29 Ağustos 2015, Cumartesi 09:47:47

Havalimanı kontrolleri daha sıkı olacak

Alman havaalanlarındaki kontrollerde değişiklik yapılarak daha sıkı kontrol yapılacağı bildirildi, yolcular ve el bagajları uçağa binmeden önce röntgenden geçirilecek.
  • arkadas şu güvenlikle ilgili uygulamalara sacma sapan yorum yazmayın artık yaw.. Bunu butun dunya anladı, siz hala beklemenin derindesiniz.. Turkiye de yaşıyorsun, her yerde her seye bekliyorsun, 2 dk daha fazla bekleyeceksin ne var yani?
  • Ben de bu ekstra zorluk durumuna cok sevindim.. Oynattim mi ne???
  • http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html
  • artik daha uzun sıra beklicez, ne güzel ...
  • olan gene bize oluyor.. 3 kuruş paraya bi azımıza etmedikleri kaldı yani !!!

Avrupa'da uçakla yolculuk edenler için Eylül ayından itibaren havaalanı kontrollerinde yeni AB kuralları geçerli olacak. Almanya Havaalanları Birliği ADV'nin bildirdiğine göre yeni uygulamayla, patlayıcı madde kontrolleri daha iyi yapılacak ve kontrol süreleri azalacak.

Yeni kurallara göre yoğun kontroller daha çok arka planda yapılarak, sonradan yapılan aramalar artırılacak. ADV tarafından yapılan açıklamada yeni kuralların yolcular açısından fazla bir değişiklik içermediği ve kontrol sürelerinin de yeni uygulamadan dolayı uzamasının sözkonusu olmadığı belirtildi. Bagajların aranması ve yolcuların nasıl davranmaları gerektiği konusunda da bir değişiklik yapılmıyor.

ADV Genel Müdürü Ralph Beisel, hava trafiği güvenlik yetkilileriyle özel güvenlik şirketlerinin yeni uygulama için yoğun bir şekilde hazırlık yaptıklarını, hedeflerinin güvenliğin artırılmasına rağmen yolcuların daha da rahat ettirilmesi olduğunu belirtti.
Havaalanlarında sürekli yapılan güvenlik kontrollerinde yapılan değişikliklerden normal şartlarda yolcuların haberi olmuyor. Örneğin Almanya'nın en yoğun havaalanı Frankfurt am Main'de Haziran ayından bu yana yeni bir pilot projenin başlatıldığı bildirildi. Yolcular sadece check-in'le ilgili bazı değişiklikler yapılırsa bundan haberdar oluyorlar.

AB SINIRLARINDA AKILLI SİSTEM

AB Komisyonundan konuyla ilgili yapılan açıklamada, yeni kontrol uygulamasının özellike AB dışından gelen yolcular üzerinde yoğunlaştığı bildirildi. AB sınırlarında, güvenliğin aynı şekilde kalabilmesi için Alman Federal Polisi tarafından, Brüksel'in belirlediği yönetmeliğe uygun olarak gönüllü yolcular, yeni usullerle kontrol ediliyorlar. Gönüllü olarak kontrol edilmeyi kabul edenlerin parmak izleri alınarak, gözbebekleri taranıyor ve biyolojik bilgileri tescil ediliyor.

Yeni denemeler AB'nin 'Smart Borders' (Akıllı sınırlar) projesi kapsamında yapılıyor. Bu projeyle tüm AB ülkelerinde ortak bir giriş-çıkış sistemi uygulamaya konulacak. 2020'den itibaren bu kontroller sonucu elde edilen bilgilerin saklandığı bir databank kurulacak. Özel bilgilerin korunması için mücadele veren dernekler ve Federal Özel Bilgileri Koruma Görevlisi Andrea Vosshoff, yeni uygulamaya şüphe ile baktıklarını belirterek eleştirdiler. (Dünya Bülteni)

Havalimanı kontrolleri daha sıkı olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

pes ~ 9 yıl önce
arkadas şu güvenlikle ilgili uygulamalara sacma sapan yorum yazmayın artık yaw.. Bunu butun dunya anladı, siz hala beklemenin derindesiniz.. Turkiye de yaşıyorsun, her yerde her seye bekliyorsun, 2 dk daha fazla bekleyeceksin ne var yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok iyi ~ 9 yıl önce
Ben de bu ekstra zorluk durumuna cok sevindim.. Oynattim mi ne???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imzalayalım ~ 9 yıl önce
http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
German.l ~ 9 yıl önce
artik daha uzun sıra beklicez, ne güzel ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 9 yıl önce
olan gene bize oluyor.. 3 kuruş paraya bi azımıza etmedikleri kaldı yani !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000