17 Haziran 2010, Perşembe 08:44:11

Havalimanında grev kabusu!

Norveç’te havaalanlarında çalışan güvenlik elemanlarının grevi yolcuları perişan etti. Pazartesi günü 1.003 güvenlik elemanı tarafından başlatılan greve 1.456 kişi daha dahil olunca grev yapan güvenlikçi sayısı 2 bin 459’a yükseldi.
  • Calisanlarin haklarinin verildigi bu sosyal ve cagdas ulkeye bir kez daha bravo...
Grev yüzünden Kristiansand, Örsta/Volda, Kristiansund, Harstad/Narvik, Lakselv, Haugesund, Förde, Molde, Stokmarknes ve Hammerfeast havaalanlarında uçuşlar iptal edildi. Oslo Havaalanı'nda ise, az sayıda güvenlik personelinin çalışması nedeniyle güvenlik kontrolleri sırasında uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer Oslo’dan uçacak yolcuların uçuş saatinden çok önce havaalanına gelmeleri tavsiyesinde bulundular.

İşçiler taşınamadı

Oslo Havaalanı sözcüsü Jo Kobro, "Kontrollerin çabuk yapılması için elimezden gelen gayreti gösteriyoruz" derken grev yüzünden Kuzey Denizi'ndeki petrol platformlarında çalışan 300 kişinin de işine gidemediği bildirildi. Grev nedeniyle havaalanlarında mahsur kalan yolcuların alandaki restoran ve barları doldurduğu, bankamatiklerde para kalmadığı bildirildi. Güvenlikçilerin grevi sadece havaalanlarını etkilemedi. Ülke çapında, resmi daireler, müzeler, özel kuruluşlar, alışvariş merkezleri, paralı yollar gibi özel güvenlik şirketlerinin sorumluluğu altında olan tüm yerlerin grevden etkilenmeye başladığı bildirildi.

Norveç Servis Sektörü Çalışanları Sendikası NHO sözcüsü Erna Hagensen, işverenler ve sendika arasında önceki gün yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamadığını, güvenlik elemanlarının ücret artışı ve iş koşullarının daha da iyileştirilmesi konusunda taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi.
Havalimanında grev kabusu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Calisanlarin haklarinin verildigi bu sosyal ve cagdas ulkeye bir kez daha bravo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000