24 Mart 2013, Pazar 09:18:18

HAVALİMANINDA TABELA FACİASI

Alabama’daki Birmingham havalimanında bulunan bir tabelanın Cuma günü bir ailenin üzerine düşmesiyle, 10 yaşındaki bir erkek çocuğu hayatını kaybederken, diğer aile üyeleri de yaralandılar.
  • Çok acı... Fakat bir şey dikkatimi çekti. Bu haber Türkiye'de geçseydi buralar 'insan hayatı ne kadar ucuz' yorumlarıyla dolardı. Demek ki her yerde gerçekleşebiliyormuş. Aşağılık kompleksinden kurtulalım artık.

Associated Press’in haberine göre havalimanı sözcüsü Toni Herrera-Bast, olayın Cuma günü öğlen saat 1:30 sularında, havalimanının ön güvenlik alanında meydana geldiğini belirtti.

Bast, yetkililerin tabelanın nasıl düştüğüne dair net bir bilgileri olmadığını belirtti.

Kurtarma görevlilerinin ailenin bakımıyla meşgul oldukları sırada, havalimanındaki işleyiş devam etti.

İtfaiye görevlileri havalimanındaki geliş-ayrılış tabelasının ağırlığının tahmini 135 kg ila 180 kg arasında olduğunu belirttiler.

Birminghamlı Albert Osorio (46) al.com isimli internet sitesine yaptığı açıklamada, tabelanın düştüğü anda olay yerine yakın olduğunu belirtti.

Yüksek bir gümbürtünün koptuğunu ve sonrasında ailenin ve görgü şahitlerinin çığlıklarının duyulduğunu belirten Osorio, tabelanın düşmesinin ardından kendisinin ve oradan geçen diğer beş kişinin tabelanın kaldırılmasına yardımcı olduklarını söyledi.

Adli Tabip Vekili Derrick Perryman, Children’s of Alabama isimli hastaneye kaldırılan Luke Bresette’nin (10) hastanede ölmüş olduğunun ilan edildiğini, aileden diğer iki çocuğun aynı hastanede tedavi altında olduklarını ve anne Heather Bresette’nin Birmingham’daki University Hospital isimli hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Hastane sözcüsü Nicole Wyatt, Heather’ın durumunun kritik olduğunu belirtti.

Adli tabiplik dairesi ve söz konusu hastane, ailenin nereli olduklarını açıklamadılar.

Havalimanı, 201 milyon dolardan fazla tutardaki yenileştirme çalışmalarının ilk aşamasını tamamlamış ve yenilenmiş terminal salonlarını geçen hafta açmıştı.

Birmingham Belediye Başkanı William Bell konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, Birmingham’ın kazanın soruşturulması kapsamında Havalimanı İdaresi’ne tam desteğini sunduğunu belirtti.



HAVALİMANINDA TABELA FACİASI

Yorumlar

... ~ 11 yıl önce
Çok acı... Fakat bir şey dikkatimi çekti. Bu haber Türkiye'de geçseydi buralar 'insan hayatı ne kadar ucuz' yorumlarıyla dolardı. Demek ki her yerde gerçekleşebiliyormuş. Aşağılık kompleksinden kurtulalım artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ama... ~ 11 yıl önce
Her yerde olabiliyor belki ama her yerde aynı muamele yapılmaz, meselâ eğer takip edebilirseniz o tabelayı oraya takanların başına gelecekleri bir görün, kan alırlar kan!...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000