22 Ocak 2015, Perşembe 14:43:24

HAVALİMANI YENİDEN UÇUŞLARA AÇILDI

Yemen'de Husiler'in Cumhurbaşkanlığı muhafızlarıyla çatışmaları ve siyasi gerginliğin tırmanışa geçmesiyle Uluslararası Aden Havalimanı'nda durdurulan uçuş seferleri yeniden başladı.
  • Bu hatlardan çok para kazanıyoruz, Elhamdülillah...

Yemen'in başkenti Sana'da yaşanan olaylar nedeniyle uçuşların durdurulduğu Uluslararası Aden Havalimanı'nda seferlerin yeniden başladığı bildirildi.

Havalimanı emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki önemli kentlerinden Aden'de yer alan ve dün kapanan uluslararası havalimanı, bugün uçuşlara yeniden açıldı. Bu kararın, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Husiler arasında anlaşmaya varılmasının ardından alındığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı. Bu gelişmelerin ardından önceki gün, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği iddia edilmişti.

Ülkenin ikinci büyük havalimanı olarak bilinen Uluslararası Aden Havalimanı'nda, başkent Sana'da yaşanan olaylar nedeniyle dün uçuşlar durdurulmuştu. Gece ise Husi Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Hadi arasında, anayasa taslağında değişikliğe gidilmesi, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderilmesi konularında anlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Ayrıca Husilerin Cumhurbaşkanı Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i serbest bırakma teminatı verdiği ifade edilmişti.

HAVALİMANI YENİDEN UÇUŞLARA AÇILDI

Yorumlar

Güzel ~ 9 yıl önce
Bu hatlardan çok para kazanıyoruz, Elhamdülillah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000