05 Şubat 2011, Cumartesi 12:07:04

HAVALİMANINDA ÇİN İŞKENCESİ!

Voleybolda ülkemize erkeklerde ilk kez Avrupa Kupası kazandıran Arkasspor'a Rus Polisi, havalimanında adeta eziyet çektirdi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Biz burada kolaylık sağlıyoruz. O güzellikleri sorunsuz ve zahmetsizce ülkemize davet edip buyur ediyoruz. Haa güvenliklerinden kendileri sorumlu onlar tabii. Ama zaten geliş amaçları belli, güvenlik ikinci planda. "yuuz dalır" derken güvenliğe pek aldırış ettikleri yok :)))))))))))
  • Efsane oldun sen artık kutlarım. Yakında ekşisözlük' te filan çıkarsın. Ama karışmam bak bünyenle ilgili fizyolojik ve tıbbi yorumlar, üvey baban, enişten ve hatta damadın olmak ve hatta hatta seninle ömür boyu mutlu bir erkek erkeğe birliktelik kurmak isteyenlerin yorumları filan epey meşgul edecektir seni. Bakarsın sahnelere de adım atarsın. Ama kutlarım yine de. Eeee marka olmak kolay değil bu zamanda.
  • Bu haberi duyar duymaz ta en başından ve takımın yorgun olduğunu düşünerekten bu maça Rus iddiasında(burada tek maç) 1.55'ten 100.000 ruble(3500 dolar) oynadım. Maddi açıdan kar oldu...Rusya kendi güvenliğini ön safhada tutmak için son derece normal prosedür uygulamıştır..Darısı Türkiye gibi siyasette 10.sınıf ülkelerin başına......
  • bu ilk ve son olay değil.rus her hangi takım buraya müsabakaya gelince havaalanında onları konsolosluktan mutlaka diplomat karşılıyor ki bir sorun çikınca hemen müdahale etsin.bizim takımların başına rusyada bu tip olaylar hep geliyor.ve bugune kadar bizim dış işlerinin bunları bildiği halde hiç ama hiç müdahale olmiyor nedense.çokmu zor her hangi bir türk takımı rusyaya gelince bir diplomatı görevlendirmek ha?
  • Arkadaşlar gene tekrarlıyorum başkalarının bize yaptığını bizimde onlara yapmamız tabi ki bizlere yakışmaz ama artık bu prim yapmıyor, şayet bu ülkenin yetkili makanları benim dediklerimi yapsalar emin olun ki bu ülkenin ve insanlarının her yerde kıymeti artar bir alman bana siz ülke olarak işi bilmiyorsunuz burası bizim ülkemiz olsa biz ilk önce 1000 euro alırdık ondan sonra vize vermeyi düşünürdük dedi. Adam hala ülkemizin yabancıları ( özelliklede batı ülkelerini buna Almanya'da dahil ) içeriye buyur etmesine gülüyor komik buluyor bir ülke nasıl olurda herkezi içeri alır bunun açıklamasını bile ben kabul etmem diyor pasaport polislerinin bile yüzlerine bakıyorum bir şevkat , bir merhamet, burası TÜRKİYE artık hazmedemiyorum bunu
  • Elbette eksiğim, yanlışım, hatam olacak. Önemli olan herkesin olaylara yapıcı yaklaşmak.
  • Adamlar yapmadıklarımızı yapıyor hatta filmini çekiyorlar. Bizi batıran bu kahrolası iyiliğimiz. Yapacaksın arkadaş, sana ne yapılırsa aynısını yapacaksın. Sağ yanağına vurana solu da uzatan artık enayi kabul ediliyor.
  • Benden Ilya'ya tam destek. 20 yıldan fazla yurtdışında muhtelif ülkelerde yaşadım(hemde Avrupa Ülkelerinde). Diğer kıtalara da çok seyahatlerim oldu.Muhtelif özel ve resmi şirket ve kuruluşların orta ve üst seviye yöneticileriyle bir çok temasım oldu.Benim kesin kanaatim şudur ki yabancı ülke makamlarının (istisnasız tamamının) anlayacakları bir tek lisan vardır o da mütekabiliyet esasıdır. Hemen,hemen tüm lisanlarda da bunun karşılığı vardır. Reciprocity,die Gegenseitigkeit,réciprocité vs. Bazı lisanlarda buna dair atasözleri de vardır. Örneğin, wie du mir so ich dir gibi,mendakkadukka gibi.Yabancıların uluslararası ilişkide anlayacakları tek bir lisan vardır"Mütekabiliyet".O zaman kafalarına dank etmekte ve geri dönüş yapmaktadırlar.
  • Dönseydiniz o zaman ordan hemen. Kalmanız hata. Rusya kendini ne sanıyor anlamıyorum. Baktılar çocuklar son zamanlarda esmer doğuyor, kıllandılar belli ki.

GM Capital Challenge Cup çeyrek final ilk maçı için Rusya'nın kuzeyindeki Novy Urengoy şehrine giden mavi-beyazlılar, hem 3-1'lik yenilgi aldı hem de görülmemiş muameleyle karşılaştı. Aktarmalarla 16 saat süren İstanbul-Moskova-Novy Urengoy yolculuğundan sonra 7 kez pasaport kontrolünden geçen Arkasspor kafilesi, havalimanı yabancılar şubesinde 1.5 saat anlamsızca bekletildi.

