11 Mart 2014, Salı 15:17:03

HAVALİMANI YENİDEN İŞGAL EDİLDİ!

Kırım'daki Simferopol Havalimanı'nın kontrolü yeniden Rusya yanlısı bir grup tarafından ele geçirildi.

Kırım'daki gerginlik sürerken, geçen hafta Rusya yanlısı kişiler tarafından işgal edilen ve 24 saat uçuşlara kapatılan Simferopol Havalimanı'nın kontrolü, sabah saatlerinde yeniden Rusya yanlısı gruplar tarafından ele geçirildi. Kulenin çalışmasına izin vermeyen silahlı grup, havalimanında giriş-çıkışları kontrol ediyor.

Seferler iptal edildi

İstanbul ve Kiev'e yapılması beklenen seferler iptal edildi. Havalimanında görev yapan Kırım güvenlik görevlileri ise basın mensuplarına açıklama yapmadı.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde 27 Şubat 2014'te ulusal simge bulunmayan askeri üniformalı silahlı birlikler parlamento binası ve başbakanlığı ele geçirmişti. Daha sonra Kırım geneline yayılarak Ukrayna güvenlik güçlerinin bina ve tesislerini kuşatan birliklerin Rus askerleri olduğu anlaşılmıştı. Kremlin yönetimi, yarımada genelinde tüm kontrolü elinde tutan güçlerin Rus ordusuyla ilgisi olmadığını, bunların yerel halkın "öz savunma gücü" olduğunu iddia ediyor.

Rusya, Ukrayna ile arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde Kırım yarımadasındaki deniz ve hava üslerinde binlerce asker bulunduruyor. Kiev yönetimi, 27 Şubat'tan bu yana yarımadaya yeni Rus ordu birliklerinin gönderildiğini açıklamıştı.

HAVALİMANI YENİDEN İŞGAL EDİLDİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000