08 Mayıs 2010, Cumartesi 10:36:58

Havalimanı taksicileri isyan bayrağını çekti!

Ercan Havaalanı’ndaki taksiciler, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle büyük tepki içerisinde. Duraklarında elektrik ve su bulunmadığına dikkat çeken taksiciler, “Çalmadık kapı bırakmadık. Sorunlarımızı çözmüyorlar. Bize yönelik yapılanlar maksatlı. Amaçları bizi bitirmek” dedi.
  • Tuvalet yokmuş, elektrik yokmuş. Olsa ne olacak ? Adam mı olacaksınız ? Önce insan olacaksınız. Önce kendi park yerinize sahip çıkacaksınız. Ondan sonra çıkıp konuşacaksınız. İnşallah ercandan gidersiniz. Kıbhas hiç olmazsa adam gibi hizmet veriyor. Ne bağırırlar ne çağırırlar. Siz herkesi rahatsız ediyorsunuz.
  • Siz park yerinize eşinizin dostunuzun arabalarını park ettirin ondan sonra yer yok deyin. Ortalıkta azrail gibi dolaşıp bütün yolcuları hem rahatsız edin hem de bir yandan şikayet edin. Sizden kurtulursak tüm Ercan sokakta göbek atacağız. Ha Atatürk havalimanı taksicileri ha siz. Hiç bir farkınız yok.
  • Turk mentalitesi olsa gerek. Gittigim hicbir havaalaninda bizdeki gibi taxi (ya da Havas) tekelciligi gormedim. Medeni ulkelerde havaalani yapilinca sehir merkezine toplu tasima imkani (metro,tren,otobus) havaalani ile birlikte saglaniyor. Isteyen taxi ile isteyen toplu tasima araclarini kullanarak gidiyor. Bizim havaalanlarinda taxi ya da Havas'a mahkumsun. Son donemde bazi havaalanlarina otobus ve diger hizmetler konulmaya baslandi ama cok yetersiz.
  • Kardeşim birincisi en basitinden bir girne-ercan takisisi 70e giderken bir ercan-girne taksisi aynı yolu 120-140a gidiyor...Türkiye'de havaş var, artık büyükşehirlerde havaş dışında belediyelerde var..aynı mesafeye taksiciler en düşük havaş fiyatı çalışıyor 3-4 kişi toplayıp bakıyor havas 10liramı tamam diyor kisi bası 10liraya götüreyim...kaldı ki Türkiye'de benzin adaya göre 2 katı...Siz orada milleti dolandırırsanız devlette geç olsada kıbhas gibi bir formülü ortaya çıkartır ve destekler...
  • DAKSİCİ MİLLETİ DE OYNATTI HA ? EYİDİR EYİ..
  • Taksi servisi cok pahali Ercan'da. Neden hala sikayet ediyorlar anlamiyorum. Herhangi bir toplu ulasim bile yok ahavaalanindan baska bir yere.

Ercan Havaalanı’nda görev yapan taksiciler, kendilerine yönelik maksatlı bir tutum sergilendiğini belirtti.

Havaalanındaki taksi durağında ciddi altyapı sorunları yaşadıklarına dikkat çeken taksiciler, durağa elektrik ve su çekilmesi için kendilerine sorun çıkarıldığını söyledi.

Ercan Havaalanı’nın yaklaşık 7 yıl önce tadil edildiği dönemde, duraklarında elektrik ve telefon hattının bulunduğunu ifade eden Ercan taksicileri, “Aradan geçen süre zarfında eldekinden de olduk” diye konuştu.

Kıb-Has için yapılan binanın modern olduğunu söyleyen taksiciler, “Kıb-Has’a özel yer kurulmasına rağmen bize uygun bir durak yapılmadı. Elektriğimiz olmadığı için tabela koyamıyoruz. Bize karşı dönen oyunların ne olduğunu az çok biliyoruz” dedi

Eskiden vardı

Hatırlanacağı üzere, Ercan Havaalanı’nda 6-7 yıl önce yapılan tadilattan önce taksi durağının elektriği ve suyu vardı.

