11 Haziran 2014, Çarşamba 08:24:24

HAVALİMANINA YABANCI UYRUKLU MİLİTANLAR MI SALDIRDI?

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, Karaçi'deki Uluslararası Cinnah Havalimanı'na saldıranların yabancı uyruklu militanlar olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
  • Adamlar açık açık devamı gelecek demişler. Büyük tehlike. !
  • Asker; Ak-147=keleş

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, Pakistan Ulusal Meclisi'nde pazar günü düzenlenen saldırıya ilişkin parlamenterleri bilgilendirdi.

Saldırının havalimanına iki kilometre mesafedeki eski terminal binasında yapıldığını bildiren Han, şunları belirtti:

"Militanların amacı uçak kaçırmak ve yolcuları rehin almaktı. Havalimanına saldıranların, güvenlik kameraları görüntülerine bakıldığında uzun boylu, beyaz tenli oldukları görülüyor. Bu yüzden yabancı uyruklu olduklarını tahmin ediyoruz. Militanların simaları Pakistanlılardan farklı. Öldürülen militanların cesetleri güvenlik güçlerinin elinde ve kimliklerinin tespiti için DNA testi yapılıyor."

Çatışmanın yaklaşık iki saat sürdüğünü ve 7 militanın öldürüldüğünü belirten Han, "Diğer 3 militan ise askerlerin onlara yaklaşmaya çalıştığı esnada kendilerini havaya uçurdu. Militanlar AK-47, el bombaları, roket ve ağır silahlar taşıyordu. Kayıplarımızdan ötürü çok üzgünüz ancak militanlar uçak kaçırmak ve yolcuları rehin almak gibi hedeflerine ulaşamadılar. Operasyon sırasında tank kullanılmadı sadece zırhlı araç kullanıldı" diye konuştu.

Pakistan'ın en büyük kenti Karaçi'nin Uluslararası Cinnah Havalimanı'na geçen pazar günü bomba ve ağır silahlarla saldırı düzenlenmiş, 10 militanın öldürüldüğü olayda, güvenlik görevlisi ve havalimanı çalışanı toplam 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Pakistan Talibanı daha sonra saldırıyı üstlenerek devamının geleceği tehdidinde bulunmuş, hükümet ile açık savaş halinde olduklarını deklare etmişti. 

HAVALİMANINA YABANCI UYRUKLU MİLİTANLAR MI SALDIRDI?

Yorumlar

Devam gelecek ~ 10 yıl önce
Adamlar açık açık devamı gelecek demişler. Büyük tehlike. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asker; Ak-147=keleş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000