16 Ekim 2019, Çarşamba 12:47:50

Havalimanındaki hakaret davasında ceza belli oldu!

İstanbul Havalimanı’ndan Bodrum’a yapılacak seferin gecikmesi nedeniyle yer hizmetlerinde çalışan Tuğçe Sevi’ye hakaret eden yolcu Fatma Funda Esenç “Hakaret” suçundan bin 740 adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
  • Hakime makamında hakaret edersen görevi başında devlet memuruna hakaret olayı işin içine giriyor ama aynı hakime dışarda markette,pazarda vs bir yerde işiyle ilgili olmayan bir sebep nedeniyle hakaret etseniz orada makam olayı yok ama yine de ağır ceza alırsınız. Örnekleri çok mesela sivil arabasına ceza yazan,çeviren polisi sürdüren,hanımının çantasını çalan hırsızı tutuklatıp,en ağır cezayı verdiren hakim gibi...
  • Onursuzlukta birinci sırayı kaptırmassın.
  • Paranin fendi garibi yendi...
  • Yerisletme çalışanı neden yok nerede ne iş yaparlar açıklama yok mu
  • 1955 doğumlu ve ilkokulunu köyde okumuş bir vatandaşım . 1960 ihtilalinde ailemin gördüğü mezalim yurdumdaki ADALET kavramını çocukluk çağlarımda yaşattı ve oluşturdu. Değişen bir şey yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. 2019 Türkiyesinde, yurdumun ADALET'ini sizlere nasıl anlatabilirim. Yazıklar olsun , güzel ülkem sen bunlara layık değilsin ama ben bir şey yapamadığım için ke4ndimi suçluyorum.
  • Çok uzatıldı bu konu, sonuçta cinayet mi işlendi? Rötar yapınca herkes sinirlenir
  • Suç cezasız kaldı. Ama bu oksijen israfinin yediği halt yüzünden hiç bir uçuşa kabul edilmediginden, çevresi tarafından kurduğu o yalan dünyadan dislandigindan emin olabilirsiniz. Bundan yıllar sonra bile ismi söylendiğinde bu yaptıkları ile hatırlanacak. En güzeli de, bu zatın hergün umarsızca bilet almak için rezervasyon yapmasını ve sistemin otomatik olarak iptal etmesini izlemek...
  • İşte ahape adaleti-pardon adaletsizliği! Paran varsa istediğin haltı yersin!
  • Şaşırıyormuyuz?Tabii ki hayır....!
  • Master yapın arkdaşlar, birazda cebinizde paranız varsa istediğiniz kadar hakaret edebilirsiniz. Sanığın avukatı da kendinden beter! aklıevvelin biri video çekmiş diye !! yoksa müştekinin akklına şikayet emek gelmezdi demiş! sanık gibi o da hakaret etmek için gelmiş mahkemeye ! sanık avukat iki dengesiz, okumuş ama insan olarak ham kalmış iki zır cahil .. birde adalet tesis etmekle görevli hakim ! Bu ve bunun gibilere cesaret veren bir karara imza atmış. Müşteki olan hanım efendi ağlamış üzülmüş kimin umurunda! o kadar insan içinde rencide edilmiş kimin umurunda! Kadınlık onuru, gururu hemcinsi tarafından toplum içerisinde rencide edilmiş kimin umurunda !

İstanbul Havalimanı’ndan Bodrum’a yapılacak seferin gecikmesi nedeniyle yer hizmetlerinde çalışan Tuğçe Sevi’ye hakaret eden yolcu Fatma Funda Esenç “Hakaret” suçundan bin 740 adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İstanbul Havalimanı’nda 25 Nisan 2019’da Bodrum’a gitmek için beklediği sırada uçağın gecikmesine sinirlenen Fatma Funda Esenç, havayolu şirketinin yer hizmetleri görevlisi Tuğçe Sevi ile tartışmaya başlamış ve ağır hakaretlerde bulunmuştu. Diğer yolcuların çektiği tartışma görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Esenç hakkında “hakaret” ve ““halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatma Funda Esenç katılmadı. Duruşmaya şikayetçi Tuğçe Sevi ve taraf avukatları katıldı.

'DALGA GEÇTİLER' DEMİŞ

Fatma Funda Esenç’in ara celsede mahkemeye savunmasını yazılı olarak sunduğu ve savunmasında, “Babam ameliyat olacaktı. Bilerek bekletildim. Gülerek dalga geçtiler. Stresliydim. Pişmanım” dediği anlatıldı. Tuğçe Sevi ise ifadesinde, “Bana iddianamede belirtilen sözlerin hepsini söyledi. Şikayetçiyim. Dalga geçmedim. Gülerek dalga geçerek cevap vermedim” dedi.

