercan, kullanımın ve ortam temizliğinin ardından ürünün diğer yolcular için hazır hale getirildiğini de ifade etti.



Havalimanları için uyuma kapsülü geliştirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Doğrusöz ~ 7 yıl önce
Evet biz türkler çok Akıllımıyız yoksa çok saf mı görünüyoruz. Bu kızımız var olan birşeyi kendine göre tasarlamış ve yeni icat etmiş gibi göstermiş. Fakat biz bu işi 3. havalimanında yapmak için yer ve usa li firma ile çalışma bile yaptık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türksünüz di mi ~ 7 yıl önce
İlk cep telefonu da yapılalı belki 20 yıldan fazla oluyor ama tasarımcılar "nasıl olsa yapıldı bu yeni tasarıma gerek yok" mu diyorlar sizce? "İlk yapmıyorsan hiç yapma" kafasından kurtulun artık. Kız "ben icat ettim" dememiş ki, yenisini tasarlamış. Bir ülkede bu kadar mendebur nasıl yetişiyor çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakma sen bunlara ~ 7 yıl önce
Aferin güzel kızım kimsenin sözüne aldırma sen bu işi geliştirmeye bak bide imkanın olursa Rusya,Japonya,Amerika'nın en büyük havalimanlarına git benzer uygulamalar var,sen hepsinden iyisini yap ki farkını ortaya koy bu kıskançlarda çatlasın.Başarıların daim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni ? ~ 7 yıl önce
Yeni bir şey değil, dünyanı bir çok yerinde var bunlardan. Ha Türkiye'de üretmiş, Türkiye'de uygulamaya sokmak için girişim yapıyordur eyvallah. Ama haber sanki yepyeni bir şey gibi servis edilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 7 yıl önce
Ledli ekmek dolabi kadar olmasada başarılı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliştirmek? ~ 7 yıl önce
Yıllar öncesinden iki Rus genci geliştirdi ve patentini aldı. Halihazırda kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 7 yıl önce
Bu kapsül fikri yeni değil ki, kullanılan bir sürü havalimanı var. Copy/Paste yapmaktan kurtulamadık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burjuva ~ 7 yıl önce
Tamamiyle fakeeeeee, daha önce 20 25 farklı havalimanında gördüm, bide tasarladı diyorlar ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batuhan ~ 7 yıl önce
Sıvasız beton duvarlarını ve gereksiz parlatılmış vasat fikri görünce lan acaba dedim evet benim okul burası. İzmir ekonomi üniversitesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batuhan ~ 7 yıl önce
Onun içi gorgonzola peyniri gibi kokar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000