03 Haziran 2013, Pazartesi 08:54:37

HAVALİMANI PROJESİ HER AY ZARAR EDİYOR!

Geçtiğimiz ocak ayında açılışı dördüncü kez ertelenen BER Havalimanı ile ilgili tartışmalar sürüyor. İnşaat çalışmalarının durduğu havalimanı her ay 20 milyon Euro zarar ediyor. Havalimanının açılışının ertelenmesinin sebebinin ise yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlık olduğu belirtiliyor.
  • iki çapulcu kuşu sürememişlermi göllerden :) bizim leylekleri br emirle püskürtürüz yeni meydanimizdan :)
  • Adamlar nelerle uğraşıyor biz ise hala bir sivil havacılık yasamız olmadan yaşıyoruz

Günümüze kadar üç tane havalimanı inşa edilen Berlin’de açılışı defalarca ertelenen BER Havalimanı hala tamamlanamıyor. İnşaat çalışmalarının durduğu Havalimanı bu şekilde her ay ortalama 20 milyon Euro zarara yol açıyor. Havalimanı ile ilgili yöneticiler arasında problem yaşandığı gibi planlanan uçak güzergahlarının doğal park üzerinden geçmesi ve Avrupa Birliği’nin de olaya müdahil hale gelmesi durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdi.

Havalimanı ile ilgili basına yansıyan son bilgilere göre yönetim kurulu başkanı Hartmut Mehdorn ile şef konumunda olan Horst Amann arasında görüş farklılığı yaşanıyor. Mehdorn Havalimanı'nı kısmen önümüzdeki ekim ayında açmak ve çalışmalar tamamlandıkça diğer bölümlerin de hizmete açılmasını isterken, Horst Amann bu yılın sonuna kadar Havalimanı ile ilgili yapılan hataların tamamen tespit edilmesinde ve çalışmalara ondan sonra başlanmasında ısrar ediyor.

Mehdorn‘un BER Havalimanı'nın yapımını finanse eden Berlin ve Brandenburg eyalet hükümetlerine Horst Amann konusunda şikayette bulunduğu belirtiliyor. Mehdorn’un Amann’ın görevine son verme ihtimalinin bulunduğundan söz edilirken, geçen sene ağustos ayında ‘kurtarıcı‘ olarak projeye dahil edilen Amann ile beş senelik sözleşme yapıldığına dikkat çekilerek bunun faturasının da yüksek olacağından endişe ediliyor.

Uçaklar için belirlenen güzergahın havalimanına beş kilometre uzaklıktaki Rangsdorfer See isimli gölün üzerinden geçmesi ve bu gölün İskandinavya ve Sibirya’dan gelen yabani kuşlar tarafından kışı geçirmek için kullanılması da bir diğer problem. Yakınlardaki diğer göllerin de yabani kuşlar tarafından kullanıldığı belirtiliyor. Bu nedenle Avrupa Birliği Komisyonu Almanya’ya karşı sözleşmeleri ihlal gerekçesi ile soruşturma başlattı. AB Komisyonu Almanya’nın uçak güzergahlarını belirlerken çevre ile ilgili şartları ihlal ettiğinden şüphe ediyor. Ancak söz konusu güzergahların yakınlardaki yerleşim birimlerinde yaşayan sakinlerin uçak gürültüsünden etkilenmemesi amacıyla belirlendiğine de dikkat çekiliyor. (Zaman)

HAVALİMANI PROJESİ HER AY ZARAR EDİYOR!

Yorumlar

... ~ 11 yıl önce
iki çapulcu kuşu sürememişlermi göllerden :) bizim leylekleri br emirle püskürtürüz yeni meydanimizdan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasa ~ 11 yıl önce
Adamlar nelerle uğraşıyor biz ise hala bir sivil havacılık yasamız olmadan yaşıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000