24 Ocak 2018, Çarşamba 09:01:42

Havalimanında neler unutuluyor neler!

Frankfurt Havalimanı'nın kayıp eşya bürosu anahtar, çanta, şemsiye ve giysilerle tıka basa dolu. Ancak unutulan öyle eşyalar var ki akıllara ister istemez "insanlar tatilde bununla ne yapacak?" sorusunu getiriyor.

Frankfurt Havalimanı'nın kayıp eşya bürosu anahtar, çanta, şemsiye ve giysilerle tıka basa dolu. Ancak unutulan öyle eşyalar var ki akıllara ister istemez "insanlar tatilde bununla ne yapacak?" sorusunu getiriyor.

Frankfurt Havalimanı'nda her yıl ortalama 22 bin eşya unutulup, kayboluyor. Kayıp eşya bürosunun raflarını dolduran bu eşyaların üzerlerinde iletişim bilgileri yer alıyorsa, sahipleriyle irtibata geçiliyor. Aksi halde yaklaşık üç ay boyunca kayıp eşya bürosunda bekletiliyor ve eşyalar sahiplerine ulaştırılamazsa akabinde açık arttırmaya çıkartılıyor. Özel eşya ve bilgiler ise imha ediliyor.

En çok arananlar

Bazı eşyalarsa kayıp eşya bürosunda pek uzun süre misafir olmuyor. Kayıp eşya bürosunun müdürü Rike Krüger, bu pelüş maymuncuğun akıbetinin kısa sürede belli olduğunu söylüyor. Krüger, oyuncağın sahibinin kendisine Florida'dan mail attığını ve çocuğunun oyuncağı uçuş öncesinde havalimanında unuttuğunu aktardığını söylüyor. Şimdi sıra bu maymuncuğu en kısa sürede posta yoluyla sahibine ulaştırmakta.

Anahtardan tekerlekli sandalyeye

En çok kaybedilen eşyaların başında anahtarlar yer alıyor. Kayıp eşya bürosuna iletilen diğer bazı eşyalar ise akıllara ister istemez "nasıl yani?" sorusunu getiriyor. Örneğin ağzına kadar elmayla dolu bir bavul, ya da tekerlekli sandalye gibi. Kayıp eşya bürosu müdürü Krüger, "Anlaşılan o ki bazı yolcular havalimanına gelince mucizevi bir biçimde yürümeye başlıyor" diyor.

Taşınması yasak olan eşyalara el konuyor

Yolculuk esnasında uçağa alınması yasak olan, el konulan ya da yolcular tarafından kendi istekleriyle bırakılan eşyaların çoğu da yine kayıp eşya bürosuna iletiliyor. Bu kategoride sahipleri tarafından en kolay gözden çıkarılan eşyalar arasında çakmaklar geliyor.

Değişmezler arasında: Elektrikli testere

Kayıp eşya deposundaki bazı parçalarsa hiç alışılmadık cinsten. Frankfurt Havalimanı kayıp eşya bürosunun müdürü Rike Krüger, "Müdavimlerimiz arasında elektrikli testereleri sayabiliriz, özellikle yaz aylarında pek çok elektirikli testere raflarımızı süslüyor. Sanırım bazıları testerelerine o kadar düşkün ki, tatile bile onlarsız gidemiyorlar" diyor.

Elektrikli kaykaylara da izin yok

Elektrikli kaykayların (Hoverboard) uçaklara alınması da yasak. Lityum bataryaları nedeniyle ne kabine ne de teslim edilen bagajlara kabul ediliyorlar. Bu yüzden de Frankfurt Havalimanı'nın kayıp eşya bürosu raflarında elektrikli kaykaylara sıkça rastlanıyor.

Havalimanında neler unutuluyor neler!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000