02 Kasım 2013, Cumartesi 15:29:14

HAVALİMANINA GİRDİ VE MERMİ YAĞDIRDI!

Los Angeles Havaalanı'ndaki saldırıyı hükümet karşıtı 23 yaşındaki Cianci'nin gerçekleştirdiği, olayda ölen güvenlik görevlisinin adının ise Gerardo Hernandez olduğu ortaya çıktı.

Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nda meydana gelen saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şahsın New Jersey doğumlu 23 yaşındaki Paul Anthony Cianci olduğunu açıkladı. Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 39 yaşındaki Gerardo Hernandez olduğu kaydedildi. Saldırı sırasında göğsünden birden fazla vurularak gözaltına alınan Cianci'nin olayı yarı otomatik AR-15 tüfek ile gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, siyah kıyafetli saldırgan, Los Angeles Uluslararası Havalimanı 3. Terminaline tüfek ve mermileri koyduğu çantayla geldi. Ulaştırma Güvenliği İdaresi çalışanı güvenlik görevlilerini hedef alan Cianci, silahını çantadan çıkarttıktan hemen sonra ateş etmeye başladı.

İdare personelinden Hernandez'i öldüren saldırgan, üçünü de yaraladıktan sonra göğsünden birden fazla kez vurularak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınarak hastaneye kaldırılan saldırganın çantasından 100'den fazla kullanılmamış mermi çıktı.

Polis, olayın ardından havaalanı genelinde geniş çaplı arama yaptı. İçine kapanık birisi olduğu ifade edilen Cianci'nin, olayı tek başına gerçekleştirdiğini sanılıyor.

Hükümet karşıtı olduğu bilinen Cianci'nin, New Jersey doğumlu olduğu ve Los Angeles'da yaşadığı kaydedildi. Annesi Susan'ı birkaç yıl önce kanser nedeniyle kaybeden saldırganın, kısa bir süre önce intihar girişiminde bulunduğu ve bu nedenle evine polisin gittiği ortaya çıktı.

Uzun süre kaos yaşanan ve yoğun güvenlik önlemleri uygulanan havaalanındaki yüzlerce uçuş olaydan etkilendi. Saldırıyla, 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarından sonra kurulan Ulaştırma Güvenliği İdaresi, 12 yıllık geçmişi boyunca ilk kez görev başında bir elemanını saldırı sonucu kaybetmiş oldu. ABD Başkanı Barack Obama'nın da saldırıyla ilgili bilgilendirildiği açıklandı.

HAVALİMANINA GİRDİ VE MERMİ YAĞDIRDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000