09 Temmuz 2013, Salı 07:41:49

HAVALİMANINI YAPAN ŞİRKETTEN HARAÇ İSTEDİ!

Şırnak Sırtköy beldesinin BDP'li Belediye Başkanı Nuri Akman'ın, Şırnak Havalimanı'nı yapan firmadan 100 bin dolar haraç istediği gerekçesiyle 10 yıl hapsi istendi. Akman parayı PKK'ya verecekti.
  • aman bu belediye baskanini elestirmeyelim mahkemeler polis jandarma geregini yapmasin.cözum sureci baltalanmasin aman haaa:)
  • Ve aynı soyadda ne kadar yeşil kart, aile çocuk yardımı varsa iptal edin. Artık affedici olmamak lazım.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şırnak'ın İdil İlçesine bağlı Sırtköy beldesinin BDP'li Belediye Başkanı Nuri Akman hakkında, Şırnak havaalanı inşaatının yapımını üstlenen firma yetkililerinden PKK adına 100 bin dolar haraç aldığı iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah'ın haberine göre; Sırtköy beldesinde PKK'ya yardım edenlere yönelik başlatılan operasyon kapsamında 3 ay telefonları dinlenen ve aralarında tutuklu Sırtköy BDP'li Belediye Başkanı Nuri Akman'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 10 sanıkla ilgili soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Bölge Başsavcı Vekilliğince hazırlanan iddianameye göre, sanıkların aralarında şifreli konuştuklarını belirleyen ve silahlı PKK'lıların nakillerinin yapılacağını değerlendiren güvenlik güçleri fiziki takip başlattı. Takipte PKK'nın Cehennem Deresi sorumluları Suriyeli Givara Aliko ile Iraklı Bahtiyar Hasan, sanıklardan Mehmet Ali Afşin tarafından araçla bir evden alınarak bir başka eve götürüldü.

2 PKK'lının araçla nakline belediye başkanı Nuri Akman'ın makam aracı da önden eskortluk yaptı. Belediye başkanı bir süre sonra araçtan indi. İki PKK'lı ise Dirsekli köyünde bir eve getirildi. Eve yapılan operasyonda 2 PKK'lı suikast silahlarıyla yakalandı.

Nuri AkmanE-MAIL İLE İHBAR

İdil Kaymakamlığı'na ise e-mail ile ihbar yapıldı. İhbarcı, kendisinin uzun zamandan beri BDP'de çalıştığını belirterek, "Nuri Akman örgütün kuryeliğini yapmaktadır" dedi. İddianamede "İstanbul" kod adıyla yer alan gizli tanık ifadesinde örgütün İdil-Cizre arasında yapımı devam eden havaalanı inşaatında Veysi isimli şeften 100 bin dolar para aldığını belirterek, şöyle dedi: "100 bin doları belediye başkanı Nuri Akman ile BDP'li Abdullah Balica yanlarında tutuyordu. Abdullah Balica'nın belirlediği kişiler bu şantiyede çalışabiliyordu. 2 PKK'lı Sırtköy'e 100 bin doları almak için geldiklerinde yakalandılar. Belediye başkanı ile muhasebe müdürünün de katıldığı toplantıda, PKK'lılar BDP Sırtköy belediyesinin hesaplarını sorguladı. Belediye muhasebesinden örgüte yüzde 10 pay aktarıldı. Ayrıca belediye ihalelerini alan kişilerden örgüte yüzde 10 pay sağlandı. Abdurrahim Akman, Suriye'den Türkiye'ye örgüt için patlayıcı madde getirdi. Bu patlayıcılar eksik çıkınca örgüt bunun da hesabını sordu." Sanıklardan Abdurrahim Akman'ın, Suriye'den PKK'ya patlayıcı madde getirdiği gizli tanık ifadelerinde yer aldı. Köydeki bağ evinde yakalanan PKK'lı Bahtiyar Hasan'ın üzerinde ele geçen not ise gizli tanık ifadelerini bire bir doğruladı. PKK'lının üzerindeki notta, "Abdurrahim buraya gelip gidiyor. Deneme olarak 20 adet fünye, 5 kilo C-4 ve biraz M-16 mermisi göndereceğiz" ifadeleri yer aldı. Belediye başkanı Nuri Akman, kardeşi Adnan Akman ve Abdurrahim Akman'ın tutuklu olduğu 10 sanık hakkında "örgüte yardım etmek" suçundan 10 yıl hapis isteniyor. Sanıklar önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

HAVALİMANINI YAPAN ŞİRKETTEN HARAÇ İSTEDİ!

Yorumlar

çözülmesüreci ~ 11 yıl önce
aman bu belediye baskanini elestirmeyelim mahkemeler polis jandarma geregini yapmasin.cözum sureci baltalanmasin aman haaa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez. ~ 11 yıl önce
Ve aynı soyadda ne kadar yeşil kart, aile çocuk yardımı varsa iptal edin. Artık affedici olmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000