20 Şubat 2019, Çarşamba 09:38:58

Havalimanı taksi ihalesinde dudak uçuklatan rakam!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından Denizli Havalimanı için düzenlenen taksi ihalesinde ortaya çıkan rakam dudak uçuklattı!
  • Helal olsun DHMİ ye ve müdüre. Taksiciler de adam akıllı is yapsınlar. Taksici esnafından ne beklenirdi zaten. Herkes kuralına uyacak. Ayrıca teklifi taksiciler odası vermiş. Demek ki o kadar kazanıyorlar
  • DHMi ikiye ayrılacak mis ya özelleştirme olacakmış işletme de nereden para kazanacak normal bu fiyatlar hatta ben olsam nizamiye girişinde taksi giriş parası havalimanı na yolcu girdi giriş parası tuvaletlerden para her taraftan para alırım işletme nasıl kazanacak uçağa binerken bir bakın ne kadar vergi kesiliyor ne parası bu diye soran yok özel firma DHMİ de ozellesirse her yerden para alması lazim
  • yandı müşteri kaz misali yol.
  • Eski taksiler zaten yolcu bulamadığından taksi dolmuş yapıyordur. Adam direk yolcu bulsa niye uğraşsın ayrıca madem ihale yeniliycen hemen yap ondan sonra eskiyi iptal et. Milleti neden magdur ediyorsun.
  • Taksiciler artik antalya uzerinden tasirlar yolculari. Aylik 28.000 arti kdv. Bedava havayla calissa taksi bu kadar kazanamaz.
  • Her taksi günde 1100 tl dhmi ye ödeyecek. 1100 tl ciro yapmaz ki orada günlük bir taksi. Arac yıpranma payı kasko trafik sigortası cezalar şöfer yövmiyesi plaka sahibi ne kira arada ki diger yiyiciler.... eeee nasil ölçek bu iş garı. Kokusu çıkar yakında var bir iş bunda
  • İptal olur bu ihale. Yolcular da perişan olmaya devam ederler.
  • denizli nin tüm horozları nı dünyaya satsalar bu para ödenmez.
  • Bir taksinin sırf dhmi kirası için günlük 1100 tl ödemesi gerekiyor. Şöfer parası, benzini, plaka sahibinin parası, araç yıpranma payı, kasko sigorta vergi derken en az günlük 2000 tl den fazla ciro yaparsa belki kar yaparlar. Istanbul da bile bu ciro mümkün olmuyor. Bu işin içinde kara para aklama işi olabilir. Rakam mantık dışı. Araştırılması gerekiyor
  • Her taksi günlük yaklasik 1000 lira kira ödeyecek demektir bu. Kirayı ve yakıt parasını çıkartmak ve üzerine bir de para kazanmak içinse günlük en az 2000 lira toplaması lazım. Şehir merkezine 200 liraya yolcu taşısa bile günlük en az 10 sefer demektir bu. 10 taksi 100 sefer yapar. Uçak yolcusunun ortalama taksi kullanım yüzdesi bellidir. Bu havaalanı günde 100 taksi müşterisi verir mi? Madem o kadar yolcu var, denizliye uçuş niye yok? Pis işler dönüyor sanırım.

2 taksi kooperatifinin karşı karşıya geldiği ihalede rekabet o kadar yüksek doza çıktı ki, fiyatlar ise uçtu. Havalimanında daha önce görev yapan kooperatif taksi başına aylık 600 lira öderken, ihaleyi kazanan Ortaçeşme Taksi Kooperatifi rakamı 28 bin liraya çıkararak çekişmeli ihaleyi kazandı. Havalimanında görev yapacak kooperatifin 10 taksisi ayda DHMİ’ye 280 bin lira artı KDV yani toplamda 330 bin 400 lira ödeme yapacak. Yıllık rakam ise 3 milyon 964 bin lira olunca rakamın yüksekliği ise Denizli’de taksici camianın ağzını açık bıraktı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetmişti. Dolayısıyla taksiler terminal önüne kadar yolcu bırakabiliyor ama havalimanına inen yerli ve yabancı yolcuyu alamıyordu. Alan taksilere de cezalar yağdı. Mecburiyet nedeniyle taksiciler, havalimanı nizamiye kapısının önüne çıktı, yolcularda 500 metre terminal önünden nizamiye önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı. Bu durum Denizli’de STK’lar, iş dünyası ve yolcuların büyük tepkisine neden oldu. Hatta son dönemde taksicilerin tamamen yolcu almaları engellendi. Ciddi anlamda mağduriyetin yaşandığı havalimanında DHMİ Genel Müdürlüğü taksi ile ilgili yeni dönemi başlatacak ihale tarihi duyurdu.

