13 Ekim 2013, Pazar 13:59:14

HAVALİMANLARI İÇİN KUŞ KAÇIRMA CİHAZI YAPTI

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, küçük sanayi sitesi esnafından İsmail Ergüven, havaalanları için ‘kuş kaçırma makinesi’ yaptı.
  • Android ci arkadaş ne kadar ezik psikolojisine bürünmüş öyle yazık arkadaşım senn yaptıkların bi işe yaramadı mı????
  • Ha ayrica kuslar her vakit goc edebilir veya oradan normal bir suru veya birerli kus gecebilir ;)
  • Helal olsun'a bak canim benim,ben bu islerle ugrasiyorum sizin gibi cahiller kartallari ve onlarin cikardigi sesleri kuslar arasinda en guclu sanarlar.Gocmen kuslar bu gibi tehlikeleri bilir ve ona gore hareket eederle 9,300 9,800 metreye cikan kaz suruleri bile vardir.Yani gocmen kuslar korksalardi ucaktan korkarlardi sadece o alet ise yaramaz ucak kalkarken ucagin sesi devreye girer ve yine ayni facia olur birseyi bilmeden konusmayin lutfen !!!!!
  • Vatandasimiz guzel dusunmus sagolsun fakat hayvanlar da surekli olan hadiselere karsi bagisiklik kazanma icgudusu vardir.Bu nedenle belli bir sure sonra hayvan bu cihazla beraber yirtici kus taklidi yapmaya calisabilir.Belli bir sureden sonra korkulugun kollarina konan kuslar misali olma ihtimali cok yuksek.En iyisi kedi salmak..
  • DHMI Yetkililerinin umursamadığını bu vatandaş görev edinmiş. Bir de kalkıp GÖÇMEN KUŞ bilgiçliği taslıyoruz. Atatürk Havalimanın daki martılar ne zaman göçer acaba sayın kuşatan anlayan bey. Böyle bir kuş kovalama sistemi şart. Köpekler için sadece onların duyduğu frekansta rahatsız edici cihazlar var yürüyüş yapan bazı kişiler bilir kullanır. Herhalde kuşlar için de bu tespit edilip hava alanının sınırları içerisine girmeyecek şekilde tespit edilen noktalardan bu ses yayını sağlanır. Ama önce önemsemek ve istemek lazım
  • Bu cihazi ucak motorunun ustune taksan tamamdir :) Simdi yine Amerika izin vermiyor derler :)
  • Havalimani ile bahceyi karistirmis herhalde ki gocmen kuslari engelleyemez bu o bahcesine girenler ufacik kuslar ;)

Çanakkaleli İsmail Ergüven, izlediği haberlerde, havaalanlarında alçaktan uçan kuşların uçaklara zarar verdiğini görünce, bir makine yapmaya karar verdi. Kısa sürede tasarımını hazırladığı makineyi hayata geçiren Ergüven, ilk olarak ilçedeki meyve bahçelerine dadanan kuşların üzerinde denedi. Su veya elektrikle çalışan kuş korkutma makinesini, Çan ilçesi Karakoca köyünde Recep Özcan’a ait 6 dönümlük deveci armudu bahçesine yerleştiren Ergüven, “Ben bu işi havaalanlarında kuşların uçak motorlarına vurmasıyla motor arızası yapmalarından dolayı, havaalanları çevresi için düşünmüştüm. Armut bahçesi olan arkadaşım Recep Özcan, bahçede armutlarını kuşlardan kurtaramadığını, bu nedenle de verim alamadığını belirtti. Ben de uçaklar için düşündüğüm sistemi buraya kurdum. Tasarımını kendim yaptığım bu sistemi meyve bahçesine kurduk. Sistem suyla ve elektrikle de çalışma kabiliyetine sahip. Mekanik aletin ucuna kartal maketi koyduk. Bu mekanik yukarı kalktığında, sürtünme etkisiyle yırtıcı kartalın, kuşlara saldırırken çıkardığı sesi elde ediyoruz. Çevredeki kuşlar, bu sesi duyunca bahçede tehlike sezdikleri için bahçenin çevresine gelmiyorlar” dedi.

Armut bahçesinin sahibi Özcan ise, sistem kurulduktan sonra armut bahçesinin veriminin arttığını söyleyerek, arkadaşına teşekkür etti.

HAVALİMANLARI İÇİN KUŞ KAÇIRMA CİHAZI YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Android ci arkadaş ne kadar ezik psikolojisine bürünmüş öyle yazık arkadaşım senn yaptıkların bi işe yaramadı mı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ha ayrica kuslar her vakit goc edebilir veya oradan normal bir suru veya birerli kus gecebilir ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun'a bak canim benim,ben bu islerle ugrasiyorum sizin gibi cahiller kartallari ve onlarin cikardigi sesleri kuslar arasinda en guclu sanarlar.Gocmen kuslar bu gibi tehlikeleri bilir ve ona gore hareket eederle 9,300 9,800 metreye cikan kaz suruleri bile vardir.Yani gocmen kuslar korksalardi ucaktan korkarlardi sadece o alet ise yaramaz ucak kalkarken ucagin sesi devreye girer ve yine ayni facia olur birseyi bilmeden konusmayin lutfen !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vatandasimiz guzel dusunmus sagolsun fakat hayvanlar da surekli olan hadiselere karsi bagisiklik kazanma icgudusu vardir.Bu nedenle belli bir sure sonra hayvan bu cihazla beraber yirtici kus taklidi yapmaya calisabilir.Belli bir sureden sonra korkulugun kollarina konan kuslar misali olma ihtimali cok yuksek.En iyisi kedi salmak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN ~ 10 yıl önce
DHMI Yetkililerinin umursamadığını bu vatandaş görev edinmiş. Bir de kalkıp GÖÇMEN KUŞ bilgiçliği taslıyoruz. Atatürk Havalimanın daki martılar ne zaman göçer acaba sayın kuşatan anlayan bey. Böyle bir kuş kovalama sistemi şart. Köpekler için sadece onların duyduğu frekansta rahatsız edici cihazlar var yürüyüş yapan bazı kişiler bilir kullanır. Herhalde kuşlar için de bu tespit edilip hava alanının sınırları içerisine girmeyecek şekilde tespit edilen noktalardan bu ses yayını sağlanır. Ama önce önemsemek ve istemek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cihaz ~ 10 yıl önce
Bu cihazi ucak motorunun ustune taksan tamamdir :) Simdi yine Amerika izin vermiyor derler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havalimani ile bahceyi karistirmis herhalde ki gocmen kuslari engelleyemez bu o bahcesine girenler ufacik kuslar ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000