'HAKARET DEĞİL KABA SÖZ'

Sanık avukatı ifadesinde, “Çingene ve sokak süprüntüsü ifadelerinin hakaret sayılamayacağına dair yargıtay kararları var. Kaba söz mahiyetinde bulunduğu belirlenmiştir. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyorum” dedi

Diğer sanık avukatı ise, “Master seviyesinde eğitim almış bir insan müvekkilim. Daha önce bu insan hiç böyle bir şey yaşamamış. Aklı evvel birisi bunu kameraya çekti. Sosyal medyaya koydu. Bu Paylaşım olmasaydı her gün olağan şekilde gerçekleşen bu tarz olaylardaki gibi müşteki belkide olayı görmezden gelecek yada müvekkilimle barışacaktı. Müvekkilimin içinde bulunduğu durumunda dikkate alınmasını talep ediyorum” dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Mahkemenin karar için ara verdiği sırada şikayetçi Tuğçe Sevi gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme kararında, Fatma Funda Esenç’i “hakaret” suçundan bin 740 TL para cezasına çarptırdı. Bu cezayı erteledi. “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan da beraatine karar verdi.

Havalimanındaki hakaret davasında ceza belli oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

hakim ~ 4 yıl önce
Hakime makamında hakaret edersen görevi başında devlet memuruna hakaret olayı işin içine giriyor ama aynı hakime dışarda markette,pazarda vs bir yerde işiyle ilgili olmayan bir sebep nedeniyle hakaret etseniz orada makam olayı yok ama yine de ağır ceza alırsınız. Örnekleri çok mesela sivil arabasına ceza yazan,çeviren polisi sürdüren,hanımının çantasını çalan hırsızı tutuklatıp,en ağır cezayı verdiren hakim gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuya ~ 4 yıl önce
Onursuzlukta birinci sırayı kaptırmassın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 4 yıl önce
Paranin fendi garibi yendi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas jetin ~ 4 yıl önce
Yerisletme çalışanı neden yok nerede ne iş yaparlar açıklama yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 4 yıl önce
1955 doğumlu ve ilkokulunu köyde okumuş bir vatandaşım . 1960 ihtilalinde ailemin gördüğü mezalim yurdumdaki ADALET kavramını çocukluk çağlarımda yaşattı ve oluşturdu. Değişen bir şey yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. 2019 Türkiyesinde, yurdumun ADALET'ini sizlere nasıl anlatabilirim. Yazıklar olsun , güzel ülkem sen bunlara layık değilsin ama ben bir şey yapamadığım için ke4ndimi suçluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 4 yıl önce
Çok uzatıldı bu konu, sonuçta cinayet mi işlendi? Rötar yapınca herkes sinirlenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
Suç cezasız kaldı. Ama bu oksijen israfinin yediği halt yüzünden hiç bir uçuşa kabul edilmediginden, çevresi tarafından kurduğu o yalan dünyadan dislandigindan emin olabilirsiniz. Bundan yıllar sonra bile ismi söylendiğinde bu yaptıkları ile hatırlanacak. En güzeli de, bu zatın hergün umarsızca bilet almak için rezervasyon yapmasını ve sistemin otomatik olarak iptal etmesini izlemek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pelerinli ~ 4 yıl önce
Basar gider yeni mekan yeni hayat çok mu zor
pelerinli ~ 4 yıl önce
Basar gider yeni mekan yeni hayat çok mu zor
adile ~ 4 yıl önce
İşte ahape adaleti-pardon adaletsizliği! Paran varsa istediğin haltı yersin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Şaşırıyormuyuz?Tabii ki hayır....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet sektörü ~ 4 yıl önce
Her ne olursa olsun bu dava sonucunda. Benim gönlümde bu olay duyuldu. kadın milyonlar tarafından sosyal linç yedi. Bunların hepsi yer personeli sayesinde duyuldu ve gündem oldu. Kadın in yüzünü hiç unutmam nerede görürsem göreyim lafımı sokarım. İster 100bin ceza alsın ister 3 yıl ceza alsın ister hiç bi ceza almasın. Bence şikayetçi olması bile büyük başarı hizmet sektöründekiler adına. Tebrikler
Biraz zor sokarsın ~ 4 yıl önce
O bayan olduğu için yırttı böyle bir tebiyesizlikten,ama sen ona bir laf et ve tartışma çıksın direkt pozitif ayrımcılıktan hapse kadar ertelenmeksizin yolu var!!
Rezillik ~ 4 yıl önce
Master yapın arkdaşlar, birazda cebinizde paranız varsa istediğiniz kadar hakaret edebilirsiniz. Sanığın avukatı da kendinden beter! aklıevvelin biri video çekmiş diye !! yoksa müştekinin akklına şikayet emek gelmezdi demiş! sanık gibi o da hakaret etmek için gelmiş mahkemeye ! sanık avukat iki dengesiz, okumuş ama insan olarak ham kalmış iki zır cahil .. birde adalet tesis etmekle görevli hakim ! Bu ve bunun gibilere cesaret veren bir karara imza atmış. Müşteki olan hanım efendi ağlamış üzülmüş kimin umurunda! o kadar insan içinde rencide edilmiş kimin umurunda! Kadınlık onuru, gururu hemcinsi tarafından toplum içerisinde rencide edilmiş kimin umurunda !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemal ~ 4 yıl önce
Sen buna ne ceza vereceksin ? Emsal mi olacak o zaman sokaktan her önüne geleni toplasın emniyet para cezası 15/20 olsa iyiymiş bedavaya yırtmış şimdi bütün BC basar parayı ana avrat söver

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000