06 Haziran 2008, Cuma 08:58:01

HAVALİMANINDA SKANDAL GİBİ ARAMA!

Hollanda'daki Shiphol havalimanında Türk yolcuların uçak kapısında köpekler ile kontrol edilmesi tepkilere neden oldu.
  • Çok kaba bir davranış.Biz aynı davranışı karşı tarafa yapsaydık kıyamet kopardı...

İstanbul-Amsterdam seferini yapan Türk Hava Yolları uçağı ile Amsterdam'a gelen yolcular uçaktan çıkar çıkmaz polis köpekleri ile karşı karşıya kaldı. Neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar salya akıtan köpekten uzak durmak için bayağı zorlandılar.

Yolcuların tepkisi üzerine Amsterdam Schiphol havalimanı polis yetkilileri uyuşturucu aradıklarını söyledi. İşadamı Sabri Karapınar, "Bu ne biçim uygulama, eğer şüphelendikleri bir durum var ise başka bir açık alanda yapsınlar" diye tepkisini dile getirdi.

Başka bir işadamı olan Rahmi Türkmen, uzun yıllardır Amsterdam-İstanbul ve İstanbul-Amsterdam seferini yaptığını, böyle bir uygulamaya ilk defa rastladığını söyledi. Türkmen "Gerçekten koca bir köpeği görünce biraz şaşırdım.Normalde uçaktan iner inmez bu tür kontrolün olması birazda canımız sıktı. Polislerin bir açıklama yapmadan bunu yapmaları birazda bizi üzdü.Tamam iş icabı olabilir.Fakat neden bizim Türk yolculara yapılıyor. Diğer şirketler aracılığı ile Hollanda'ya gelen kişilere bu uygulama neden yapılmıyor" dedi.

İki ay önce Hollanda Polisi, başkent Amsterdam'dakí Schiphol Havaalanı'nda faaliyet gösterdiği bildirilen bir uyuşturucu şebekesini ortaya çıkarmıştı. Polisten yapılan açıklamada, şebekenin 8 elemanının yakalanarak gözaltına alındıkları ve bu elemanlardan 7'sinin havaalanında çalışan görevliler olduğu belirtilmişti.

Yaklaşık 4 aylık bir izleme sonucu ortaya çıkarıldığı bildirilen şebeke elemanlarıyla birlikte, 200 kilogram kokaine de el konulduğu aktarılmıştı.

HAVALİMANINDA SKANDAL GİBİ ARAMA!

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Çok kaba bir davranış.Biz aynı davranışı karşı tarafa yapsaydık kıyamet kopardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000