16 Şubat 2015, Pazartesi 07:45:01

HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Yunanistan, Alman havaalanı işletmecisi Fraport ile yapılan 1 milyar 200 milyon euro değerindeki özelleştirme anlaşmasını gözden geçirmeyi planlıyor.

Yunanistan'ın yeni bakanlarından Alekos Flabouraris, ülkesinin, 2009 yılında başlayan ekonomik krizden bu yana yapmış olduğu en büyük havaalanı özelleştirme anlaşmasını gözden geçirmeyi planladığını söyledi. 1 milyar 200 milyon değerindeki anlaşmayla Yunanistan'daki 14 havaalanı işletmesi Alman havaalanı şirketi Fraport'a verilmişti.

Katıldığı bir televizyon programına konuşan Bakan Flabouraris, "Anlaşma mühürlenmedi. Onun durdurulacağını ve tekrar gözden geçirileceğini söyledik" dedi.

Alman şirket Fraport, Yunan enerji firması Copelouzos ile işbirliği içerisinde 2014 yılında Yunanistan Özelleştirme İdaresi tarafından açılan ihaleyi kazanarak Kefalonya, Zakinthos gibi turizm merkezleri de dahil ülke genelinde 14 havaalanını işletme hakkına sahip oldu.

Havaalanlarını 40 yıllığına kiralayan Alman-Yunan ortakların ilk dört yıl içerisinde 330 milyon euroluk yatırım yapmaları bekleniyordu.
Yeni solcu hükümet Ocak ayında iktidara geldiğinden beri ülkenin en büyük limanı olan Pire'nin satışını, Kamu Enerji Şirketi PPC ve doğalgaz şirketi DEPA'nın özelleştirilmesinin durdurdu.

Yunanistan'ın 315 milyar euro borcu bulunuyor. Bir önceki Yunan hükümetinin AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) oluşan 'Troyka' ile anlaştığı beş yıllık kurtarma paketinin en büyük finansörü, 50 milyar dolarla Almanya idi.

HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000