20 Şubat 2009, Cuma 08:16:55

Havalimanında uyuşturucuyla yakalandı, 2 ay yatıp serbest kaldı!

KKTC'ye 5.327 gram hint keneviri ile giriş yapmak isterken yakalanan Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Alparslan Kılıç, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 ay hapse çarptırıldı. Kılıç, 2 Ocak 2009’dan beri Merkezi Cezaevi’nde bulunmasından dolayı serbest kaldı.
  • kktc adalet sistemi Turkiyedekinden farkli isliyor. KKTC de ki adelet sistemi 20inci yuzyilin ortalarinda ingilterede gecerli olan ingiliz adalet sisteminin bir kopyasidir. Kendi yorumum olarak bu sistemin oldukca carpitilabilindigini dusunuyorum.
  • bu hakimler başka başka okullardamı okuyo be kardeşim.biri öle biri böle.aklımız alımıyo bu kararları..

Yılbaşı eğlencesine katılmak için 30 Aralık 2008 tarihinde Ercan Havalimanı'ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada, narkotik köpeğinin tepki vermesiyle çorabının içine sakladığı 5.327 gram hintkeneviriyle yakalanan Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Alparslan Kılıç 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Alparslan Kılıç, 2 Ocak 2009 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunmasından dolayı, serbest kaldı.

Başkanı İlker Sertbay, Kıdemli Yargıç Peri Hakkı ve Yargıç Füsun Cemaller’den oluşan Lefkoşa ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzuruna çıkarılan sanık Alparslan Kılıç, “uyuşturucu madde ithali” ve “uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından mahkum edildi.

İddia makamı adına Savcı Sami Erginalp ve sanık avukatı Serhan Çınar mahkemede hazır bulundu.

Mahkemenin kararını heyet başkanı İlker Sertbay okudu.

Olguları aktaran Sertbay, Türkiye Cumhuriyeti Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı olan sanık Alparslan Kılıç’ın, yılbaşı akşamı düzenlenecek etkinliklere katılmak için 30 Aralık 2008 günü Ercan Havalimanı’na geldiğini ve KKTC’ye giriş yapmak için muhaceret işlemlerini yapmakta olduğu esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi üzerine yapılan aramada 5 gram 327 miligram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucuyla yakalandığını ve tutuklandığını belirtti.

Sanığın Mersin’de Demirtaş isimli bir şahıstan 20 TL karşılığında aldığı hintkeneviri türü uyuşturucuyu sağ ayağına giymekte olduğu çorap içerisine gizlediğini ifade eden Sertbay, havaalanında polisleri gören sanığın “Şimdi yandım ben” dediğini söyledi.

İlker Sertbay, sanığın tutuklanmasının ardından polise “ot esrardır, yılbaşı akşamı içmek için getirdim” şeklinde izahatta bulunduğunu belirtti.

Sanığın 2 Ocak 2009 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu dile getiren Başkan Sertbay, sanığı 2 ay hapse çarptırdıklarını kaydetti.

(Kıbrıs Gazetesi)

Havalimanında uyuşturucuyla yakalandı, 2 ay yatıp serbest kaldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kktc adalet sistemi Turkiyedekinden farkli isliyor. KKTC de ki adelet sistemi 20inci yuzyilin ortalarinda ingilterede gecerli olan ingiliz adalet sisteminin bir kopyasidir. Kendi yorumum olarak bu sistemin oldukca carpitilabilindigini dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu hakimler başka başka okullardamı okuyo be kardeşim.biri öle biri böle.aklımız alımıyo bu kararları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000