Taksiciler, o dönem elektrik, su ve telefon hatlarının olduğunu ifade ederek, yapılan tadilat sonrası eldekini de kaybettiklerine işaret etti.

“Kıb-Has’a ayrıcalık”

Kuruluşunun üzerinden çok uzun bir süre geçmemesine rağmen, havaalanının park yerinde Kıb-Has için modern durak yapıldığını vurgulayan taksiciler, kendilerinin ise barınaktan bozma bir durakta çalıştığını söyledi.

Temizlik yok

Havaalanının park yeri temizliği konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Taksiciler, Değirmenlik Belediyesi’ne vergilerini verdikleri halde park yerinde temizlik yapılmadığını söyledi.

Taksiciler ayrıca, etrafın sigara izmaritleriyle kirletildiğini ve çoğu zaman elde süpürge temizlik yaptıklarını belirtti.

Sivil araçlar dert

Ercan Havaalanı’ndaki taksiciler için 36 araçlık park yeri ayrılmıştı. Bu rakam zaman içinde 24’e düştü. Ancak 24 araçlık park alanı bile, havaalanındaki sivil personelin araçlarıyla işgal edilmiş durumda.

“Yapılanlar maksatlı”

Taksiciler, kendilerine yönelik yapılanların maksatlı olduğuna inandıklarını belirterek, “Biz sıkıntılarımızın çözülmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Ancak kimse yardımcı olmadı. Bu yapılanların ne amaçla yapıldığını biliyoruz. Amaçları bizi bıktırmak ve bitirmek” diye konuştu.

Taksiciler ne dedi?

Cemal Ertuğ:

“Sıkıntımız çok. Özellikle Ercan Havaalanı’nın son halini aldığı 6-7 yıldır ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Burada 36 taksiciyiz. Ancak 36’mızın da sığınacağı bir yerimiz yok. Barınaktan ibaret olan bu durakta elektrik ve suyumuz yok. Telefon hattı da çekmiyorlar. 6-7 yıl önce durağımızda hepsi vardı. Ancak yeni halini aldıktan sonra hepsini söktüler. Değirmenlik Belediyesi de katkı koyarak, Kıb-Has’a çok güzel bir bina yaptılar. Bizi buradan kaldırmak istiyorlar. Bütün yetkililere derdimizi anlattık ama hiçbir adım atılmadı. Çalmadık kapı bırakmadık.”

Celal Güzel:

“Bizim 36 taksi için park yeri var. Bu sayı şu an 24’e düştü. Havaalanının sivil çalışanları da gelip park yerimizi kullanıyor. Kendi araçlarımıza yer bulamıyoruz. Park alanı içerisinde bize bir yer ayırdılar ama onun girişi çıkışı bile doğru dürüst değil. Temizlik de doğru dürüst yapılmıyor. Ortalık sigara izmaritleriyle dolu. Ne CAS’ın ne de Değirmenlik Belediyesi’nin ekipleri temizlik yapıyor. Üstelik de biz belediyeye vergilerimizi de ödüyoruz. Kıb-Has’a yaklaşık 200 bin TL’lik yeni yer yaptılar. Otobüsler kendi alanına gitmiyor ve gelip bizim yanımızda motorlarını çalıştırıyorlar. Çıkan gürültüden de rahatsızız. Bize doğru dürüst bir durak yapmadılar. Ne elektriğimiz var, ne suyumuz ne de telefonumuz. Tuvalet için de havaalanına gidiyoruz. Kimi zaman yolcu kuyruğu kapının dışına kadar çıkar ve biz tuvaletimizi yapmak için o kuyrukta sıra bekliyoruz.”

