03 Ocak 2014, Cuma 12:53:58

HAVALİMANI YAPIMINDA HIZ KESİLMİYOR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı süren havaalanı inşaatında çalışmalar soğuk havalara rağmen devam ediyor.
  • EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH BİTER
  • 2014 Ün neredeyse Temmuz ayını bitirceZ Havalimanı'ndan ses Seda yok . Kesin Bitiş tarihi hakkında da bir haber veren yok .deseniz he artık başka bahara kaldı ...
  • Valla yuksekova ya cok giden biri olarak havalimani bir harika acaba nisan ayina yetisirmi
  • Bu havaalanını Kastamonu ile falan kıyaslayamazsınız. Benim bildiğim buraya en yakın havaalanı Van karayoluyla 3-4 saat ötede ve ulaşım berbat özellikle kışın. Dolayısıyla yıllardır, insanların ulaşımıda, devletin oraya ulaşmasıda çok rötarlı oldu. Bu havaalanı belkide 20-30 yıl geç yapılıyor. Buraya yapılacak masrafa sadece yolcu taşımacalığı olarak bakmamak gerek. Hakkari Türkiye'de daha ulaşılabilir bir bölge olacaktır. Dilerim bir an evvel hayat geçer. En basitinden şunu düşünün burada devletin ciddi bir askeri mevcudiyeti var, okulları, hastaneleri var, yıllarca herşeyi helikopterle, kamyonla taşıdık buralara şimdi ise direk uçuş. Istanbul'dan çık 2 saate kalmadan oradasın. Başarılar diliyorum.
  • havalimanını valilik mi yaptırıyor acaba. Hakkari de havalimanı inşaatı çalışmaları devam ediyor doğru. Ama bu havalimanına ait ödeneği Valilikmi veriyor ki projede değişiklik yaparak harcama yaptığı yazıyor.
  • Yeni bir Igdir ve Kastamonu geliyor? Hava sartlarini dikkate almayanlar, catiyi yanlis planlayanlar liman acildiginda yok sis yok buz deyip seferleri iptal edebilirler Igdir ve kastamonu gibi.
  • Allah güç kuvvet versin...
  • -25 derece soğukta çalışmak yürek ister, bunu yaşamadan anlamassınız..rusyanın kazan bölgesinde bir fabrika inşatında bulunmuştum geçen sene şu sıralar, soğuk anlatılmaz yaşanır istediğiniz kadar kalın giyinin hiç fark etmez soğuk insana bir işliyor.. ayrıca bu kadar soğukta çimento dökülmesi ciddi problemö donma sorunu var, sonra demirleri, çelikleri, kaynak yapacaksınız doğa şartları ile mücadele çok çetin geçiyor biraz yavaş oluyor ama oluyor..
  • O değil de, uçaklarin iniş kalkışında problem yaşanmaz inşaallah...
  • -25 ve ekip adanadan ...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı süren havaalanı inşaatında çalışmalar soğuk havalara rağmen devam ediyor.

İlçede 3 yıl önce yapımına başlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık gündeme getirilen Yüksekova Havaalanı inşaatında çalışmalar kış mevsiminde de aralıksız devam ediyor. 2014 yılı içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenen havaalanı inşaatının üst yapı şantiyesinde sıfırın altında 25 derecelere varan soğuk havaya rağmen işçiler akşam karanlığına kadar çalışıyor. Proje Müdürü Mimar Süleyman Özbay, sıfırın altında 25 derecelere varan soğukta işçilerin büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özbay, “Şu an çalışmalarını sürdürdüğümüz çatılar, projede teras çatı olarak görünüyordu. Fakat kar yağışının fazla olduğu Yüksekova’da teras çatının uygun olmadığını anladık. Bunun için de Sayın Valimizin katkılarıyla inşaatlarda çatı yapılmasına karar verildi. Neticede eksi 20 derece soğuk bile olsa çatılarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Şu an yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda iki binamızın çatısı tamamen bitti. Diğer binalarda da çalışmalar halen devam ediyor. Şimdilik çatısı yapılmayan sadece iki binamız kaldı. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre havalar bu ayın 25’ine kadar yağışsız görünüyor. Havalar el verdiği sürece çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

İşçilerden Fahret Özdemir ise çalışmalar için Yüksekova halkının büyük bir destek verdiğini belirtti. Ekip olarak Adana’dan geldiklerini belirten Özdemir, “Şu an havalar çok soğuk. Ama büyük bir istekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HAVALİMANI YAPIMINDA HIZ KESİLMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

SEMENDER ~ 10 yıl önce
EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH BİTER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkarili ~ 10 yıl önce
2014 Ün neredeyse Temmuz ayını bitirceZ Havalimanı'ndan ses Seda yok . Kesin Bitiş tarihi hakkında da bir haber veren yok .deseniz he artık başka bahara kaldı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musa ~ 10 yıl önce
Valla yuksekova ya cok giden biri olarak havalimani bir harika acaba nisan ayina yetisirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fizibilite ~ 10 yıl önce
Bu havaalanını Kastamonu ile falan kıyaslayamazsınız. Benim bildiğim buraya en yakın havaalanı Van karayoluyla 3-4 saat ötede ve ulaşım berbat özellikle kışın. Dolayısıyla yıllardır, insanların ulaşımıda, devletin oraya ulaşmasıda çok rötarlı oldu. Bu havaalanı belkide 20-30 yıl geç yapılıyor. Buraya yapılacak masrafa sadece yolcu taşımacalığı olarak bakmamak gerek. Hakkari Türkiye'de daha ulaşılabilir bir bölge olacaktır. Dilerim bir an evvel hayat geçer. En basitinden şunu düşünün burada devletin ciddi bir askeri mevcudiyeti var, okulları, hastaneleri var, yıllarca herşeyi helikopterle, kamyonla taşıdık buralara şimdi ise direk uçuş. Istanbul'dan çık 2 saate kalmadan oradasın. Başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alper ~ 10 yıl önce
havalimanını valilik mi yaptırıyor acaba. Hakkari de havalimanı inşaatı çalışmaları devam ediyor doğru. Ama bu havalimanına ait ödeneği Valilikmi veriyor ki projede değişiklik yaparak harcama yaptığı yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Igdir? ~ 10 yıl önce
Yeni bir Igdir ve Kastamonu geliyor? Hava sartlarini dikkate almayanlar, catiyi yanlis planlayanlar liman acildiginda yok sis yok buz deyip seferleri iptal edebilirler Igdir ve kastamonu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah güç kuvvet versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
-25 derece soğukta çalışmak yürek ister, bunu yaşamadan anlamassınız..rusyanın kazan bölgesinde bir fabrika inşatında bulunmuştum geçen sene şu sıralar, soğuk anlatılmaz yaşanır istediğiniz kadar kalın giyinin hiç fark etmez soğuk insana bir işliyor.. ayrıca bu kadar soğukta çimento dökülmesi ciddi problemö donma sorunu var, sonra demirleri, çelikleri, kaynak yapacaksınız doğa şartları ile mücadele çok çetin geçiyor biraz yavaş oluyor ama oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
O değil de, uçaklarin iniş kalkışında problem yaşanmaz inşaallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11231 ~ 10 yıl önce
O ne ?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
-25 ve ekip adanadan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000