04 Eylül 2011, Pazar 18:10:50

HAVALİMANINDA SALDIRIYA UĞRADI...

Kosova ile Sırbistan arasında gümrük anlaşmasını imzalayan Kosova Başbakan yardımıcısı ve Baş Müzakereci Edita Tahiri Brüksel dönüşünde Priştine havalimanında düzenlediği basın toplantısının ardından, 'Vetvedosye hareketi üyelerinin domatesli saldırısına uğradı...
Kosova ile Sırbistan arasında gümrük anlaşmasını imzalayan Kosova Başbakan yardımıcısı ve Baş Müzakereci Edita Tahiri Brüksel dönüşünde Priştine havalimanında düzenlediği basın toplantısının ardından, 'Vetvedosye hareketi üyelerinin domatesli saldırısına uğradı. Edita Tahiri basın odasından çıktığı sırada, Kosova -Sırbistan arasında varılan gümrük anlaşmasının Sırbistan lehine olduğunu savunan 'Vetvendosye' üyeleri, Tahiri'nin makam aracına domateslerle saldırdı. Saldırı sonrası Tahiri makam aracıyla olay yerinden uzaklaştı.

Beklenmeyen saldırı karşısında havalimanı güvenliği ve polis zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Havalimanı güvenliğine kıza Tahiri apar topar olay yerinden uzaklaştı.

Bu arada aralarında iki milletvekilininde bulunduğu Vetvendosye hareketi üyeleri ile Kosova polisi arasında çıkan arbedede 7 Vetvendosye üyesi ve iki polis yaralandı. Kosova polis bu sırada biber gazı kulanarak durumu kontrol altına aldı. Olayın ardından 31 Vetvedosye hareketi üyesi gözaltına alınırken çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kosovanın Kuzeyindeki Sırplar da bu anlaşmayı protesto ederek yeniden barikatlar kurmaya başladı.
HAVALİMANINDA SALDIRIYA UĞRADI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000