31 Ağustos 2010, Salı 08:35:58

Havalimanı otopark kartı başına dert açtı!

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in Frankfurt Havaalanı'nda diplomatlara ayrılan park alanı için, kendisine hediye hedilen özel bir VİP giriş kartının bulunduğu ortaya çıktı.
  • Normaldir canım.dünyada en çok türk almanya,da yaşıyor.hani bir atasözü var ya, üzüm üzüme baka baka kararır.onlarıda kendimize benzetmişiz en sonunda..gerçi ne olursa olsun onlar bizden daha insan ve insana daha çok değer veriyorlar.işlerini bizden,de iyi yapyorlar.bizden daha çok empati yaparlar ve bizden daha çok vicdanlıdırlar.vicdanın asıl anlamı kalp demekmiş.her insanda kalp var ama vicdan yok.işte böyle yanlışları ve bütün kötülükleride vicdansızlar yapar tüm dünyada.
  • Bizim memleketimizde de böyle ahlaklı temiz idareciler olmasını isteriz. Bir otopark kartı bile namusuna leke düşürür insanın.
  • Görüldüğü üzere bir memleketin insanlarında ya kanun korkusu olacak ya da Allah korkusu olacak. Bizde ikisi de hak getire. Alırsın hediyeni hiç vicdanında muhasebe etmeden kullanırsın. Ah nerde o derinlik kendi işi için kendi mumunu kullanan devlet memuru fazileti...

Haftalık Der Spiegel dergisi, Frankfurt Savcılığı'nın, Sarrazin'e Berlin'deki Finans Senatörlüğü yaptığı dönemden bu yana, yıllık değeri 2.640 Euro olan park kartı hediye eden yer hizmetleri şirketi Fraport'taki bir yetkili hakkında, rüşvet vermek suçundan soruşturma açtığını duyurdu.

Habere göre, Fraport yetkilisinin, aralarında Sarrazin'in de bulunduğu 247 politikacı ve idareciye, talepte bulunmadıkları halde postayla mavi-beyaz renkli VIP park kartı gönderdiği anlaşıldı. Ancak yasalara göre, bir senatörün, bu ve buna benzer hediyeleri kabul etmesi yasak.

Sarrazin'in söz konusu kartı kullanıp kullanmadığı, kullandıysa da özel mi resmi görevlerde mi kullandığı sorularına verilecek yanıt merakla bekleniyor.
 
(Hürriyet Avrupa)

Havalimanı otopark kartı başına dert açtı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Normaldir canım.dünyada en çok türk almanya,da yaşıyor.hani bir atasözü var ya, üzüm üzüme baka baka kararır.onlarıda kendimize benzetmişiz en sonunda..gerçi ne olursa olsun onlar bizden daha insan ve insana daha çok değer veriyorlar.işlerini bizden,de iyi yapyorlar.bizden daha çok empati yaparlar ve bizden daha çok vicdanlıdırlar.vicdanın asıl anlamı kalp demekmiş.her insanda kalp var ama vicdan yok.işte böyle yanlışları ve bütün kötülükleride vicdansızlar yapar tüm dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim memleketimizde de böyle ahlaklı temiz idareciler olmasını isteriz. Bir otopark kartı bile namusuna leke düşürür insanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Görüldüğü üzere bir memleketin insanlarında ya kanun korkusu olacak ya da Allah korkusu olacak. Bizde ikisi de hak getire. Alırsın hediyeni hiç vicdanında muhasebe etmeden kullanırsın. Ah nerde o derinlik kendi işi için kendi mumunu kullanan devlet memuru fazileti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000