23 Eylül 2021, Perşembe 12:55:05

Havalimanında insanlık dramı!

ABD’nin Texas eyaletinden ülkelerine sınır dışı edilen yüzlerce Haitili, başkent Port-au-Prince’da bulunan havalimanına vardıkları tahliye uçağına yeniden binmeye çalışınca kaos çıktı.
  • Türkiyeye her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan amerikanın yüzü budur işte. Onların Türkiyedeki "yok şöyle medeniler, yok böyle saygılılar" diyen yalakaları iyi okusun bu haberi. Türkiye savaştan kaçan milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Üzerimize düşeni yaptığımız için vicdanımızın rahatlığı maddi değerlerle ölçülemez. Bunu materyalist batılılar algılıyamaz.
  • Abd kendisine göre doğrusunu yapıyor,ülkesini koruyor ancak asıl suçlu insanlarının çareyi ülkelerinden kaçmakta bulup da orada köprü altındaki bir kampta kaçak şekilde yaşamak zorunda bıraktıran Haiti yönetimidir başkası değil...
  • ama kalbim kırıldı hani medeniyet hani insanlik hani cagdas... haaa pardon onu Türkiye için diyorduk dimi haber amarigaymis so sorry :))
  • Joe Biden yönetimi :)))

ABD’nin Texas eyaletinden ülkelerine sınır dışı edilen yüzlerce Haitili, başkent Port-au-Prince’da bulunan havalimanına vardıkları tahliye uçağına yeniden binmeye çalışınca kaos çıktı.

ABD'nin Texas eyaletindeki Del Rio köprüsünün altındaki bir kampta binlerce kişinin kaçak bir şekilde yaşadığının ortaya çıkmasının ardından Joe Biden yönetimi, Haitilileri sınır dışı etme kararı aldı. Yüzlerce Haitili zorla uçaklara bindirilerek, ülkelerine gönderildi.

Haitilileri, Texas'tan tahliye eden uçağın Salı günü sabah saatlerinde Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'da bulunan havalimanına inmesiyle havalimanında kaos hakim oldu. Uçağın inmesinin ardından çekilen görüntüler, yaşanan kaos ve insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi. Sınır dışı edilen Haitililer, Texas'a geri dönebilmek adına getirildikleri uçağa yeniden binmeye çalıştı. O anlar ise saniye saniye kaydedildi. Havalimanı polisinin müdahale etmediği ifade edilen anlarda mürettebat ise çareyi kapıları kapatmakta buldu. Uçağının kapısının önüne yerleştirilen merdivene yaklaşan Haitilileri engelleyen görevliler, zor anlar yaşadı.

Öte yandan, tahliye edilen Haitililerin kişisel eşyaları da uçaktan havalimanının ortasına fırlatıldı. Haitililer, beyaz poşetlere konulduğu dikkat çeken kişisel eşyalarını tek tek arayarak bulmaya çalıştı.

Havalimanında insanlık dramı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

gerçek yüzleri ~ 3 yıl önce
Türkiyeye her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan amerikanın yüzü budur işte. Onların Türkiyedeki "yok şöyle medeniler, yok böyle saygılılar" diyen yalakaları iyi okusun bu haberi. Türkiye savaştan kaçan milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Üzerimize düşeni yaptığımız için vicdanımızın rahatlığı maddi değerlerle ölçülemez. Bunu materyalist batılılar algılıyamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim ne derse desin ~ 3 yıl önce
Abd kendisine göre doğrusunu yapıyor,ülkesini koruyor ancak asıl suçlu insanlarının çareyi ülkelerinden kaçmakta bulup da orada köprü altındaki bir kampta kaçak şekilde yaşamak zorunda bıraktıran Haiti yönetimidir başkası değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ~ 3 yıl önce
Zayıf ülkeleri sonuna kadar sömürüp, kaynaklarını çalan emperyalist ülkelerin hiç suçu yok.
aaa ~ 3 yıl önce
ama kalbim kırıldı hani medeniyet hani insanlik hani cagdas... haaa pardon onu Türkiye için diyorduk dimi haber amarigaymis so sorry :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 3 yıl önce
Joe Biden yönetimi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000