20 Mayıs 2014, Salı 14:42:56

HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ HAL!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’a gerçekleştireceği en üst düzey ziyarete bir gün kala, uçağın inmesi beklenen Larnaka havalimanına bomba ihbarında bulunuldu.
  • Boeing 757-200
  • Uçak Boing 757'in bir versiyonu olan C-32 imiş... Kaynak: Wikipedia
  • Arkadaslar bu ucagın modeli ne ?

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’a gerçekleştireceği en üst düzey ziyarete bir gün kala, uçağın inmesi beklenen Larnaka havalimanına bomba ihbarında bulunuldu. Rum polisi ve ABD’li yetkililer Güney Kıbrıs’taki tüm havalimanlarında arama yaptı. İhbar asılsız çıkarken, güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. Biden'ın ziyareti, ABD’den Kıbrıs'a 52 yıl aradan sonra en üst düzeyde ziyaret olacak.

Bomba ihbarı sabah saat 09.30’da Larnaka Havalimanı'nı işleten Hermes şirketine yapıldı. Şirketi telefonla arayan bir kişi, havalimanının yarım saat içinde bomba ile havaya uçurulacağını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın yarınki ziyareti nedeniyle alarm durumunda olan Rum polisi, ABD’li yetkililerle birlikte Larnaka havalimanı hemen boşaltarak uçuşları askıya aldı. Aramada, tuvalette bomba süsü verilmiş bir torba bulundu. Havalimanı yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden faaliyete geçti. Rum polisi ve ABD’li yetkililer ülkenin ikinci havalimanı Baf’ta da arama gerçekleştirdi.

SIĞACAK OTEL ZOR BULUNDU

Biden, Başkan Yardımcısı’na ait özel Air Force-2 uçağıyla Ada’ya gelecek. Biden’ın uluslararası uçuşların yapıldığı Larnaka Havalimanı'na inmesi bekleniyor. Ancak güvenlik nedeniyle inişin, Baf havalimanı ya da İngiliz hava üssü Ağrotur’a da yapılabileceği belirtiliyor.

Yaklaşık 400 kişilik bir ekiple Ada’ya gelmesi beklenen Biden, iki günlük ziyaretinde Lefkoşa yerine Limasol kentinde konaklayacak. Yetkililer, Biden’ın ziyareti sırasında Lefkoşa Rum kesiminde oynanacak futbol karşılaşması ve tüm ekibin kalabileceği büyüklükte otel bulunmaması nedeniyle konaklama yeri olarak Limasol’un seçildiğine dikkat çekiyor. ABD Başkan Yardımcısı Türk ve Rum liderlerin yanı sıra Ada’daki dini temsilcilerle de görüşecek. (Hürriyet)

HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ HAL!

Yorumlar

spotter ~ 10 yıl önce
Boeing 757-200

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçak Boing 757'in bir versiyonu olan C-32 imiş... Kaynak: Wikipedia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bu ucagın modeli ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk ~ 10 yıl önce
757

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000