Kemal Beyaz:

“Sözde gelen turistlere, ülkenin aynası olan bir havaalanında berbat bir barakada çalışıyoruz. Telefon, elektrik, su yok. Dolayısıyla bu durağın içinde oturmamız pek mantıklı olmuyor. 36 araçlık park yerimizi 24’e düşürdüler. Zaten şu an çalışanlar, çoğu park alanına kendi araçlarını park edip kaçıyor. Park alanının temizliğinden kimse sorumlu değil. Etrafı pislik götürüyor. Belediye ve CAS temizlik yapmıyor. Biz kendi çabamızla etrafı temizlemeye çalışıyoruz. Üstelik belediyeye yüksek vergi ödediğimiz halde, elde süpürge etrafı temizliyoruz. Kıb-Has’a özel yer kurulmasına rağmen bize uygun bir durak yapılmadı. Elektriğimiz olmadığı için tabela koyamıyoruz. Bize karşı dönen oyunların ne olduğunu az çok biliyoruz.”

Kenan Büyüktepe:

“KKTC’deki bir hemen hemen birçok durakta, elektrik, su, telefon hattı ve kahve makinesi falan var. Bizim burada hiçbiri yok. Bu kulübeyi de bize Altınbaş hediye etti. Ercan Havaalanı 6-7 yıl önce tadil edilmeden önce her şeyimiz vardı. Ancak eldekini de kaybettik. Yolcu dışarı çıktığında, güzel tabelalı bir durak görmüyor. İnsanların yanına gidip taksi isteyip istemediklerini soruyoruz.”

(Havadis Kıbrıs)
 

Havalimanı taksicileri isyan bayrağını çekti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tuvalet yokmuş, elektrik yokmuş. Olsa ne olacak ? Adam mı olacaksınız ? Önce insan olacaksınız. Önce kendi park yerinize sahip çıkacaksınız. Ondan sonra çıkıp konuşacaksınız. İnşallah ercandan gidersiniz. Kıbhas hiç olmazsa adam gibi hizmet veriyor. Ne bağırırlar ne çağırırlar. Siz herkesi rahatsız ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz park yerinize eşinizin dostunuzun arabalarını park ettirin ondan sonra yer yok deyin. Ortalıkta azrail gibi dolaşıp bütün yolcuları hem rahatsız edin hem de bir yandan şikayet edin. Sizden kurtulursak tüm Ercan sokakta göbek atacağız. Ha Atatürk havalimanı taksicileri ha siz. Hiç bir farkınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turk mentalitesi olsa gerek. Gittigim hicbir havaalaninda bizdeki gibi taxi (ya da Havas) tekelciligi gormedim. Medeni ulkelerde havaalani yapilinca sehir merkezine toplu tasima imkani (metro,tren,otobus) havaalani ile birlikte saglaniyor. Isteyen taxi ile isteyen toplu tasima araclarini kullanarak gidiyor. Bizim havaalanlarinda taxi ya da Havas'a mahkumsun. Son donemde bazi havaalanlarina otobus ve diger hizmetler konulmaya baslandi ama cok yetersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardeşim birincisi en basitinden bir girne-ercan takisisi 70e giderken bir ercan-girne taksisi aynı yolu 120-140a gidiyor...Türkiye'de havaş var, artık büyükşehirlerde havaş dışında belediyelerde var..aynı mesafeye taksiciler en düşük havaş fiyatı çalışıyor 3-4 kişi toplayıp bakıyor havas 10liramı tamam diyor kisi bası 10liraya götüreyim...kaldı ki Türkiye'de benzin adaya göre 2 katı...Siz orada milleti dolandırırsanız devlette geç olsada kıbhas gibi bir formülü ortaya çıkartır ve destekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAKSİCİ MİLLETİ DE OYNATTI HA ? EYİDİR EYİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Taksi servisi cok pahali Ercan'da. Neden hala sikayet ediyorlar anlamiyorum. Herhangi bir toplu ulasim bile yok ahavaalanindan baska bir yere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000