03 Mart 2018, Cumartesi 09:18:14

Havalimanındaki heykel kaldırıldı

TAV’ın ihaleyi kazandıktan sonra Üsküp Havalimanı'na yerleştirilen Büyük İskender’in heykeli kaldırıldı.
  • Yazık, Yunanistan, Makedonya’ya bir şekilde diz çöktürüp tarihi bir kazanım elde etti. Böylece Makedonya bölgedeki tarihi haklarından vaz geçmiş olduğunu ilan etti.
  • ORASININ İSMİ MAKEDONYA ,BÜYÜK İSKENDER DE ,BABASI DA MAKEDON.Yunanlı değil.Yunanistan devamlı yaptığı gibi,baklava,yoğurt,peynir,yemeklerin çoğu ,hatta Nasreddin Hoca yı bile yunan gösterme cabalarını en sonunda İskender konusunu başarmış Makedonya sonunda teslim olmuş .yazık...
  • Türkiyeye veto,Makedonya ya veto sıktı güçlü ülke gibi durmaya çalışıyo ama değil
  • Biraz mantikli davranip ‘Buyuk Iskender’ismini kaldirirken yerine ‘ Birbucuk iskender ‘ koyup siyasi bir manevta yapabilirlermis .
  • Birilerinin salyası akıyo galiba ama boşa
  • No Problem Atatürk daha iyi olur
  • İskender olmasın?


Yunanistan ve Makedonya arasında yıllardır devam eden “isim” krizi çözülüyor. Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la Davos'ta görüşmesinin ardından isim sorunuyla ilgili müzakerelerdeki kararlılıklarının göstergesi olarak Üsküp Yönetimi, en önemli havaalanı ve otoyolundaki Büyük İskender ifadelerini kaldırdı.

"Büyük İskender" olarak adlandırılan bir otoyolun adı da "dostluk" anlamına gelen "Prijatelstvo" olarak değiştirildi. Türk şirket TAV’ın işlettiği başkentteki 'Büyük İskender Havalimanı'nın adı ise 'Uluslararası Üsküp Havalimanı' oldu ancak havalimanındaki en önemli değişim dün yaşandı.

2011’de TAV’ın ihaleyi kazandıktan sonra havalimanına yerleştirilen Büyük İskender’in büyük heykeli bugün kaldırıldı. Böylece Yunanistan-Makedonya arasındaki isim krizinde sona gelindi. (dünya)
 

Havalimanındaki heykel kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Kpt ~ 6 yıl önce
Yazık, Yunanistan, Makedonya’ya bir şekilde diz çöktürüp tarihi bir kazanım elde etti. Böylece Makedonya bölgedeki tarihi haklarından vaz geçmiş olduğunu ilan etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.K ~ 6 yıl önce
ORASININ İSMİ MAKEDONYA ,BÜYÜK İSKENDER DE ,BABASI DA MAKEDON.Yunanlı değil.Yunanistan devamlı yaptığı gibi,baklava,yoğurt,peynir,yemeklerin çoğu ,hatta Nasreddin Hoca yı bile yunan gösterme cabalarını en sonunda İskender konusunu başarmış Makedonya sonunda teslim olmuş .yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunanistanın şımarıklıkları ~ 6 yıl önce
Türkiyeye veto,Makedonya ya veto sıktı güçlü ülke gibi durmaya çalışıyo ama değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus zenci ~ 6 yıl önce
Biraz mantikli davranip ‘Buyuk Iskender’ismini kaldirirken yerine ‘ Birbucuk iskender ‘ koyup siyasi bir manevta yapabilirlermis .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salya ~ 6 yıl önce
Birilerinin salyası akıyo galiba ama boşa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İskender ~ 6 yıl önce
No Problem Atatürk daha iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 6 yıl önce
Stalin olursa yakışıklı olur
?? ~ 6 yıl önce
İskender olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000