28 Mayıs 2008, Çarşamba 07:38:30

Havalimanında tanıtım yapılacak

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan proje sayesinde, tatile gelen her turiste havalimanına ayak basar basmaz tarihi mekanların tanıtımı yapılacak.

Turizmde tanıtım atağı başlatan Antalya, 'Kartpostalla Bölgesel Tanıtım' projesini hayata geçirdi.  Proje, uluslararası anlaşmaya bağlı olarak kendi aralarında pasaportsuz 'kimlikle' serbest dolaşım hakkı tanınan 11 Avrupa ülkesi vatandaşını kapsıyor.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen'in ortaya koyduğu projeye, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da destek verdi. İlgili bakanlıklardan gerekli izinler alınarak sonuçlandıran projenin tanıtımı Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Havaalanından sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tombul'un katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Toplantıda, 'Kartpostalla Bölgesel Tanıtım' projesi hayata geçirildi. İlk etapta Antalya'nın tarihi 10 değişik mekanının fotoğrafları çekilip kartpostallaştırıldı. Bu kartpostallar, Türkiye'ye pasaportsuz giriş hakkı bulunan 11 Avrupa ülkesi vatandaşına havalimanlarındaki hudut kapılarından yaptığı giriş-çıkışlarda pasaport polise tarafından verilen 'giriş-çıkış' formlarına eklendi. Antalya'yı tanıtan 5 ayrı resimden oluşan 30 bin kartpostalla yeniden kombine edilen formlar, Antalya'ya ayak basan her turiste verilmesi amaçlanıyor.

50 yıldır seyahat eden insanların iletişim aracı olarak en çok kartpostalları kullandığını belirten ATAV Başkanı Nizamettin Şen, küçük yatırımlarla büyük değerlerin oluşturulabileceğini söyledi. Şen konuşmasını şunları söyledi: "Kartpostalla Tanıtım Projesi, insanların bu iletişim ağını olumlu kullanıp bölgesel tanıtıma farklı bir boyut kazandıracaktır. Tanıtımın temeli rekabet edebilmektir. Biz bu tanıtım projesiyle milyonlarca insana ulaşacağız. Proje farklı katılımlarla yaygınlaşabilir. Her yılsonu PTT'den kartpostal gönderiminin artış rakamlarını alarak, ölçüm yapacağız."

Projeyle pasaportsuz olarak kimlikleriyle Antalya'ya giriş yapan turistlere polisin sıcak 'hoş geldin' hediyesini sunacaklarını ifade eden Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, "Proje hem kentin tanıtımına katkı sağlayacak, hem de turiste polisimizi sevdirecek. Kartpostallı giriş-çıkış formlarının yanı sıra İngilizce, Almanca ve Rusca 'hoş geldin, Güle güle' yazılı afişleri havalimanına astık. Şu ana kadarda 20 bin turistte yeni kartpostallı giriş-çıkış formlarını verdik. Turistlerin ilgisi ve tepkileri çok olumlu" diye konuştu.

Havalimanında tanıtım yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000