30 bin nüfuslu şehirde otel olmasına rağmen işçilerin kaldığı misafirhanede konaklatılan kafileye ilk gün maçın oynanacağı salonda antrenman izni verilmedi. Eksi 30 derece soğukta dışarıda çalışamayan voleybolcular misafirhanenin kolidorunda açma-germe yaparak günü geçiştirdi. Maçtan birgün önce salona girebilen mavi-beyazlılar burada da pasaport kontrolüyle karşılaştı. Rus polisi aniden salona girerek oyuncuların pasaportlarını tek tek inceledi. Yemek konusunda da sıkıntı yaşayan Arkasspor'a domuz eti ikram edilmesi sabırları taşırdı.

Arkasspor Genel Koordinatörü Yaşar Ergün, İzmir'e gelen tüm yabancı takımlara Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunduklarını ancak Rusya'da beklemedikleri bir muameleyle karşılaştıklarını söyledi. Pasaport kontrolünden bıktıklarını belirten Ergün, "Havalimanında 1.5 saat bekletildik. Antrenmanda dahi kontrol yapıldı. Yemekler ve kaldığımız yer çok kötüydü. Antrenman konusunda bize kimse yardımcı olmadı" dedi.

HAVALİMANINDA ÇİN İŞKENCESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz burada kolaylık sağlıyoruz. O güzellikleri sorunsuz ve zahmetsizce ülkemize davet edip buyur ediyoruz. Haa güvenliklerinden kendileri sorumlu onlar tabii. Ama zaten geliş amaçları belli, güvenlik ikinci planda. "yuuz dalır" derken güvenliğe pek aldırış ettikleri yok :)))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Efsane oldun sen artık kutlarım. Yakında ekşisözlük' te filan çıkarsın. Ama karışmam bak bünyenle ilgili fizyolojik ve tıbbi yorumlar, üvey baban, enişten ve hatta damadın olmak ve hatta hatta seninle ömür boyu mutlu bir erkek erkeğe birliktelik kurmak isteyenlerin yorumları filan epey meşgul edecektir seni. Bakarsın sahnelere de adım atarsın. Ama kutlarım yine de. Eeee marka olmak kolay değil bu zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi duyar duymaz ta en başından ve takımın yorgun olduğunu düşünerekten bu maça Rus iddiasında(burada tek maç) 1.55'ten 100.000 ruble(3500 dolar) oynadım. Maddi açıdan kar oldu...Rusya kendi güvenliğini ön safhada tutmak için son derece normal prosedür uygulamıştır..Darısı Türkiye gibi siyasette 10.sınıf ülkelerin başına......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ilk ve son olay değil.rus her hangi takım buraya müsabakaya gelince havaalanında onları konsolosluktan mutlaka diplomat karşılıyor ki bir sorun çikınca hemen müdahale etsin.bizim takımların başına rusyada bu tip olaylar hep geliyor.ve bugune kadar bizim dış işlerinin bunları bildiği halde hiç ama hiç müdahale olmiyor nedense.çokmu zor her hangi bir türk takımı rusyaya gelince bir diplomatı görevlendirmek ha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar gene tekrarlıyorum başkalarının bize yaptığını bizimde onlara yapmamız tabi ki bizlere yakışmaz ama artık bu prim yapmıyor, şayet bu ülkenin yetkili makanları benim dediklerimi yapsalar emin olun ki bu ülkenin ve insanlarının her yerde kıymeti artar bir alman bana siz ülke olarak işi bilmiyorsunuz burası bizim ülkemiz olsa biz ilk önce 1000 euro alırdık ondan sonra vize vermeyi düşünürdük dedi. Adam hala ülkemizin yabancıları ( özelliklede batı ülkelerini buna Almanya'da dahil ) içeriye buyur etmesine gülüyor komik buluyor bir ülke nasıl olurda herkezi içeri alır bunun açıklamasını bile ben kabul etmem diyor pasaport polislerinin bile yüzlerine bakıyorum bir şevkat , bir merhamet, burası TÜRKİYE artık hazmedemiyorum bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette eksiğim, yanlışım, hatam olacak. Önemli olan herkesin olaylara yapıcı yaklaşmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar yapmadıklarımızı yapıyor hatta filmini çekiyorlar. Bizi batıran bu kahrolası iyiliğimiz. Yapacaksın arkadaş, sana ne yapılırsa aynısını yapacaksın. Sağ yanağına vurana solu da uzatan artık enayi kabul ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benden Ilya'ya tam destek. 20 yıldan fazla yurtdışında muhtelif ülkelerde yaşadım(hemde Avrupa Ülkelerinde). Diğer kıtalara da çok seyahatlerim oldu.Muhtelif özel ve resmi şirket ve kuruluşların orta ve üst seviye yöneticileriyle bir çok temasım oldu.Benim kesin kanaatim şudur ki yabancı ülke makamlarının (istisnasız tamamının) anlayacakları bir tek lisan vardır o da mütekabiliyet esasıdır. Hemen,hemen tüm lisanlarda da bunun karşılığı vardır. Reciprocity,die Gegenseitigkeit,réciprocité vs. Bazı lisanlarda buna dair atasözleri de vardır. Örneğin, wie du mir so ich dir gibi,mendakkadukka gibi.Yabancıların uluslararası ilişkide anlayacakları tek bir lisan vardır"Mütekabiliyet".O zaman kafalarına dank etmekte ve geri dönüş yapmaktadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dönseydiniz o zaman ordan hemen. Kalmanız hata. Rusya kendini ne sanıyor anlamıyorum. Baktılar çocuklar son zamanlarda esmer doğuyor, kıllandılar belli ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000