31 Ekim 2020, Cumartesi 10:48:30

Havalimanında yasadışı kripto para madenciliği!

İtalyan havalimanı çalışanı, Ethereum (ETH) madenciliği yapmak için işyerindeki bilgisayar sistemlerinden yararlandı. 41 yaşındaki çalışan güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

İtalyan havalimanı çalışanı, Ethereum (ETH) madenciliği yapmak için işyerindeki bilgisayar sistemlerinden yararlandı.

Rai News, İtalyan Lamezia Terme kentinde bulunan bir havalimanında çalışan personelin havalimanının bilgisayar sistemlerine madencilik odaklı kötü amaçlı yazılımları yerleştirdiğini belirtti.

Çalışanın, bu süreçte havalimanının arka uç sistemlerinden yararlanarak sahada birden fazla madencilik teçhizatı kurduğu söyleniyor. Yetkililer sonunda suçluyu güvenlik kamerası görüntüleriyle yakaladılar.

Teknik hizmetler sağlayıcısı Sacal Global Solutions, İtalya’nın Calabria bölgesindeki havalimanları için teknik çerçeveyi denetliyor. 41 yaşındaki havalimanı çalışanının, madencilik kötü amaçlı yazılımını yüklemek için Sacal’ın sistemlerine girdiğine inanılıyor.

Tespit Nasıl Yapıldı?

Araştırmacılar, havalimanı yetkililerinin işbirliğiyle, merkez içindeki BT ağının bölümlerini analiz ederek, iki farklı teknik odada, harici internete bağlı gerçek bir ‘madencilik çiftliğinin’ varlığını keşfetti. Sistem havalimanı hizmetlerinin yönetimine bağlı sistemler aracılığıyla ağ bağlantısı kuruyor ve havalimanının elektrik tedarikiyle çalışıyor.

Kripto madenciliği kötü amaçlı yazılımı, sektörde nadir görülen bir tehdit değil. Ocak 2018’deki son kripto boğa piyasasının zirvesine yakın bir zamanda, bu tür kötü amaçlı yazılımların dünya şirketlerinin %55’ini etkilediği bildirilmişti. (KriptoKoin)

Havalimanında yasadışı kripto para madenciliği!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000