17 Kasım 2019, Pazar 09:29:36

Havalimanı küresel ısınmanın kurbanı oldu!

Dünya genelinde tahminlerden çok daha hızlı şekilde artan sıcaklıkların son kurbanı Grönland'ın ana havalimanı oldu.
  • Küresel ısınmaya da en büyük darbeyi havacılık vuruyor. Günde yakılan yakıtın gaz olarak 10 km yukarıya bırakılması tropopoz seviyesindeki kirliliğin aşırı artması ve dengeleri alt üst etmesine sebep oluyor. İnsanlığın sonunu, her şeyi yok ettiği gibi yine insan getirecek. Homosapiens Sapiens bir virüstür.
  • küresel ısınma falan bunlar hikaye ne bu dünyanın altında piknik tüpümü var dünyayı ısıtıyor hava cıva bunlar gezi parkı taksim kafalı vatan hayinlerinin zart zurt etmesi

Dünya genelinde tahminlerden çok daha hızlı şekilde artan sıcaklıkların son kurbanı Grönland'ın ana havalimanı oldu.

Euronews'te yer alan habere göre; Ülkeyi büyük oranda kaplayan buzulların erimesi nedeniyle zarar gören Kangerlussuaq Havalimanı 5 yıl içinde sivil uçuşlara kapatılacak. Yetkililer, geçen yıl 11 bin uçağın kullandığı havalimanına alternatif olarak yenisinin inşa edileceğini açıkladı.

Havalimanı müdürü Peter Hogh, "Nuuk'ta ve kuzeyde yeni bir havalimanı inşa ediliyor. Burası ise Danimarka Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek" dedi.

Dünyanın en büyük adası olarak kabul edilen Grönland'ın yüzeyinin yüzde 80'ini buzullar ve donmuş toprak kaplıyor. Küresel ısınma nedeniyle eriyen buzullar, adaya yeniden şekil verirken havalimanı gibi yapılara da zarar veriyor.

Havalimanı küresel ısınmanın kurbanı oldu!

Yorumlar

havacılık ~ 4 yıl önce
Küresel ısınmaya da en büyük darbeyi havacılık vuruyor. Günde yakılan yakıtın gaz olarak 10 km yukarıya bırakılması tropopoz seviyesindeki kirliliğin aşırı artması ve dengeleri alt üst etmesine sebep oluyor. İnsanlığın sonunu, her şeyi yok ettiği gibi yine insan getirecek. Homosapiens Sapiens bir virüstür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 4 yıl önce
küresel ısınma falan bunlar hikaye ne bu dünyanın altında piknik tüpümü var dünyayı ısıtıyor hava cıva bunlar gezi parkı taksim kafalı vatan hayinlerinin zart zurt etmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000