09 Aralık 2019, Pazartesi 09:14:10

Havalimanında zemin çalışmaları tamamlandı

Bayburt'a 47 kilometre uzaklıkta Gümüşhane'nin Köse İlçesi Salyazı Köyü sınırları içerisinde inşaatı süren Gümüşhane Bayburt Havalimanı'nda zemin çalışması tamamlandı.
  • Trabzon, Erzincan ve Erzurumda havalimani varken. Gumushane Trabzonu, Kelkit Erzincan havalimanini kullanirken. Boyle gereksiz bir proje olamaz. Gunde 2 ucak inicektir bunun bir tanesi de Erzincandan cekilicektir. Yani nereye baksan zarar. Bu ekonomik krizde boyle paralari bos yere harcamak ne kadar mantikli.....
  • Haydi Gümüşhanespor, bastır Bayburtspor.....Biz de deplasmanlara ESB üzerinden aktarmalı gidebilelim!
  • 2 000 000 yolcu garanti yolcu mu?
  • öğrenci arkadaşımız bayburttan adanaya giderim demiş. var mı böyle çapraz uçuş base inmeden. söyleyin ona hayal
  • Uçaklar 1 kişiyle giderse haberdeki üniversite öğrencisinin söyledikleri %100 doğrudur !!!
  • Havalimanının Gümüşhaneye 75 km olduğunu duydum. Bu durumda Gümüşhaneli hele hele Zigana tüneli bitince 40 dk da geleceği Trabzon yerine bu Havalimanını kullanır mı? Hayır. O zaman onca masraf niye? Günde 1 zorlasan 2 uçak için ! Yüzyılı aştı bu ülke yatırımlarının önceliğini planlayamadı gitti ve artarak devam ediyor.
  • Bayburt'un nüfusu ve çevresine de bakınca yıllık 2 milyon yolcu bayağı abartılı görünüyor.2 milyon yıllık garanti yolcu mu acaba?
  • Komşu illerden Trabzon ve Erzincan'da havalimanı var zaten, boş uçulacak Gümüşhaneye havalimanı yapmak her ile üniversite yapmak gibi olmuş. Neyse ki yerli ve milli ekonomimiz evrendeki en birinci ekonomi durumunda, yoksa bir darbe de böyle ölü yatırımlardan yerdik. Ayrıca haberde bahsedilen "Adana'dan Gümüşhane'ye direk uçamadığı için otobüsle 21 saat yol giden" vatandaşın başka sorunları olduğunu düşünüyorum.

Bayburt'a 47 kilometre uzaklıkta Gümüşhane'nin Köse İlçesi Salyazı Köyü sınırları içerisinde inşaatı süren Gümüşhane Bayburt Havalimanı'nda zemin çalışması tamamlandı.

Pistin asfaltlanma aşamasına geçildiği Gümüşhane Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar 150 kişilik ekip ve 100 araçla aralıksız devam ediyor. Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının 2020 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

İnşaatın en büyük aşamalarından birisinin daha tamamlandığını, sahada 2,5 milyon metre küp dolgu yapıldığını kaydeden AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal , “Zemin sıkıştırma çalışmalarının sonuna gelindi. Daha sonra asfaltlama bölümüne geçilecek. Dolayısıyla 2020 inşaat sezonunun sonuna pist çalışmaları bitmiş olacak” dedi.

Havalimanının yapılması bölge halkını mutlu ederken Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden Ahmet Kartal, “Adanalıyım. Buradan memleketime gitmek için yaklaşık otobüsle 21 saat yol gidiyordum. Şimdi havalimanı tamamlandığında 1,5 - 2 saatte uçakla gideceğim. Daha rahat olur bizde mutlu oluruz” diye konuştu.

Havalimanında zemin çalışmaları tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Gereksiz havalimani ~ 4 yıl önce
Trabzon, Erzincan ve Erzurumda havalimani varken. Gumushane Trabzonu, Kelkit Erzincan havalimanini kullanirken. Boyle gereksiz bir proje olamaz. Gunde 2 ucak inicektir bunun bir tanesi de Erzincandan cekilicektir. Yani nereye baksan zarar. Bu ekonomik krizde boyle paralari bos yere harcamak ne kadar mantikli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Burt Young ~ 4 yıl önce
Haydi Gümüşhanespor, bastır Bayburtspor.....Biz de deplasmanlara ESB üzerinden aktarmalı gidebilelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CptA319 ~ 4 yıl önce
2 000 000 yolcu garanti yolcu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bayburt adana ~ 4 yıl önce
öğrenci arkadaşımız bayburttan adanaya giderim demiş. var mı böyle çapraz uçuş base inmeden. söyleyin ona hayal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB-Köse ~ 4 yıl önce
Direkt uçuş olmayacak ama ESB 1 saat beklemeyle aktarmalı toplam 3 saat sürer....Neyine yetmiyor, Comfort?
bayburt ~ 4 yıl önce
Uçaklar 1 kişiyle giderse haberdeki üniversite öğrencisinin söyledikleri %100 doğrudur !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 4 yıl önce
Havalimanının Gümüşhaneye 75 km olduğunu duydum. Bu durumda Gümüşhaneli hele hele Zigana tüneli bitince 40 dk da geleceği Trabzon yerine bu Havalimanını kullanır mı? Hayır. O zaman onca masraf niye? Günde 1 zorlasan 2 uçak için ! Yüzyılı aştı bu ülke yatırımlarının önceliğini planlayamadı gitti ve artarak devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CptA319 ~ 4 yıl önce
Bayburt'un nüfusu ve çevresine de bakınca yıllık 2 milyon yolcu bayağı abartılı görünüyor.2 milyon yıllık garanti yolcu mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstikbal Vizyoner ~ 4 yıl önce
Terminal kapasitesi 2 milyon/yıl....Hemen dolacak diye bir derdimiz yok, 2100 de olabilir....Yeni İST terminali 90 milyon, ek terminalle 180 olacak, hemen mi dolar 50 yıl sonra mı?
Mantık dışı... ~ 4 yıl önce
Komşu illerden Trabzon ve Erzincan'da havalimanı var zaten, boş uçulacak Gümüşhaneye havalimanı yapmak her ile üniversite yapmak gibi olmuş. Neyse ki yerli ve milli ekonomimiz evrendeki en birinci ekonomi durumunda, yoksa bir darbe de böyle ölü yatırımlardan yerdik. Ayrıca haberde bahsedilen "Adana'dan Gümüşhane'ye direk uçamadığı için otobüsle 21 saat yol giden" vatandaşın başka sorunları olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000