31 Ocak 2014, Cuma 08:20:04

HAVALİMANINDA MAHSUR KALDILAR

Suudi Arabistan'da umre ziyaretini tamamlayan 300 kişilik Türk kafilesi, Türkiye'ye dönmek için geldikleri Medine Havalimanı'nda mahsur kaldı.
  • kesin onur air in uçağıdır
  • Arap havayollarının vazgeçilmez akibeti. Al birinden vur diğerine
  • Benim dedemin dedesinin babası hacca yürüyerek gidip gelmiş..yollarda eşkıyalarla boğuşmuş, kafa kesen yam yam araplara, eşkiya suud ailesine haraç vermiş de öyle kurtulmuş.Zaten o zamanlarda giden zor dönüyormuş.Şimdikiler tatile gider gibi gidiyorlar,ne şikayet ediyorlar sanki. Oralarda can verenler hala var ve mezar taşları bile yok,kuma gömüp atıyorlar.Kumda kayıp oluyor.
  • Pazartesi günü ankara medine uçağımdada sorun cıktı saatlerce bekletip sonra otele yerleştirdiler ancak 28 saat sonra hareket edildisuudi arabistan havayolları kendine bi çeki düzen versin
  • Allah yolunda çekilen çiledir diyip beklesinler. Durmak yok gitmeye devam...

Suudi Arabistan'da umre ziyaretini tamamlayan 300 kişilik Türk kafilesi, Türkiye'ye dönmek için geldikleri Medine Havalimanı'nda mahsur kaldı.

Davut Aksoy isimli Türk vatandaşı, dün gece umre ziyaretini tamamlayarak, Suudi Arabistan Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla İstanbul'a dönmek için 20.15'te havalanmaları gerekirken, yerel saat 03.45 olduğu halde havalimanında bekletildiklerini söyledi.

Aksayan seferin ne zaman yapılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini, kafile başkanının konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine ulaştırdığını belirten Aksoy, Suudi yetkililerin kendilerine uçak veya radarda arıza meydana geldiği şeklinde bir açıklamada bulunduğunu bildirdi.

Türk kafilesindeki vatandaşlar, sorunun çözülmesini ve bir an önce Medine'den ülkeye dönmek istediklerini söyledi.

Öğlene doğru uçağa binebilecekler

Kafilenin bugün öğle saatlerine doğru Türkiye'ye hareket edebilecekleri bildirildi.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ve Diyanet İşleri Başkanlığı Medine Sorumlusu Nevzat Ünal'dan alınan bilgiye göre, yetkililerle yapılan görüşmelere ve tüm girişimlere rağmen uçakta meydana gelen arıza giderilemedi ve yerine yeni bir uçak temin edilemedi.

İran'dan Medine'ye gelen Suudi Havayolları'na ait bir uçağın Türk kafileyi taşıyabileceği haberinin alındığı, ancak bu kez de pilot ve diğer uçuş ekibinin bulunamadığı belirtildi.

Başkonsolos Özer, gece boyunca Suudi makamları ile problemin giderilmesi için temaslarda bulunurken, uçağın ancak bugün öğle saatlerine doğru hazır olabileceği kaydedildi.

Bu arada Nevzat Ünal dün akşam saatlerinde Medine Havalimanı'na getirilen 300 kişilik kafilenin Medine'deki otellere yerleştirilmesi için çalışma yapıldığı, ancak umre yoğunluğu nedeniyle bunun mümkün olmadığını söyledi.

Dün geceden bu yana Medine Havalimanı'nda bulunan Türk yolculardan rahatsızlananlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Medine Havalimanın'da pasaport kontrolünden geçirilen 300 kişilik Türk kafilesi, uçağa biniş noktasındaki salonda beklemeye devam ederken, diğer ülkelere giden yolcuların da aynı yerden geçiş yapmasının ayrıca sıkıntı oluşturduğu ifade edildi.

Aralık ayı başında açılan umre dönemi dolayısıyla şu ana kadar Suudi Arabistan'a yaklaşık 2 milyona yakın ziyaretçi geldi. Özellikle Mekke ve Medine'deki otellerde doluluk oranı yüzde 100'ü buluyor.

HAVALİMANINDA MAHSUR KALDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ahhaha ~ 10 yıl önce
kesin onur air in uçağıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
donunda ıslaklık görsen onurair den bilicen.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arap havayollarının vazgeçilmez akibeti. Al birinden vur diğerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaya gidilir ~ 10 yıl önce
Benim dedemin dedesinin babası hacca yürüyerek gidip gelmiş..yollarda eşkıyalarla boğuşmuş, kafa kesen yam yam araplara, eşkiya suud ailesine haraç vermiş de öyle kurtulmuş.Zaten o zamanlarda giden zor dönüyormuş.Şimdikiler tatile gider gibi gidiyorlar,ne şikayet ediyorlar sanki. Oralarda can verenler hala var ve mezar taşları bile yok,kuma gömüp atıyorlar.Kumda kayıp oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sud zede ~ 10 yıl önce
Pazartesi günü ankara medine uçağımdada sorun cıktı saatlerce bekletip sonra otele yerleştirdiler ancak 28 saat sonra hareket edildisuudi arabistan havayolları kendine bi çeki düzen versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi bakalım ~ 10 yıl önce
Allah yolunda çekilen çiledir diyip beklesinler. Durmak yok gitmeye devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000