26 Ekim 2020, Pazartesi 09:07:50

Havalimanında 'zorla test yapıldı' iddiası!

Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda ölü bir bebek bulunması üzerine, Doha-Sydney uçuşunu yapacak uçaktaki tüm kadınların indirilerek zorla muayene edildiği ortaya çıktı.

Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda ölü bir bebek bulunması üzerine, Doha-Sydney uçuşunu yapacak uçaktaki tüm kadınların indirilerek zorla muayene edildiği ortaya çıktı.

Katar Havayolları'nın 2 Ekim günü Doha-Sydney uçuşunu yapacak uçakta kadınlara yönelik bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Avustralya basınındaki haberlere göre, Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda bir tuvalette yeni doğmuş bir prematüre bebeğin ölü bulunması üzerine uçaktaki tüm kadınlar indirildi; zorla soyularak 'muayene' edildi. Avustralya hükümeti, Katar'ı protesto ederek açıklama istedi.

'İNVAZİV BİR MUAYENE GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

Avustralya kanalı 7News'un haberine göre, QR908 uçuş numaralı uçak, 2 Ekim cuma günü sabah 8.30'da kalkacaktı. Ancak terminal binasının tuvaletinde ölü bir bebek bulunması sonrası uçak dört saat geç havalandı; bu sırada bütün kadınlar indirildi. Haberde, aralarında 13 Avustralyalının da bulunduğu kadınların pistteki bir ambulansta iç çamaşırlarını çıkarmalarının istendiği ve izinleri alınmadan, invaziv bir şekilde cinsel organlarından 'muayene' edildiği belirtildi.

'KABUL EDİLEMEZ VE İĞRENÇ'

Almanya-Avustralya uçuşu için Doha'da aktarma yapan Wolfgang Babeck isimli yolcu, bütün kadınlardan inmelerinin istendiğini, kendileri uçakta yaklaşık üç saat bekletilirken kadınların 'çok üzgün' bir şekilde geri döndüklerini söyledi. The Guardian gazetesinin Avustralya birimine konuşan Babeck,  "En az birisi ağlıyordu. Ne yaşandığı hakkında konuşuyor, bunun kabul edilemez ve iğrenç olduğunu söylüyorlardı" dedi.

'RAHİMLERİ VE KARIN BÖLGELERİ İNCELENDİ'

Duvar'da yer alan habere göre bir doktor olan Babeck, uçak kalktıktan sonra konuştuğu kadın yolcuların havalimanında kapalı bir alana götürülüp 'muayene edildiklerini' söyledi. Babeck şunları anlattı:

"Güvenlik personeli tarafından, ne yaşandığından habersiz bir şekilde kilere götürüldüler. Orada kadın bir doktor vardı ve soyulup arandılar. Bütün kıyafetlerini, iç çamaşırlarını bile çıkarmak zorunda bırakıldılar. Sonra doktor, kısa süre önce doğum yapıp yapmadıklarını anlamak için rahimlerine ve karın bölgelerini incelemeye çalıştı."

AVUSTALYA AÇIKLAMA İSTEDİ

Söz konusu olay, Avustralya ile Katar arasında bir diplomatik krize dönüşmüş durumda. Avustralya hükümeti, 'ciddi endişelerini' Katarlı yetkililere resmi olarak ilettiklerini, hem Katarlı yetkililerden hem de Katar Havayolları'ndan açıklama istediklerini açıkladı. Katarlı yetkililerin ayrıntılı ve şeffaf bir inceleme sözü verdiği belirtildi.

Havalimanında 'zorla test yapıldı' iddiası!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000