03 Ocak 2017, Salı 09:20:34

Havalimanına intihar saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanı yakınındaki bir güvenlik noktasında belirli bir aralıkla iki patlama meydana geldi.
  • Islam ulkeler bombalaniyor ama bati askerleri ve terroristler dolu.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanı yakınındaki bir güvenlik noktasında belirli bir aralıkla iki patlama meydana geldi. Polis yetkilileri intihar bombacısının arabayla yaklaştığı kontrol noktasında gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Polis yetkilisi Muhammed Hüseyin, yaptığı açıklamada, Mogadişu uluslararası havalimanı yakınlarındaki güvenlik noktasındaki arama sırasında bir aracın infilak ettiğini belirtti. 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu aktarılırken kontrol noktasına yaklaşan arabanın patlayıcı yüklü olduğu kaydedildi.

Belirli bir sürenin geçmesinin ardından aynı noktada ikinci bir patlamanın yanı sıra çatışma seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Afrika Birliği Barışı Koruma Misyonu ve BM karargahının yanı sıra genel olarak yabancı misyonerlerin kaldığı Peace (Barış) Oteli'ne yakın bir noktada meydana gelen patlamanın çevredeki birçok binada hasara yol açtığını söyledi.

EL ŞEBAB ÜSTLENDİ

Saldırının üzerinden yaklaşık bir saat geçmesinin ardından El Kaide bağlantılı terör örgütü El Şebab'ın saldırıyı üstlendiği açıklandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Somali’de Mogadişu Havalimanı'nın girişindeki kontrol noktasına bugün (2 Ocak 2017) öğle saatlerinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda 10’un üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Somali’de barış ve istikrarın tesisi yönünde önemli adımların atılmakta olduğu bir dönemde gerçekleştirilen bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörizmle mücadelede dost ve kardeş Somali halkına ve hükümetine desteğini kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

Havalimanına intihar saldırısı

Yorumlar

M. ~ 7 yıl önce
Islam ulkeler bombalaniyor ama bati askerleri ve terroristler dolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000