18 Şubat 2015, Çarşamba 08:05:18

HAVALİMANINA BOMBALI SALDIRI

Libya'nın El-Cebelu'l-Garbi iline bağlı Ez-Zintan ilçesindeki havaalanının savaş uçakları tarafından bombalandığı bildirildi.

Zintan Havaalanı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının havaalanını bombaladığı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Saldırının, havaalanında bekleyen yolcular arasında paniğe neden olduğu ifade edilen açıklamada, Derne'ye yapılacak uçak seferi ile bölgede mahsur kalan ve güvenlik nedeniyle tahliye edilmeyi bekleyen, arasında Mısır vatandaşlarının da bulunduğu kişileri taşıyacak uçak seferinin iptal edildiği aktarıldı.

Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren savaş uçaklarının hangi gruba ait olduğu konusunda ise bilgi sahibi olunmadığı kaydedildi.
Devrimin ardından siyasi istikrarın bir türlü sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla hareket eden Trablus yönetimince engellenmişti.
Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği "Fecr-i Libya Koalisyonu" ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar halen sürüyor.

HAVALİMANINA BOMBALI SALDIRI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000