13 Şubat 2010, Cumartesi 08:08:05

Havalimanı polisi yolcuyu fena darp etti!

Rum polisi ile ilgili şiddet iddialarına bir yenisi eklendi. 28 yaşındaki bir Rum, polisin kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayette bulundu.
  • Polisler görev yaptıkları hava alanlarında uzun süre kalmamalıdırlar. Türkiyede torpili bulup aynı hava alanında 10 yıla yakın görev yapan polisler mevcut. Yenişehir havalanında ( BURSA) buna güzel örnektir. Rum Polisine gelince Atinanın bir polisin bir genci vurmasıyla Yunanlılar ayaklanmışlardı.Herhalde bu durumu Kıbrıs Rum kesimi unuttu.

Politis gazetesinin haberine göre, söz konusu kişi, Larnaka Havalimanı’nda, valizini aramak isteyen polise kimliğini görmek istediğini söylemesinin ardından darp edildiğini belirtti.
  
Gazete, şahsı darp edenlerden ikisinin narkotik polisi olduğunu, ikisinin kendisiyle birlikte seyahat eden ve izinde olan polis olduğunu, diğerinin ise gümrük memuru olduğunu yazdı.

Edinilen bilgiye göre, darp edilen şahsın çantasından suç unsuru olabilecek herhangi birşey olmadığı öğrenildi.

Polis, toplumun güvenini kazanmaya çalışıyor

Bu arada, toplumun güvenini yitiren Rum polisinde yeni düzenlemeler yapılıyor.

Mahi gazetesi, Rum Polis içerisinde hazırlanan ve içinde bulunduğumuz günlerde uygulanması beklenen yeni emirnamenin; anahtar-pozisyonlardan nakiller yapılmasına işlerlik kazandırdığını yazdı.

Yeni emirnameye göre, bir polisin hassas bir görevde kalabileceği zaman süresine sınır konulduğunu yazan gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak emirnamenin, polislerin, Cürümleri Önleme Şubesinde ve Yabancılar Şubesinde 3 yıl; Narkotik Şubesi, Sınır Kapıları ve Pasaport Kontrol Merkezlerinde 4 yıl kalabileceğini öngördüğünü kaydetti.

(Kıbrıs Postası)

Havalimanı polisi yolcuyu fena darp etti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Polisler görev yaptıkları hava alanlarında uzun süre kalmamalıdırlar. Türkiyede torpili bulup aynı hava alanında 10 yıla yakın görev yapan polisler mevcut. Yenişehir havalanında ( BURSA) buna güzel örnektir. Rum Polisine gelince Atinanın bir polisin bir genci vurmasıyla Yunanlılar ayaklanmışlardı.Herhalde bu durumu Kıbrıs Rum kesimi unuttu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000