İHALEDE RAKAMLAR HAVADA UÇTU

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü de, Çardak Havalimanında taksi hizmetini yeni ihaleye çıkacağı tarihi 19 Şubat 2019 olarak duyurdu, şartlarını açıkladı. İhale; DHMİ Denizli Çardak Havalimanı Müdürlüğünde gerçekleştirildi. İhaleye Pamukkale Taksi Kooperatifinin başvurusu kabul edilmezken Ortaçeşme Taksi Kooperatif ile Havataş Taksi Kooperatifinin başvuruları kabul edildi. Ancak ihale çok çekişmeli geçti. Biranda 600 liradan başlayan rakamlar binlerce liraya ulaştı. Son olarak 27 bin 600 lirada kalan Havataş Taksi Kooperatifinin teklifinin üzerine 28 bin liraya rakamı yükselten Ortaçeşme Taksi Kooperatifi ihaleyi kazanmayı başardı.

Havalimanından uzaklaştırılmadan önce Pamukkale Taksi Kooperatifinin ayda taksi başına 600 lira ödediği bir ortamda artık Ortaçeşme Taksi Kooperatifi taksi başına 28 bin lira para ödeyecek. Havalimanında görev yapacak kooperatifin 10 taksisi ayda DHMİ’ye 280 bin lira artı KDV yani toplamda 330 bin 400 lira ödeme yapacak. Yıllık rakam ise 3 milyon 964 bin lira olunca rakamın yüksekliği ise Denizli’de taksici camianın ağzını açık bıraktı.

Havalimanı taksi ihalesinde dudak uçuklatan rakam!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Takip ~ 5 yıl önce
Helal olsun DHMİ ye ve müdüre. Taksiciler de adam akıllı is yapsınlar. Taksici esnafından ne beklenirdi zaten. Herkes kuralına uyacak. Ayrıca teklifi taksiciler odası vermiş. Demek ki o kadar kazanıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşletme ~ 5 yıl önce
DHMi ikiye ayrılacak mis ya özelleştirme olacakmış işletme de nereden para kazanacak normal bu fiyatlar hatta ben olsam nizamiye girişinde taksi giriş parası havalimanı na yolcu girdi giriş parası tuvaletlerden para her taraftan para alırım işletme nasıl kazanacak uçağa binerken bir bakın ne kadar vergi kesiliyor ne parası bu diye soran yok özel firma DHMİ de ozellesirse her yerden para alması lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 5 yıl önce
yandı müşteri kaz misali yol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolmuş ~ 5 yıl önce
Eski taksiler zaten yolcu bulamadığından taksi dolmuş yapıyordur. Adam direk yolcu bulsa niye uğraşsın ayrıca madem ihale yeniliycen hemen yap ondan sonra eskiyi iptal et. Milleti neden magdur ediyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cilgin taksici ~ 5 yıl önce
Taksiciler artik antalya uzerinden tasirlar yolculari. Aylik 28.000 arti kdv. Bedava havayla calissa taksi bu kadar kazanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka mı bu ~ 5 yıl önce
Her taksi günde 1100 tl dhmi ye ödeyecek. 1100 tl ciro yapmaz ki orada günlük bir taksi. Arac yıpranma payı kasko trafik sigortası cezalar şöfer yövmiyesi plaka sahibi ne kira arada ki diger yiyiciler.... eeee nasil ölçek bu iş garı. Kokusu çıkar yakında var bir iş bunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 5 yıl önce
İptal olur bu ihale. Yolcular da perişan olmaya devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 5 yıl önce
denizli nin tüm horozları nı dünyaya satsalar bu para ödenmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakam mantık dışi ~ 5 yıl önce
Bir taksinin sırf dhmi kirası için günlük 1100 tl ödemesi gerekiyor. Şöfer parası, benzini, plaka sahibinin parası, araç yıpranma payı, kasko sigorta vergi derken en az günlük 2000 tl den fazla ciro yaparsa belki kar yaparlar. Istanbul da bile bu ciro mümkün olmuyor. Bu işin içinde kara para aklama işi olabilir. Rakam mantık dışı. Araştırılması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap basit ~ 5 yıl önce
Her taksi günlük yaklasik 1000 lira kira ödeyecek demektir bu. Kirayı ve yakıt parasını çıkartmak ve üzerine bir de para kazanmak içinse günlük en az 2000 lira toplaması lazım. Şehir merkezine 200 liraya yolcu taşısa bile günlük en az 10 sefer demektir bu. 10 taksi 100 sefer yapar. Uçak yolcusunun ortalama taksi kullanım yüzdesi bellidir. Bu havaalanı günde 100 taksi müşterisi verir mi? Madem o kadar yolcu var, denizliye uçuş niye yok? Pis işler dönüyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denizli ~ 5 yıl önce
Denizli'nin yıllık 550-600,000 yolcusu var. Yaz kış sıklık değişebilir tabi ama sadece İstanbul yönünden günlük 9 geliş, 9 da dönüş olmak üzere 18 uçuş var. Her uçak ortalama 100-120 kişi olsa günlük 1500-2000 arası yolcu yapar ki, düşünülen taksi yolcusu çok rahat çıkar. Zaten bu yolcu sayısı bugüne kadar tutturulamasaydı, ihalede bu fiyat teklif edilmezdi.
Mesut ~ 5 yıl önce
Denizli ye günde 3 thy, 1 Anadolu Jet ve 2 kere de pegasus geliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000