19 Mart 2013, Salı 08:26:25

HAVALİMANI PERSONELİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan havalimanı personeli, işaret dilini öğrenip, işitme ve konuşma engelli yolcuların iletişim sıkıntılarını çözmeyi amaçlıyor.
  • İki kelime de ingilizce eğitimi verseler iyi olur.

Merzifon Havalimanı yönetimi, İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliği yaparak, güvenlik personellerine 'işaret dili' eğitimi aldırıyor.

'Engelsiz Havalimanları Projesi' kapsamında çalışanlarına işaret dili eğitiminden geçirmek istediklerini belirten Havalimanı Müdiresi Neşe Ertunç, işitme ve konuşma engelli vatandaşların havalimanında yaşadıkları sıkıntıları gidermek istediklerini ifade etti. Ertunç, "Personelimiz kurslarını tamamladıktan sonra yolcularımızla daha iyi iletişim kuracaklardır. Bu sayede insanlarımız daha rahat kendini ifade edebileceklerdir." dedi.

HEM Müdür Yardımcısı Murat Altuntaş ise kursiyerlerin toplam 40 saat sürecek kurs sonunda sınava tabi tutulacağını ve başarılı olanların Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika alacaklarını söyledi.

İşaret dili eğitmeni Tuğba Nar ise "Bir hafta sürecek eğitimde kursiyerler, parmak alfabesi, sayılar, zaman ve dilimleri, soru ekleri, zamirler, filler, isimler gibi konuları işaret diliyle öğrenecekler. İlerleyen dönemlerde toplum destekli polis ekiplerine, hastane personeline ve engelli çocuklara işaret dili eğitimi verilecektir." diye konuştu.

HAVALİMANI PERSONELİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Yorumlar

eğitim. ~ 11 yıl önce
İki kelime de ingilizce eğitimi verseler iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000